Uppdaterad  

Topplista: Snygga skötväskor

Sara Assadi

Att få med sig allt som bebisen kan tänkas behöva är inte alltid det lättaste och ofta är det någonting som glöms kvar hemma. Med en praktisk skötväska ökar chansen att komma iväg på första försöket – och det skadar ju inte om den dessutom är riktigt snygg.

Att ha bebis kan sannerligen räknas som en materialsport ibland. Blöjor, nappar, extra kläder, dregglisar, mjölkersättning, våtservetter – allt och lite till kan man behöva ta med för att hålla barnet mätt, torrt och rent när man lämnar hemmet.

En rejäl skötväska underlättar minst sagt när det kommer till att samla allt på samma ställe. De senaste åren har skötväskorna blivit allt mer exklusiva och vissa riktiga designmärken ser också en marknad hos nyblivna föräldrar som gärna har även skötväskan som en accessoar. Här får du tips på snygga skötväskor som även gör sitt jobb.

Skip Hop Duo Signature

Skip Hop Duo Signature

Skip Hops populära och lekfulla design har länge synts på hyllorna i barnbutikerna, och deras skötväska Duo Signature följer i samma spår. Modellen är i en lite rakare variant och den som har designat den har tänkt lite extra på alla föräldrars favoritdetaljer – fickor.

Med Duo Signature är det lätt att packa rätt, och den går att bära både i handen, över axeln och självklart fästa på vagnen. Skötväskan finns flera olika färger och mönster, vilket gör det lätt att hitta en favorit.

Jämför alla priser
Done By Deer Skötväska/Ryggsäck

Done By Deer

En skötväska i ryggsäcksmodell som både är snygg, praktisk och skonsam för kroppen att bära runt på. Väskan är skapad av återvunna PET-flaskor och helt vattentät, vilket håller alla saker torra även på regniga barnvagnspromenader.

I de sju innerfacken kan du sortera upp allt du och bebisen behöver, och de smarta spännena gör den lätt att haka på och av barnvagnen. Dessutom medföljer en mjuk skötmadrass för blöjbyte. En riktig toppenväska!

Elodie Details Skötväska Bedouin Stories

Elodie Details Bedouin Stories

Skötväskorna i den här serien har inget modellnamn utan är döpta efter mönstret på väskan. Bedouin stories kombinerar ett lekfullt mönster med stilrena handtag i läder och har ett flertal fack där du kan placera allt du behöver för bebisutflykten.

Särskilda dolda fickor som håller nappflaskan stående och en medföljande skötbädd är detaljer som underlättar när man är på språng, och precis som många andra märken så ser även Elodie Details gärna att väskan används även efter att babytiden är över.

Littlephant Messenger Skötväska Waves

Littlephant Messenger Waves

Stockholmsbaserade företaget Littlephant startades av designern Camilla Lundsten 2012. Hennes lekfulla och kreativa mönster och former har sedan dess varit till glädje för både barn och vuxna som använder hennes produkter.

Littlephants Messenger bag är en rymlig skötväska som hängs på barnvagnen med medföljande spännen. Den har gott om plats för såväl ombyte som extra blöjor och vällingpulver, och fungerar utmärkt som weekendbag när bebisen blivit stor.

3 tips när du ska köpa skötväska

  1. Tänk praktiskt. Är öppningen stor nog för att kunna se allt i väskan? Finns det tillräckligt många fack så du slipper rota omkring? Hänger den bra på barnvagnen så du kommer åt allt?

  2. Tänk långsiktigt. Det är i och för sig tillräckligt dyrt att införskaffa massa saker innan bebisen kommer, men om du lägger en extra slant så har du å andra sidan en väska som du kan ha i många år framöver.

  3. Lyssna på proffsen. Om det är ditt första barn och du inte vet vad som verkligen behövs och vad du kan strunta i, kolla in vårt stora test av skötväskor här

Gillade du den här topplistan?

Då tror vi att du kommer att gilla någon av följande:

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss