Vi använder kakor på PriceRunner

Vi använder kakor för personligt innehåll och annonser samt för analys av vår trafik. Vi delar information om din användning av tjänsten med våra partners inom sociala medier, annonsering och trafikanalys. Våra partners kan kombinera denna data med information som du delat med dem.

Cookiepolicy·
Populär
LG FH495BDS2

LG FH495BDS2

En utmärkt A+++ energiklassning är skonsam mot plånboken. Den har högre kapacitet då den har den större standardbredden och om du inte vill starta på en gång går det att fördröja starten.

Från 10 487 kr till 10 489 kr

Liknande produkter

Omdömen

Berätta vad du tycker om produkten eller läs omdömen från medlemmar, fristående experter och andra webbplatser.

4,2(22 omdömen)
 • 5

  64%

 • 4

  18%

 • 3

  5%

 • 2

  0%

 • 1

  14%

Bröt ner efter tre år

Vår tvättmaskin från LG, modell FH495BDS2, har brutit ner efter bara tre år. Förklaringen är med all sannolikhet ett tillverkningsfel. Trots solida bevis på felet som bara kan ha inträffat på fabriken, finns det ingen hjälp att hämta på LG. Felet är av den typ som kommer smygande. Det är att vi tyvärr har godkänt den lagliga rätten till en tvåårig garanti. Att felet har varit så länge och har bara blivit större, vi vet, för ett par år sedan började vår HPFI-huvudrelä stängas av när maskinen var igång - men det här var ett mycket periodiskt fel. 10-20 fina tvättar på en remsa och sedan en tvätt med fel i reläet. Det var därför vi gjorde misstaget i början. Eftersom vi just hade installerat en ny varmvattenbehållare antog vi under lång tid att det fanns en kombination av tvättmaskinen och varmvattenbehållaren. Det fanns inga yttre tecken som vatten under maskinen. Det fanns ingen systematik i felet heller. Efter två år kunde vi upptäcka lite vatten under maskinen. Inte de stora mängderna, men lite. Vi rengjorde filter, spände vattenförsörjningen och såg till att avloppsslangen var ordentligt monterad. Sedan har felet bara blivit värre, och vi upptäckte bara varför, när häromdagen vi drog oss samman för att demontera det och hittade vad som bara kan tolkas som ett fabriksfel. Änden av en ståltråd som håller fast ett gummimembran på baksidan av trumman hade spänt in mot gummit och har därför långsamt, när trumman har vaggat med vatten och kläder, prickat hål på gummiupphängningen i tvättmaskinen. Konsekvensen har varit vatten i motorn (en direktdrivande motor som för övrigt har en 10-årig garanti) och elektroniska delar, och vattnet har utlöst uppenbara korrosioner i fjädersystemet. Det finns distinkta avlagringar från kalk, tvål och vatten längst ner på maskinen. Vattenmängderna har förmodligen varit så små att — innan hålet växte stort — vattnet har legat kvar på maskinens botten utan att ta slut. LG frånsäger sig ansvar och eftergifter lag om en tvåårig garanti. Förklaringen är att felet kan ha sitt ursprung för alla typer av andra skäl en bältad ståltråd. Vem som helst kan se att det inte är fallet — men inte LG. Mitt råd till andra: håll dig borta LGs vitvaror. Detta är mekanik som måste pågå i många år, så en liten brist som uppenbarligen måste kopplas till brist på kvalitetssäkring kan snabbt växa stor. Sådana misstag ska leva med om ett företag tar ansvar och hjälper till att rätta till. Så är inte fallet här.

Frågor och svar

Ställ en fråga om produkten och få svar från andra medlemmar.

Produktinformation

Lägsta pris på LG FH495BDS2 är 10 487 kr, vilket är det billigaste priset just nu bland 6 jämförda butiker.

Ska du köpa ny tvättmaskin är det viktigt att du köper en som passar dina behov. Den här modellen har den större standardbredden 60 cm, så den får räknas som fullstor.

 • Rymlig kapacitet på 12.0 kg
 • Klassisk, frontmatad design
 • Har du bråttom så har maskinen ett snabbtvättsprogram
 • Fristående design
 • Standardbredd på 60 cm

Måttmässigt borde den här maskinen passa i de flesta badrum utom de allra minsta, då den är 60 cm bred. Praktiskt nog är ett av programmen på den här maskinen ett snabbtvättsprogram, vilket är bra om du skulle ha bråttom.

Det är en perfekt tvättmaskin även för stora hushåll, då den har en väldigt rymlig trumma som rymmer hela 77 liter. Den här modellen är väldigt energieffektiv och har högsta möjliga energiklassning A+++, så den spar på både miljön och din plånbok.

För att sammanfatta så finns det många bra egenskaper hos FH495BDS2. Om du prisjämför den här produkten på PriceRunner så ser du att den för närvarande har ett lägsta pris på 10487 kr. Den har ett bra snittbetyg på 4.46 av 5 och alla dess funktioner gör att den till en premiumprodukt.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusiva erbjudanden och kampanjer varje vecka. Läs om produktnyheter och trender, guider och produkttester som hjälper dig till en bättre affär!

Jag accepterar att via e-post få erbjudanden från PriceRunner, information om produktlanseringar och tävlingar.

Du kan avregistrera dig när som helst. Läs mer i vår Integritetspolicy.