1. Guider

Tips på smarta köp under 2020 att prisbevaka

Clara Lidström

Uppdaterad 23 januari 2020

Kanske har du också något dyrt och tråkigt inköp framför dig – eller för all del något härligt du behöver införskaffa i vår? Här tipsar jag om smarta köp att planera in och prisbevaka under 2020.

Tips på smarta köp under 2020 att prisbevaka

Dryga januari

Vi har ett par riktigt tråkiga köp framför oss närmsta tiden. Framförallt sjunger vår diskmaskin på sista versen. Porslinet är smutsigare efter att de diskats än innan.

Jag vet inte om det är vår brunn med extremt kalkrikt vatten som är skurken – men sista månaderna har maskinen bara gett upp. Vi har provat allt – ättika, maskinrengöringsmedel, att städa ur hela diskmaskinen samt peta med tandpetare i varenda spolhål får att få bort eventuella stopp. Ingenting verkar hjälpa. Så just nu diskar vi det mesta för hand.

Eftersom vi har en liten integrerad diskmaskin på 45 cm finns inte jättestort utbud av produkter att välja på. Men vi vill ha ett kvalitetsmärke i alla fall och har bestämt oss för en från Bosch. Dyr men förhoppningsvis riktigt bra.

UnderbaraClara

Och som alltid när vi gör lite större inköp är det värt att prisjämföra. Det kan handla om att spara tusenlappar. På pris och produktjämförelsesajten PriceRunner ser jag att den billigaste återförsäljaren av diskmaskinen tar 7495 kronor medan den hos den dyraste kostar 13 883. Över 6000 kronors skillnad! Det fina är att PriceRunner också har en prisbevakningsfunktion där man enkelt kan klicka i en ruta för att få mail ifall varans pris sänks ytterligare.

Dessutom har de flera smarta filter att använda sig av när man söker. Till exempel kan man filtrera på märke, energiklass, kapacitet, ljudnivå och miljömärkningar. Tips, tips!

Jag har några fler inköp som jag planerar att göra – men det är roligare grejer som det inte är akut att få tag i. Så de sakerna ligger just nu på vänt och prisbevakning hos PriceRunner. För att slå till när priset sänks.

Bland annat inväntar jag bästa pris på ett par vandringskängor i modellen Lundhags Park. Lånar alltid Jakobs två nummer för stora men vill ju ha ett par egna. Planen är ju att börja vandra mer i skog och fjäll framöver. Och Lundhags gör riktiga kvalitetskängor – men smakar det så kostar det. Dock skiljer det 800 kronor i pris mellan dyraste och billigaste webbshoppen. Och nu prisbevakar jag alltså för att se om det kan sjunka ytterligare innan jag slår till.

En annan sak jag villhöver jag ett sånt där multiverktyg med skruvmejsel, sax, kniv och allt möjligt annat Har kollat på ett från Leatherman wingman som verkar toppen när man är ute i skog och mark!

Dessutom väntar jag på ett bra pris på en jägarpanna från Murikka. En slags ihopfällbar murikka-stekpanna att ta med på utflykten och laga mat i. Och sedan bara haka fast på ryggsäcken när man vandrar vidare.

Slutligen prisbevakar jag ett startkitt för Bokashi. Det är en japansk komposteringsmetod – helt överlägsen en vanlig varmkompost. Har läst på massor i olika odlingsforum och planerar att börja till våren.

TÄVLING!

Kanske har du också något dyrt och tråkigt inköp framför dig – eller för all del något härligt du behöver införskaffa i vår? Nu tävlar PriceRunner ut ett presentkort på Clas Ohlson värde 2000 kr.

Delta i tävlingen

Mina prisbevakade produkter

Lundhags Park - Pecan

Lundhags Park

Riktiga kvalitetskängor!

Pris från: 2 375 kr
Jämför alla priser
Leatherman Wingman

Leatherman Wingman

Multiverktyg med skruvmejsel, sax, kniv och allt möjligt annat - verkar toppen!

Muurikka Griddle Pan with Bag 26cm 820112

Jägarpanna från Murikka

En slags ihopfällbar murikka-stekpanna att ta med på utflykten och laga mat i.

Bokashiworld 211-102

Startkitt för Bokashi

En japansk komposteringsmetod – helt överlägsen en vanlig varmkompost

Bonustips!

Några fler produkter som jag vill tipsa om att prisbevaka är dessa tre varor som är lite dyrare men helt suverän kvalitet. Har alla här hemma och rekommenderar att bevaka för lägre pris.

Bosch MCM3201B

Matberedare

Den här matberedaren från Bosch har vunnit flera Bäst i test och den är lika bra som ryktet. Snabb, kraftfull och användarvänlig

Bosch MFQ4020

Elvisp

Min elvisp från Bosch är supersnabb och stark och klår alla sorter jag tidigare haft.

Global G-2 Kockkniv 20 cm

Kockknivar

Är svårt förtjust i mina kockknivar från Global. Har flera olika modeller men ska man bara ha en är detta en utmärkt allroundkniv.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Illustration - Inga frågor och svar

Bli först med att kommentera!