Ledning

Mikael Lindahl, Verkställande Direktör

Vad är din bakgrund?

Född 1987. Uppsala Universitet och KTH. Därefter har jag ägnat tio år åt techrelaterad affärsutveckling på Avanza, film2home, NS Intressenter och nu PriceRunner sedan 2016.

Mikael_Lindahl_CEO

Varför arbetar du på PriceRunner?

För att vi verkligen skapar värde för både användare och e-handlare i en marknad som växer. Jag gillar också att behovet av någon som kan hålla konsumenten i handen genom e-handelsdjungeln bara blir större och större i takt med att fler e-handlare poppar upp, och att närmaste konkurrenter bara är ett klick bort på nätet. Det gör att vi alltid måste vara bäst och fortsätta förbättra oss varje dag.

Vilka är dina favoritprylar?

Jag älskar båttillbehörskategorin på PriceRunner. En kul grej är att flytvästarna som ser ut och känns som sköna västplagg och dessutom värmer en sen höstdag nu går att hitta för under 1 000 kr. Klart värt det för ett bekvämare båtliv. Jag prisbevakar också alltid sommardäck och vinterdäck så att jag kan köpa dem när de kostar som minst (ofta i ”fel” säsong). Senaste köpet jag gjort var ett Asus Lyra mesh-nätverk som gör att wifit räcker i varenda vrå i huset. Kanoninvestering.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/mikael-lindahl-a008a533

Hannes Lindroos, Head of Finance

Vad är din bakgrund?

Född 1979. Civilingenjör IT, KTH, och Civilekonom, Stockholms Universitet. Har tidigare jobbat både med ekonomi och teknik. Jobbat på PriceRunner sedan september 2014.

Hannes Lindroos

Varför har du valt att arbeta på PriceRunner?

Jag älskar produkten och dess klockrena användarvärde. Att som användare kunna hitta rätt produkt för just mina behov och samtidigt hitta den bästa dealen på den produkten med avseende på pris, tillgänglighet och leverans kommer alltid vara relevant. PriceRunner är oerhört välpositionerat mitt i e-handeln och det finns oerhört mycket roligt att göra både med och på PriceRunner.

Vilka är dina favoritprylar?

Jag nördar in mig på allt, men kanske främst leksaker, sport och fritid, trädgård, verktyg och hemelektronik. Till favoritprylarna hör definitivt robotdammsugaren, espressomaskinen, kap-& gersågen i kombination med sågbord och grovdammsugare samt Playstation VR.

Carl Svärd, Head of Category & Data

Vad är din bakgrund

Född 1981. PhD i Electrical Engineering, MSc i Engineering Physics & Electrical Engineering, båda vid Linköpings Universitet. Kommer senast från Schibsted där jag arbetat som Data Scientist och Engineering Manager inom data science och maskininlärning, exempelvis med rekommendationer, personalisering och användarprofilering för riktade annonser.

Carl Svärd

Varför har du valt att arbeta på PriceRunner?

PriceRunner är en viktig och relevant produkt och ett spännande företag med ambitiösa och inspirerande planer. Dessutom så finns det stora möjligheter och potential att skapa en ännu bättre produkt och användarupplevelse med hjälp av data science och maskininlärning - något jag brinner för!

Vilka är dina favoritprylar?

Jag är och har alltid varit en prylnörd. Senaste tiden har det mest handlat om prylar för ett smart och automatiserat hem, det går alltid att sätta upp en sensor till från Elgato Eve eller Fibaro och ersätta en dum glödlampa med en Philips Hue. Jag har också intresserat mig en hel del för trädgårdsredskap och köksprylar man inte kan vara utan, såsom världens bästa vitlökspress från Rösle eller den fenomenala skaftdammsugaren Dyson V10.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/carlsvard

Sofia Berglind, Head of People

Vad är din bakgrund?

