Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Nu i Tech

TechNewsHeader

Gillar du tech?

Det gör vi med! Här snackar PriceRunners experter om stort som smått inom tech. Ta del av olika nyheter, notiser, event och händelser - och tipsa gärna om ämnen du tycker att vi borde ta upp!

Nya krav på TVs för att få klassas som 8K

Nu i tech: 2020-01-14

Det har kommit en hel del TV-apparater som klarar av 8K upplösning, det vill säga det dubbla av vad som är standard idag. Fr.om. 1 januari 2020 så har Consumer Technology Association (CTA) kommit fram till en rad parametrar och krav för att en TV ska få bära den åtråvärda 8K loggan.

8K Standard

Läs mer

Marshall Major 3 Voice i butiker 16 oktober

Nu i tech: 2019-10-08

Vi kan inte annat än bli imponerade över att de lyckats få till 60 timmars speltid!

Marshall Major 3 Voice

Klassisk design med röst-uppdatering

Nya PlayStation 5: Preliminära nyheter och specifikationer

Nu i tech: 2019-10-05

PlayStation 5 trendar redan på listan över de mest populära produkterna just nu (innehar plats nummer 2) - detta trots att konsolen ännu inte har släppts. Och detta är ju inte så konstigt, PS4 lanserades för ca 6 år sedan och PS4 pro för tre år sedan. Så nu är det allt dags för ny hårdvara!

I ett försök att stilla vår nyfikenhet en stund har vi summerat all preliminär info om PS5.

playstation logo

Se det senaste specifikationerna

Årets nya GoPro actionkameror - Förboka din action redan idag!

Nu i tech: 2019-10-04

Höstens äventyr är räddade! Med höga förväntningar ser vi fram emot GoPros lansering av två sprillans modeller - Hero 8 och MAX.

GoPro Hero 8

GoPro = Action

FIFA 20: Mer realistiskt än någonsin med nytt efterlängtat spelläge

Nu i tech: 2019-09-24

På fredag den 27 september är det dags att ladda upp med sportdryck, ta på sig de imaginära fotbollsskorna och bege sig ut på Anfield för att mötas av publikens jubel i dina gaming-hörlurar. Vi pratar förstås om FIFA 20 som kommer att lanseras nu på fredag.

FIFA 20

Damma av dubbarna

De hetaste nyheterna från teknikmässan IFA

Nu i tech: 2019-09-10

En gång om året samlas världens teknikföretag, stora som små, i Berlin för att presentera höstens nyheter. IFA-mässan, Internationale Funkausstellung Berlin i utskriven form. Mässan är långt ifrån lika stor och viktig som CES-mässan i Las Vegas i början av året, men har ett större fokus på den europeiska marknaden.

IFA

Se alla nyheter

Nintendo Switch Lite (2019) - Allt du behöver veta

Nu i tech: 2019-09-09

Nu släpps Nintendo Switch Lite, miniversionen av Nintendos redan kompakta spelkonsol. Vi går igenom allt du behöver veta inför lanseringen och vad som skiljer dem åt.

Nintendo Switch Lite

Handhållet när det är som bäst

Försäljningsstart: Då kan du köpa nya Samsung Galaxy Tab S6

Nu i tech: 2019-08-22

Imorgon är en rolig dag för alla Samsungfans! För er som är taggade på att beställa hem nya surfplattan Tab S6 - 23 augusti slår lagerstatus om från rött till att lysa grönt.

samsung tablet tab s6

Mer om Galaxy Tab S6

Asus presenterar ROG Phone 2, med sjukt imponerande specar!

Nu i tech: 2019-07-24

Asus har presenterat sin uppföljare till ROG Phone, nämligen 2:an! Telefonen är ett riktigt kraftpaket med mycket imponerande specifikationer.

asus rog phone 2

Uppföljaren som imponerar

Rykte: Apple presenterar tre nya iPhone 11-modeller till hösten 2019

Nu i tech: 2019-07-24

Precis som förra året då Apple presenterade tre nya telefoner; iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR så väntas Apple att presentera tre nya modeller till hösten.

apple iphone 11

Nya modellerna

Då kommer du att få se Samsungs senaste telefon - Galaxy Note 10

Nu i tech: 2019-07-03

Det har florerat en hel del rykten om när Samsung Galaxy Note 10 ska släppas, men nu är lanseringsdatumet äntligen bekräftat.

samsung galaxy note 10-2

Lanseringen

Rykte: Samsung Galaxy Note 10 väntas presenteras 7 augusti

Nu i tech: 2019-06-20

Det pratas om att en ny Samsung Galaxy Note 10 är på gång!

samsung galaxy note10 news

Om nya modellen

Samsung Galaxy Fold ska vara redo för lansering - igen

Nu i tech: 2019-06-20

Tidigare i år presenterades Samsungs nya telefon, Galaxy Fold, som den första böjbara telefonen på marknaden. Dock var starten minst sagt skakig och mobilen drogs tillbaka - nu ryktas det om en återlansering.

samsung galaxy fold

Mer om Samsung Galaxy Fold

Nytt från Samsung - The Sero (2019)

Nu i tech: 2019-06-07

Samsung utmanar de traditionella vinklarna - nu med The Sero, den vridbara TVn!

