Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Guide: Så kopplar du Airpods till Iphone (steg för steg)

Profilbild

Uppdaterad 19 december 2019

Vill du koppla snabbt och lätt koppla ihop dina Airpods med din Iphone? Vi visar med bilder och text hur du gör detta i tre enkla steg . Vi tipsar även om inställningar du kan göra för att anpassa dem utifrån dina behov.

Att koppla Apple Airpods till Iphone är enkelt när man en gång fått det förklarat för sig. Det handlar i korthet om att ha dem placerade i sitt fodral och se till att produkterna befinner sig nära varandra. Nedan förklarar vi steg för steg hur hopparningen går till.

Steg för steg: Koppla Airpods till Iphone

  1. Börja med att placera dina Airpods i det medföljande fodralet om de inte redan befinner sig där. Se till att de inte har slut på batteri. Om de har slut på batteri bör du först ladda dem en stund genom att koppla dem med kabel till exempelvis en dator eller en USB-väggladdare.

  2. Lås upp din Iphone och öppna locket på fodralet till dina hörlurar. Kontrollera att lysdioden lyser upp.

  3. Placera din Iphone och fodralet med hörlurarna bredvid varandra. På mobiltelefonens skärm bör du nu få upp en vy där du kan trycka på Anslut. Därefter är du klar.

Nu kan du plocka upp dina hörlurar och börja använda dem. De är igång från det att du plockar ut dem ur fodralet. Tar du ut dem ur öronen går de ner i standbyläge men stänger inte av sig. Det innebär att så länge du har dem utanför fodralet drar de batteri. För att stänga av dem placerar du dem tillbaka på sin plats i fodralet igen - de kommer då även att laddas.

Personifiera: Bestäm funktioner för touchytorna

Personifiera dina Apple Airpods

Du styr Apple Airpods via din Iphone eller genom att toucha snäckorna. Den senare kontrollen kan anpassas i telefonens inställningsmeny. Airpods kommer förinställda med att två snabba touch på respektive snäcka startar Siri så att du kan använda röststyrning. Men det kan tyckas onödigt med samma funktion på bägge snäckorna.

Genom att trycka på inställningar i telefonen, därefter bluetooth och slutligen dina Airpods får du upp en meny där du kan ändra inställningarna för dina hörlurar. Här kan du döpa om dem, och välja nya funktioner vid touch. Du kan exempelvis ställa in att när du touchar din högra snäcka vill du behålla Siriinställningen, men när du touchar vänster snäcka vill du istället pausa musiken.

Hitta borttappade Airpods

Skulle du tappa bort dina hörlurar - och använder Hitta min Iphone för din telefon - kan du hitta dem genom Hitta min Iphone-appen. Om de är avstängda visas senast kända position.

Om du funderar på att köpa ett par Apple Airpods och vill veta mer kan du läsa vårt test.

Hitta bästa pris på Apple Airpods

Apple AirPods Pro

Apple AirPods Pro

Senaste generationens Airpods är vattentäta och utlovar både brusreducering och förbättrad ljudkvalitet. Det tummas lite på batteritiden men du har ju fler laddningar i det medföljande etuiet.

Apple AirPods med trådlöst laddningsetui (2019)

Apple AirPods med trådlöst laddningsetui

Detta är standardversionen av Apple Airpods men med ett trådlöst laddningsetui.

Apple AirPods med laddningsetui (2019)

Apple AirPods med laddningsetui

Standardversionen av Apple Airpods med vanligt laddningsetui.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!