Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Hjälp och support

Vanliga frågor

Är Tipser en återförsäljare?

Tipser Shopping är en e-handelslösning som gör det möjligt för dig att handla direkt på PriceRunner via Klarna checkout. Tipser tar emot pengarna och skickar dem vidare till den butik som valts, så fort ordern är lagd.

Vem levererar mina produkter?

Vi jobbar enligt en princip som kallas ”drop shipment”: när du beställer produkter från oss skickas beställningen till de butiker eller varumärken som vi samarbetar med. Sedan skickar butiken varorna direkt till dig.

Hur får jag hjälp?

Du kan alltid kontakta oss på PriceRunner eller Tipser kundsupport. Om det handlar om byten, reklamationer och frågor om din produkt så brukar butikerna veta mest. Kontaktuppgifter till butiken finns på din orderbekräftelse.

Om du har frågor om din faktura, när du till exempel inte har fått den kan du vända dig direkt till Klarna.

Hur hanterar ni betalningar?

Vi använder Klarna för säkra betalningar. Vi erbjuder kortbetalning, direktbetalning via internetbank, kontoalternativ samt faktura. Avgift kan tillkomma beroende på vilket betalningsalternativ du väljer. Det står alltid vilka avgifter som tillkommer innan du genomför din betalning.

Vad har ni för leveranstider?

Leveranstider varierar beroende på produkt och vilken butik som levererar. När du köper en produkt, ser du alltid den uppskattade leveranstiden. Normal leveranstid för de flesta produkter är 2-5 arbetsdagar. För större produkter och beställningsvaror kan leveranstiden vara längre. Kontakta oss eller Tipser kundsupport om du är osäker, så hjälper vi dig!

Vad är leveranskostnaden?

Leveranskostnaden, precis som leveranstiden, varierar beroende på vilken butik, varumärke, vilken typ av produkt och var i världen du befinner dig. Du finner information om detta i produktbeskrivningen på varje produkt och i kassan. Många produkter har dessutom gratis frakt!

Hur skickar ni varorna?

När din order är skickad från lagret kommer du få ett leveransbesked till din mail från respektive butik. Leveransmetoden kan variera beroende på vilken typ av produkt du köper. På ditt leveransbesked hittar du information om hur du kan följa din order och se när den kommer att levereras.

Hur ser jag min order?

Om du genomför ett köp med vår snabbkassa, får du en orderbekräftelse av den valda butiken till din angivna e-postadress.

Varför ser jag två reserverade köp på mitt Klarna konto? Varför har jag fått dubbel faktura?

Om du som konsument har ett registrerat Klarna-konto kan du i enstaka fall se två orderbekräftelser eller fakturor. En från Tipser Shopping och en från butiken du köpt produkten av. Observera att meddelandet från butiken bara är en bekräftelse på att köpet har genomförts. Du har inte blivit debiterad två gånger. Den enda transaktion som genomförts är den hos Tipser Shopping.

Hur returnerar jag en vara?

Som kund kan du alltid returnera en vara du har köpt. För att göra processen så smidig och enkel som möjligt, sker returen direkt till butiken med retursedeln som följer med i paketet. Om du saknar retursedel eller information om vart paketet ska returneras, kan du alltid hitta information på kvittot som handlaren skickat till din e-post, eller ringa Tipser kundsupport.

Ställ en fråga

Välj ett ämne som passar din fråga

0 tecken (max 2000)