1. Start
  2. Guider

Uppdaterad  

Hållbar shopping med Hemma hos Helena

Hemma hos Helena i Piteå spirar inredningsglädjen lika glatt som våren. Men här görs inga slentrianinköp – hållbarhet är viktigt för Helena Sundström. Vi har pratat med Helena om hur man inreder sitt hem med genomtänkta köp.

Hållbar shopping med Hemma hos Helena

Helena Sundström driver inredningsbloggen och instagramkontot Hemma hos Helena. Där bjuder hon på tips om allt från inredning inomhus till trädgårdsfix och vackra dukningar. Att ha hållbarhet i åtanke när hon fixar hemma och när hon skriver, är viktigt och vi har bett Helena om hennes bästa tips för att tänka hållbart kring sina inköp.

Helenas 4 bästa tips för att handla hållbart

1. Tänk efter före

Ställ dig frågan: behöver jag verkligen det här? Är det här en sak som du kommer ha länge, eller är det något som du snabbt kommer tröttna på? Satsa på inköp av saker som du vet kommer bli en kär ägodel en lång tid framöver.

2. Gör din research väl

När du är sugen på att köpa något nytt, läs på om produkten i fråga. Sök på nätet efter recensioner, läs vad som skrivits om den i tidningar. Och inte minst; hör efter med vänner som kanske redan har gjort samma eller ett liknande köp. Är de nöjda?

Det är bra att läsa recensioner där folk skriver vad de tycker

3. Ge hållbart producerade kvalitativa produkter förtur

Prioritera gärna produkter som är producerade på ett hållbart sätt, samt saker som har en högre kvalitet. Visserligen kan priset ibland vara högre, men köper man en dyrare produkt där man vet att det finns reservdelar att beställa om det behövs i framtiden, kan man spara sig både en tripp till återvinningen och pengar i det långa loppet.

4. Fundera på leveranssättet

När man shoppar online, är det en bra idé att fundera på vilken leveransmetod som är mest miljövänlig. Hemmaleveranser är praktiska, då det sparar dig en bilresa till paketutlämningen. Kanske särskilt när det brådskar och det rent av kan bli en extra och oplanerad resa med bilen. Helena tipsar även om att våga lyfta saker som att paket kommer med onödigt mycket emballage, eller att returer tar omvägar över hela landet (och ibland till och med via andra länder).

Det är något jag tänker på mer och mer – om företaget packar varorna smart och om det går att återanvända det vid en eventuell retur.

Helenas favoriter just nu

Nu när vårsolen börjar värma upp både trädgården och sinnet, berättar Helena Sundström att suget på att få omgivningen att blomstra kommer lika troget som knopparna på träden. Krukor som blommorna kan få nya hem i och som påminner om att den blomstertid snart är kommen.

Helena påminner även om att det är dags att börja fylla på förrådet av både solskydd och en bra brun utan sol, för att låta huden möte solen på ett säkert sätt. Hennes favoritprodukt för bruna ben på våren är Lancôme Flash Bronzer Legs, som ger omedelbar och säker färg på benen.

Topptestade solprodukter

I PriceRunners experttester av solprodukter, har nedan solkrämer och brun-utan-sol fått bra betyg.

  • Rea
  • Guider
  • Om oss