Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Alla Hjärtans Dag

AllaHjärtansDag2019

Vad är Alla Hjärtans Dag?

De som ogillar Alla Hjärtans Dag brukar ofta avfärda all uppståndelse kring den 14 februari med att det är ett modernt påhitt för att affärer ska kunna öka sin försäljning av blommor och pralinaskar. I Norden etablerades Alla Hjärtans Dag under 1950-talet, men fenomenet i sig har faktiskt medeltida anor. Den bygger på att man under 1400-talet var under uppfattning av att fåglar bildade par just den 14 februari, och därför hade som en lekfull tradition att samma dag para ihop byns unga flickor och pojkar i par.

Varför kallas Alla Hjärtans Dag också för Valentine's Day?

Att namnet Valentine's Day uppstod beror på att Valentin, ursprungligen ett romerskt helgon, har namnsdag just den 14 februari. Så nu är romantik och Valentin för evigt sammankopplade. Inte ens kommersen kring Alla Hjärtans Dag är egentligen något nytt. Färdigställda Valentinkort såldes på marknader så tidigt som på 1700-talet. Att man historiskt sett betraktat Valentine's Day som vårens första dag känns ju även det ganska knepigt här uppe i Norden, då vintern kan vara som värst just under februari.

AllaHjartansDagRosor

Alla Hjärtans Dag 2019 – så fyller du den 14 februari med romantik!

Alla Hjärtans Dag infaller varje år den 14 februari, och lyckas med konsten att både vara ett nytt och ett mycket gammalt fenomen på en och samma gång. Alla är inte lika förtjusta i det som även kallas Valentines Day. Men för den som vill ösa på med generösa kärlekspresenter, hjärtformade chokladaskar och en röd ros till den man älskar så finns det ingen dag som passar bättre än Alla Hjärtans Dag.

Läs mer

v day wanted gifts

Alla Hjärtans Dag-presenter - det här hoppas vi få i kärleksgåva den 14 februari!

Behöver du tips på en bra present för Alla Hjärtans Dag? Röda rosor i alla ära, men ibland är det roligt med något lite mer personligt. Vi har samlat in tips på vad andra önskar sig i present, så du kan få inspiration till en gåva att ge bort som blir uppskattad på riktigt!

Läs mer

Kärlek som bubblar – ge bort ett hemmaspa på Alla Hjärtans Dag!

Vill du ge din partner ett varmt skumbad att glida ned i? Pass på att toppa upplevelsen med de bästa produkterna för ett lyxigt hemmaspa. En liten badbomb i ett inslaget paket blir den perfekta symbolen för en timmes ljuvlig avslappning i badkaret.

Läs mer

about v day

Säg det med glitter - ge bort ett smycke på Alla Hjärtans Dag!

Vill du ge bort ett smycke på Alla Hjärtans Dag men har svårt att hitta något som känns rätt? Att diamonds verkligen skulle vara a girl's best friend kan ifrågasättas år 2019, och smyckesutbudet är stort även om man utesluter alla ädla stenar. Bland dessa populära halsband, armband, ringar och örhängen finns det något för alla smaker.

Läs mer

Kärlekens doft – ge bort en parfym på Alla Hjärtans Dag

Planerar du att ge bort en parfym på Alla Hjärtans Dag? Här få du tips på vilka som är de mest populära dofterna just nu, och hur du kan lista ut vad som passar i present till just din partner.

Läs mer