Internationella butiker
Pris inklusive frakt

En obalanserad upplevelse

LG:s första smartband är inte den mest genomtänkta modellen på marknaden – men det ger oss en udda retrokänsla.

Det första problemet med LG Lifeband är hur tjockt och obalanserat det känns på armen. När vissa leverantörers enheter knappt känns sitter LG:s Lifeband med en komfortnivå som mest påminner om ett par handklovars. När jag jobbade på min laptop gick det till och med så långt att jag var tvungen att ta av mig det eftersom det var i vägen hela tiden.

80-talet, 80-talet

Det andra stora tillkortakommandet är det monokroma gränssnittet som känns lika förfinat som en gammal Casio-klocka från tidigt åttiotal. Dessutom är layouten på menyerna ologisk. Men vi gillar den stora fysiska knappen längst upp på smartbandet som man använder för att navigera med.

LG erbjuder ett par hörlurar med inbyggd pulsmätare som tillbehör. Dessvärre fanns dessa inte tillgängliga vid vårt test vilket är synd då Lifeband saknar inbyggd pulsmätare. Det är en intressant idé som vi gillar då en bröstmonterad pulsmätare ofta kan kännas obekväm vid längre träningspass.

Batteritiden är dessvärre lite av en besvikelse, vi fick knappt ut två och en halv dagars användande på en laddning.

Godkänd programvara

Programvaran som testades på en Androidtelefon var den enda positiva överraskningen, då den är sober och lättbegriplig även om den inte är i klass med klassledaren Jawbone Up24. Däremot är det positivt att LG släppt in ett antal tredjepartsprogram i sin app vilket gör det enklare att kombinera olika träningsformer och gör enheten till mer än en simpel stegräknare.

LG Lifeband når i sin nuvarande form inte hela vägen fram för att på allvar utmana de bästa i klassen.

Publicerad: 25 juni 2015