Född 1971. Personalvetare, Stockholms Universitet. Har arbetat med att bygga bolag inom service, telekom och fintech på bl a Rebtel och Trustly.

Sofia Berglind

Varför har du valt att arbeta på PriceRunner?

Det är ju en tjänst med verklig nytta och värde för många, i kombination med ett urstarkt varumärke! Och naturligtvis också för chansen att få vara med och bygga ett framgångsrikt bolag med höga ambitioner, finns inget roligare! Är nog lite beroende av tillväxtresor!

Vilka är dina favoritprylar?

Jag gillar när saker man använder ofta är riktigt bra. T ex kökshanddukar från Klässbols Linneväveri, de är fantastiska! Min Moccamaster är en annan sån sak, finns en anledning till att den ofta blir en testvinnare. Trådlösa hörlurar är ett annat ”måste”, där brukar jag rådfråga en kollega som är expert innan jag köper nytt!

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/sofiaberglind

Martin Andersen, Head of Merchants

Vad är din bakgrund?

Född 1976. Civilekonom, Handelshøjskolen. Martin D. Andersen startade PriceRunner i Danmark år 2000 och har arbetat i ledningen sedan dess.

Martin Andersen

Varför har du valt att arbeta på PriceRunner?

Prisjämförelse har alltid varit en del av mitt liv - min hobby blev mitt jobb. PriceRunner är med och ändrar hur vi handlar - jag är stolt över att arbeta med en verksamhet som gör skillnad. Vi är ett bolag fullt med entreprenörer som alla brinner för att skapa den bästa tjänsten och det är helt fantastiskt.

Vilka är dina favoritprylar?

Helt klart mina nya Bose QuiteComfort 35 2 - mitt bästa köp någonsin. De är oumbärliga när jag är på språng och passar bra både på jobbet och för avkoppling. Sedan tycker jag också mycket om att spela Playstation 4 med min son.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/martindandersen

Roger Forsberg, Head of Tech

Vad är din bakgrund?

Född 1972. Magisterexamen i datavetenskap, Uppsala Universitet. Byggt tekniken bakom nätbanken Avanza sedan 1998, CTO på Avanza mellan 2014-2016.

Roger Forsberg

Varför har du valt att arbeta på PriceRunner?

För det första är det produkten i sig. Prisjämförelse är det bästa som hänt sedan skivat bröd. Det andra är nysatsningen med starka svenska ägare. Det i kombination med ett välkänt varumärke som går bra tycker jag är lockande. För mig är det här det bästa av två världar: nysatsningen med känslan av startup och tryggheten med ett etablerat bolag.

Vilka är dina favoritprylar?

Bra grejer med kvalitet och givetvis till rätt pris. Jag känner starkt för bra köksknivar där Global GS-91 är en klar vinnare. Annars är det mycket favoriter i garaget, t ex motorsågen av modell Husqvarna 435 med ett 15” blad. Slitstark som få.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/rogerforsberg

Tobias Jacobsson, Head of Content

Vad är din bakgrund?

Född 1977. Civilingenjör Industriell Ekonomi, Luleå Tekniska Universitet. Grundade 2010 konsumentvägledningsajten Bäst-i-test.se som förvärvades av PriceRunner 2016.

TobiasJacobsson

Varför har du valt att arbeta på PriceRunner?

PriceRunner är både en ambitiös och trivsam arbetsplats med massor av smarta och kreativa människor. Extra kul är det att jag får jobba med några av de främsta produktexperterna i Europa. Tjänsten vi utvecklar gör dessutom reell samhällsnytta och är en viktig pusselbut för många att få ihop sin privatekonomi.

Vilka är dina favoritprylar?

Jag gillar alla typer av dammsugare. Passionen är så stor att jag faktiskt sökt och beviljats patent för en vakuumsluss för våtdammsugare. Förutom denna uppfinning är robotdammsugaren Neato Botvac D7 och skaftdammsugaren Dyson V10 några av de häftigaste innovationerna på senare år.