Samsung nya TV The Sero 2019

Den vertikala TVn

E3 2019

Nu i tech: 2019-06-07

Dags för årets upplaga av E3 - här har du eventets schema!

E3 2019 schema presskonferenser

Årets schema

Produktnyheter: 2 nya projektorer från BenQ (2019)

Nu i tech: 2019-05-29

BenQ W2700 och den större BenQ W5700 visades upp tillsammans med BenQ under ett event hos Hembiobutiken i Stockholm (var även ett event i Hembiobutiken i Göteborg). Projektorerna använder tekniken DLP och visades upp sida vid sida på samma typ av dukar, vilket är väldigt tacksamt då en kan se direkta skillnader. De har båda även 4K som uppnås via pixel-shift och båda modellerna klarar av att visa HDR material via HDR-Pro.

produktnyheter 2 nya projektorer fran BenQ 2019

Mer om projektorerna

Bose oväntade nykomlingar (nyheter 2019)

Nu i tech: 2019-05-28

Bose känner du säkert igen som företaget som tillverkar högtalare. Men nu ska du få ett annat område att relatera Bose med - nämligen solglasögon!

bose nykomlingar

Läs om nykomlingarna

Formation - nytt ljud från Bowers & Wilkins

Nu i tech: 2019-05-17

Engelska Bower & Wilkins har tillverkat högtalare sedan 60-talet och var tidiga med att ha högtalarelement av kevlar i bas och mellanregister, och senare diamant i diskanten. Redan 1979 kom modellen 801 som företaget fortfarande har kvar även om det nu är en väldigt uppdaterad variant.

Nu bjuder företaget på nytt, trådlöst, ljud i form av Formation-högtalarna.

bowers_&_wilkins_formation

Mer om Formation

Valve presenterar nytt VR-headset (2019)

Nu i tech: 2019-05-13

Valve presenterade nu i veckan sitt VR-headset, Valve Index. Och med Index följer väldigt imponerande specifikationer! 1400x1600 upplösning på ett par LCD-skärmar, som dessutom bjuder på en uppdateringsfrekvens på hela 120Hz, med ett experimentellt läge på 144Hz.

ValveIndex1

Läs mer VR-headsetet och förhandsbokning

LG + GOT = Sant

Nu i tech: 2019-05-13

Nu har LG och HBO skapat ett samarbete vilket har resulterat i att HBO-appen finns att ladda ned till alla LG TVs som har webOS.

Samarbetet är något som både LG och HBO är väldigt glada och stolta över. Men gladast är nog de konsumenter som nu kan titta på HBO på LGs TVs utan att behöva använda någon form av mediaspelare. Just nu finns det dessutom ett passande erbjudande!

LGLogo

Läs mer om erbjudandet

Google presenterar ny uppdatering till Android: Android Q! (2019)

Nu i tech: 2019-05-11

Fler nyheter från Googles årliga presskonferens, Google I/O. Nu har man bland annat gett Android stöd till kommande 5G, samt vikbara telefoner. Detta innebär att så fort 5G börjar rullas ut kommersiellt, så kommer vi få tillgång till bra mycket snabbare hastigheter än vad vi har i dagsläget.

AndroidQ

Läs fler nyheter från Google

Google presenterar telefonerna Pixel 3a och 3a XL

Nu i tech: 2019-05-11

Google höll i sin årliga utvecklarkonferens, Google I/O 7-9 maj. Och efter flera rykten och läckor, så bekräftades det - Google lanserar de två nya telefonerna Pixel 3a och Pixel 3a XL.

Pixel3a

Mer om de populära mobilerna

IKEA och Sonos = välljudande lampa

Nu i tech: 2019-05-07

Varför endast välja en högtalare eller en lampa när du kan välja båda? Kanske var det tankegången hos IKEA när de slog ihop sig med Sonos för att skapa en kombination av de båda. Lampan heter Symfonisk och kommer att kunna kopplas ihop med dina andra Sonos enheter. Detta är kanske den smidiga lösningen som många söker då den faktiskt helt sömnlöst blir en del av inredningen. Högtalarlampans ljud kommer att ha samma karaktär som Sonos One och Sonos Play:1.

"Duon" har även skapat en bokhyllehögtalere som ska kunna användas som en vägghylla eller ett sängbord, vilken ska kunna klara en belastning på 3 kg.

Båda dessa enheter kan kopplas ihop med andra Sonosprodukter. Och via Sonos appen får du även tillgång till Spotify, Deezer och Airplay 2.

ikea_sonos_symfonisk

Mer om högtalarlampan Symfonisk