Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Varning inför trädgårdssäsongen: Du riskerar att betala ett extremt överpris för en ny gräsklippare

Publicerad 2 maj 2019 (Läs som PDF)

Priserna på svenskarnas mest eftersökta och därmed mest populära gräsklippare utmärks av stora prisskillnader.

När du köper en ny gräsklippare riskerar du att få betala för mycket för den. PriceRunners aktuella analys av priserna på gräsklippare som säljs i Sverige visar på en hög prisnivå med stora prisskillnader på enskilda produkter.

Du riskerar att få betala upp till 64 % i överpris visar PriceRunners analys.

"Det är ett mycket extremt överpris konsumenterna riskerar att betala" säger Nicklas Storåkers, VD PriceRunner.

"Vår analys visar att det är stora prisskillnader på samma gräsklippare i olika butiker. På den mest populära bensindrivna gräsklipparen Klippo Excellent SH skiljer det 77 % i pris mellan den billigaste och dyraste butiken. Det betyder att det går att spara 5073 kr genom att jämföra priset innan du handlar" säger Nicklas Storåkers.

Det är därför ett gott råd att innan du köper din nya gräsklippare jämföra priserna, för att försäkra dig om att du köper gräsklipparen till marknadens lägsta pris.

Stabila priser, men...

Analysen av priserna på de mycket populära batteridrivna gräsklipparna avslöjar att även om priserna överlag inte faller mycket så är det en väldigt stor prisskillnad på enskilda produkter.

"Butikerna prissätter gräsklippare väldigt olika. Samma gräsklippare har inte alltid samma pris, och det är i genomsnitt en prisskillnad på 51 % på de mest populära batteridrivna gräsklipparna. Det är väldigt stora prisskillnader och därför finns det i genomsnitt 30 % att spara bara genom att jämföra pris och välja att köpa i den billigaste butiken istället för den dyraste" säger Nicklas Storåkers.

Värför betala för mycket?

Bensindrivna gräsklippare – Här finns det i genomsnitt 30 % att spara genom att köpa den billigaste. I enskilda fall går det att spara upp till 58 % genom att prisjämföra och välja den billigaste butiken.

Bensindrivna gräsklippare

Robotgräsklippare – Här finns det i genomsnitt 27 % att spara genom att köpa den billigaste. I enskilda fall går det att spara upp till 48 % genom att prisjämföras och välja den billigaste butiken.

Robotgräsklippare

Batteridrivna gräsklippare – Här finns det i genomsnitt 32 % att spara genom att köpa den billigaste. I enskilda fall går det att spara upp till 64 % genom att prisjämföras och välja den billigaste butiken.

Batteridrivna gräsklippare

Prisexempel

Klippo Excellent kostar 11 662 kr i den dyraste butiken, men kan köpas för 6 589 kr i den billigaste butiken. En besparing på 44 %.

AL-KO 3.85 Li B (batteridriven) kostar 4 399 kr i den dyraste butiken, men kan köpas för 2 717 kr i den billigaste butiken. En besparing på 38 %.

Husqvarna Automower 315 (robotgräsklippare) kostar 17 900 kr i den dyraste butiken, men kan köpas för 16 300 kr i den billigaste butiken. En besparing på 9 %.

Kontaktperson

Nicklas Storåkers, VD 070-861 80 01