Ledning

Carl Svärd, Head of Product Data

Vad är din bakgrund

Född 1981. PhD i Electrical Engineering, MSc i Engineering Physics & Electrical Engineering, båda vid Linköpings Universitet. Kommer senast från Schibsted där jag arbetat som Data Scientist och Engineering Manager inom data science och maskininlärning, exempelvis med rekommendationer, personalisering och användarprofilering för riktade annonser.

Carl Svärd

Varför har du valt att arbeta på PriceRunner?

PriceRunner är en viktig och relevant produkt och ett spännande företag med ambitiösa och inspirerande planer. Dessutom så finns det stora möjligheter och potential att skapa en ännu bättre produkt och användarupplevelse med hjälp av data science och maskininlärning - något jag brinner för!

Vilka är dina favoritprylar?

Jag är och har alltid varit en prylnörd. Senaste tiden har det mest handlat om prylar för ett smart och automatiserat hem, det går alltid att sätta upp en sensor till från Elgato Eve eller Fibaro och ersätta en dum glödlampa med en Philips Hue. Jag har också intresserat mig en hel del för trädgårdsredskap och köksprylar man inte kan vara utan, såsom världens bästa vitlökspress från Rösle eller den fenomenala skaftdammsugaren Dyson V10.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/carlsvard

Martin Andersen, Head of Merchants

Vad är din bakgrund?

Född 1976. Civilekonom, Handelshøjskolen. Martin D. Andersen startade PriceRunner i Danmark år 2000 och har arbetat i ledningen sedan dess.

Martin Andersen

Varför har du valt att arbeta på PriceRunner?

Prisjämförelse har alltid varit en del av mitt liv - min hobby blev mitt jobb. PriceRunner är med och ändrar hur vi handlar - jag är stolt över att arbeta med en verksamhet som gör skillnad. Vi är ett bolag fullt med entreprenörer som alla brinner för att skapa den bästa tjänsten och det är helt fantastiskt.

Vilka är dina favoritprylar?

Helt klart mina nya Bose QuiteComfort 35 2 - mitt bästa köp någonsin. De är oumbärliga när jag är på språng och passar bra både på jobbet och för avkoppling. Sedan tycker jag också mycket om att spela Playstation 4 med min son.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/martindandersen

Andreas Sandberg, Head of Backend Development

Vad är din bakgrund?

Född 1982. Civilingenjörsexamen i datavetenskap, KTH. Startade min karriär som utvecklare på Avanza 2005, fortsatte till SEB som senior utvecklare och därefter gruppchef. Har varit på PriceRunner sedan 2018.

Andreas Sandberg

Varför har du valt att arbeta på PriceRunner?

Först och främst för att vi bygger en fantastisk produkt med stort värde för alla våra användare. Dessutom är det en ynnest att arbeta med moderna tekniker och med otroligt ambitiösa och trevliga kollegor. Att vi sedan 2022 dessutom integrerar med Klarna som är våra nya ägare ger oss en fantastisk möjlighet att lansera produkten i ännu fler marknader globalt.

Vilka är dina favoritprylar?

Jag gillar prylar som håller länge, den här sänksågen är ett av mina favoritverktyg hemma och den är minst lika populär hos vänner och bekanta. När det vankas spelkväll åker mitt Nintendo Switch fram och helst spelar jag Mario Kart eller Overcooked. Nyligen köpte jag en Ngenic Tune-termostat som optimerar såväl energiförbrukning som temperatur direkt i fjärrvärmeväxlaren hemma. En av de mest använda produkterna hemma är annars den trådlösa och vattentäta högtalaren Wonderboom som har förvånansvärt stort ljud trots sin lilla storlek.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/andreas-sandberg-96799b3/

Luis Rizo, Head of Frontend Development

Vad är din bakgrund?

Född 1979, Läst systemvetenskap på Luleå Tekniska Högskola och jobbat med webbutveckling sen 2005. Var konsult från 2005 till 2017 då jag började på PriceRunner.

Luis Rizo

Varför har du valt att arbeta på PriceRunner?

Efter att ha varit konsult i så många år så ville jag gå över till produktutveckling och verkligen få känna ägandeskap över det jag jobbar på. Att jobba som konsult var extremt lärorikt, roligt och varierande men det var just en avsaknad av ägandeskap som jag saknade. Att välja just PriceRunner var ett enkelt val. En välkänd produkt som var dåligt skött, med gammal teknik och var det tydliga "andrahandsvalet" efter konkurrenterna. Med den nya ägaren och en helt ny IT avdelning så var det här som en skapt för mig. En produkt som jag ska vara med och bygga om från början samt att sätta ihop en helt ny avdelning. Kunde inte bli bättre!

Vilka är dina favoritprylar?

Alltid mina mobiltelefoner. Är lite av en Samsung-fantast, så jag har alltid deras senaste telefon. Efter det är det nog träningsredskap. Har oerhört många roliga träningsprylar i hemmagymmet.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/lusse

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss