Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Hållbar vardag

HallbarVardag

PriceRunner ❤️ Klimatsmarthet

Vill du inspireras till en smartare, mer hållbar vardag? Ta del av vår serie med tips om produkter som är hållbart producerade och ersätter engångsartiklar. Vi tar även upp enkla och bra vanor som gör stor skillnad för naturen. Tipsa oss gärna om du vet om en bra produkt eller vana inom temat!

Hjälp ett bi med ett bihotell

Hållbar vardag: 2019-06-19

Rädda bina! Runtom i världen börjar alla bin få det allt kämpigare. Gifter, förändrat klimat och brist på mat är några faktorer som gör att många insekter just nu dör ut. En liten insats som alla enkelt kan bidra med är ett bihotell - som dessutom är ett dekorativt inslag i trädgården eller på balkongen.

bihotell

Hjälp bina

Därför ska du välja återanvändbar och ekovänlig folie

Hållbar vardag: 2019-06-05

Plastfolien är en engångsprodukt som ofta används för att svepa in matrester i, kanske för att packa in lunchsmörgåsen eller för att skydda en skål med överbliven sallad. Men så fort bunken tas fram eller mackan ska ätas så slängs plasten. Känns inte det ganska onödigt? Nu finns det ett smartare alternativ!

bees wrap

Så funkar Bees Wrap

Så shoppar du smartare i mataffären

Hållbar vardag: 2019-06-07

Det sägs att 90 % av alla plastpåsar endast används en gång. Och är det någon påse man kan tro det om, så är det den där tunna plastpåsen man plockar på sig vid frukt- och grönsaksdisken i mataffären. I ena stunden packar man påsen full med äpplen eller potatis. I nästa är man hemma och genast slängs påsen bort. Nu är det dags att bryta det beteendet!

ShoppaSmartareIMatbutiken

Shoppa smart

Kalasa med den populära muggburken!

Hållbar vardag: 2019-05-20

I fler och fler länder förbjuds nu engångsprodukter av plast. Drickmuggar och sugrör är två bra exempel på plastprodukter som används en gång och sedan ofta hamnar slängda i naturen, där det tar hundratals år för plasten att brytas ned. Välj ett bättre alternativ till sommarens trädgårdskalas, strandutflykter och picknicks - kalasa med en muggburk av glas istället!

Muggburk

Allt du behöver veta om muggburken

Drick ordentligt i sommar!

Hållbar vardag: 2019-05-12

Hur mycket vatten man ska dricka per dag finns det inget enkelt svar på. En sak är dock säker: har man en vattenflaska tillgänglig är chansen för en god vätskebalans betydligt större.

Vattenflaskor

Tumregel och hållbara vattenflaskor

Menskopp - kvinnokroppens, plånbokens och miljöns räddare!

Hållbar vardag: 2019-05-02

Äckligt, ohygieniskt, krångligt - invändningarna mot menskoppen är många. Men många av de som har testat har snabbt gått från skeptiker till starka supporters. Fördelarna med menskopp är så många att alla åtminstone borde överväga att testa. Här är 3 tips på hur du kommer igång med menskopp!

Menskopp

Därför borde du testa menskopp

Kompostera mera!

Hållbar vardag: 2019-04-28

Med en egen kompost kan du inte bara ta hand om trädgårdsavfall och matrester. Du får också en möjlighet att skapa din egen odlingsjord, och bidrar till ett rikare mikrodjurliv. En annan potentiellt pådrivande faktor är att det ibland kan minska på kostnaderna för sophämtning om man själv tar tillvara på det komposterbara hushållsavfallet.

Kompost

Så lätt börjar du kompostera

Dags att blir modern: Påskris utan fjädrar

Hållbar vardag: 2019-04-14

Räcker det inte med att Jesus plågades för våra synder? Måste fåglarna också lida? År 2019 är det hög tid att pynta påskriset på ett lite mer modernt sätt - utan fjädrar.

EasterDeco

Så pyntas påsken i modern ton

Dags att ta farväl av plastsugrören!

Hållbar vardag: 2019-04-07

Med klar majoritet har EU röstat igenom ett förbud mot engångsprodukter i plast. Förbudet ska träda i kraft år 2021 och omfattar plastbestick och tallrikar, ballongpinnar, tops och sugrör. Men det betyder inte att sugrören har dragit sitt sista straw till stacken. För när vi säger hejdå till plastsugrör, så säger vi hej till sugrör i mer hållbara material.

Hållbar vardag: byt ut plastsugrör

Här har du alternativen till plastsugrören

Säg hej då till engångsgrillen!

Hållbar vardag: 2019-03-29

Under varma, torra somrar utgör engångsgrillen en brandrisk. Men oavsett rådande väderlek så är den ett resursslöseri, i synnerhet vad gäller aluminiumformen. Engångsgrillens komponenter verkar dessutom vara svåra att ta tillvara på efter användning. Aluminium ska återvinnas, men formen tenderar tyvärr att ofta skickas rakt ned i de vanliga soporna. Kanske har tiden kommit då engångsgrillen har spelat ut sin roll i det moderna samhället?

hallbar vardag engansgrill

Så vinner du (och miljön) på att byta ut engångsgrillen

Bli fiskarnas vän med Guppyfriend

Hållbar vardag: 2019-03-21

Att minska förekomsten av mikroplaster genom att använda miljövänliga material är en viktig insats för en hållbar livsstil. Men kanske äger man redan en del syntetplagg? Då är en Guppyfriend Tvättmaskinspåse ett enkelt sätt att bidra till färre mikroplaster i havet.

LaundryBags

Smarta tvättpåsar - tvätta med rent samvete

Sopsortera snyggt med återvinningskärl!

Hållbar vardag: 2019-03-15

Vi blir allt bättre på att återvinna. Att sortera våra sopor så att materialet kan tas tillvara på är viktigt. Men det kräver en viss organisering för att högarna med tomma mjölkförpackningar och urdiskade konservburkar inte ska växa sig helt vilda. Med bra återvinningskärl kan man hålla snyggt hemma samtidigt som man värnar om miljön.

PriceRunner Sopsortering

Så återvinner du i stil

Storhandla utan bilen

Hållbar vardag: 2019-03-05

Vissa inköp gör bilresan till en nödvändighet. Väldigt få kan baxa upp en ny säng på ryggen och cykla hem med den. Men många shoppingturer, såsom veckohandling av mat, skulle kunnas göras utan att förbruka bensin. Svårigheten ligger sällan i avståndet, åtminstone inte om man bor i stadsmiljö. Istället är utmaningen ofta att kunna få med sig alla matvaror hem.

PriceRunner storhandla hållbart

Hållbar och smidig storhandling - allt du behöver veta

Våga testa tygblöja!

Hållbar vardag: 2019-02-20

Med en nyfödd bebis hemma går blöjorna åt i rask takt. Men även lite äldre blöjbarn gör av med i snitt 5 blöjor per dag, och det är inte sällsynt att det blir mer än så i perioder med förkylningsmage, magsjukor eller nya tänder på utväxt. Det säger sig självt att den som använder engångsblöjor gör av med pengar på dem, samtidigt som man producerar stora mängder sopor. Men det behöver inte vara så.

PriceRunner tygblöjor clothdiaper

Anamma trenden och den hållbara tygblöjan

5 smarta ekoprodukter som kan ersätta plastprylarna du använder dagligen!

Hållbar vardag: 2019-02-19

Jenny Brolin driver Instagramkontot @ekoistan där hon visar upp vad hon kallar för sitt ”good enough”-familjeliv och inspirerar andra till att leva ett mer hållbart liv. Här delar hon med sig av sina tips på 5 ekoprodukter som kan ersätta några av de plastprylar du använder allra mest.

PriceRunner eko tips plastbantning

Enkla knep: Så plastbantar du snabbt din vardag

Ersätt plastfolien med återanvändbara silikonlock!

Hållbar vardag: 2019-02-15

Plast på rulle som dras ut, används en gång och sen genast kasseras känns inte så smart. Vare sig för miljön eller för plånboken. För den som har behov av att täcka över råvaror eller middagens matrester så finns det smarta silikonlock som gör jobbet lika bra, och som kan användas om och om igen.

PriceRunner eko tips silikonlock

Matsvinnets räddare - produkten du skulle haft sedan länge

Välkomna tesilen in i ditt liv!

Hållbar vardag: 2019-02-08

Säg hejdå en gång för alla till engångsförpackningar med te, och införskaffa istället en bra tesil som du kan använda under många år. Visste finns det andra förpackningar som kräver mer material och är svårare att återvinna. Men ska man påbörja en mer hållbar livsstil nånstans i hemmet, så är köket och tesilen en god start!

ekotips tesil

För teälskaren - så får du en hållbar vardag med tesilen

Vill du tipsa eller veta mer om en särskild produkt inom temat hållbar vardag?

Mejla oss gärna dina frågor och förslag!

Logga in

Bli medlem gratis

Inte medlem? Bli medlem