Allt om Playstation 5: Priset, lanseringen och specifikationerna

Profilbild

Uppdaterad 15 juni 2020

Är du nyfiken på Sonys nästa konsol, Playstation 5? Du är absolut inte ensam. Häng på när vi gräver bland officiell information om maskinerna, hårdvaran, tjänsterna samt såklart priserna och lanseringdatumet.

PS5 Logga

Sony Playstation 5, PS5, släpps den 19 november i Sverige, ungefär samtidigt som Xbox Series X som blir dess huvudsakliga konkurrent. Prislappen landar på 499 respektive 399 dollar, ca 5 800 och 4 800 kronor i Sverige för varianterna med respektive utan Blu-ray-spelare.

Med i stort sett alla fakta på bordet är det dags att dyka djupare. Är du nyfiken på att se hur Playstation 5 står sig mot Microsofts kommande Xbox kan du läsa vår guide av Xbox Series X här.

PS5: Lanseringsdatum och pris

Nu har Sony avslöjat datum och pris för Playstation 5.

När kommer Sony Playstation 5 släppas?

Playstation 5 kommer att kosta ungefär detsamma som Xbox Series X. Konsolen släpps i två versioner: Den vanliga och "Digital Edition", som är samma maskin men utan Blu-ray-spelare så alla spel köps och laddas ner digitalt via playstation Store.

Lanseringen i Sverige kommer att ske den 19:e november 2020.

Vad kommer Playstation 5 att kosta vid lansering?

I skrivande stund har vi bara dollarpriserna, men de ger oss ett bra riktmärke.

 • Playstation 5 kommer att kosta 499 dollar. Det är samma Som Xbox Series X, vilket borde göra att PS5 får samma svenska pris på 5 695 kronor.
 • Playstation 5 Digital Edition landar på 399 dollar, vilket med ovanstående hjärngympa placerar den på ungefär 4 800 kronor

Kommer det en PS5 Pro också?

Playstation 4 fick ju en Pro-utgåva, så hur blir det med PS5? Det florerar vissa rykten om att Sony kommer att släppa en Playstation 5 Pro och att den då kommer att släppas ungefär samtidigt som den vanliga Playstation 5. Det är som sagt bara rykten än så länge, inget officiellt.
Än så länge är det enbart den skivlösa Playstation 5 Digital Edition som utannonserats vid sidan av vanliga Playstation 5.

Hur ser PS5-loggan ut?

PS5 logo Besvikelsen var stor under CES-mässan i år när Sony hade lovat att visa något stort. Många trodde det skulle vara Playstation 5, men allt vi fick var en… logga.

Logotypen för PS5 är väldigt lik den till PS4, men det gör i alla fall att igenkänningsfaktorn är hög.

Hur kan jag förhandsboka nya Playstation 5?

Visst kan du förboka konsolen. Ett flertal affärer erbjuder redan förhandsbokning av PS5.

Är det dumt att köpa en PS4 nu?

Försäljningen av Playstation 4 har redan börjat dala i väntan på den nya konsolen. Samtidigt är PS4 någorlunda prisvärd numera och eftersom den funnits ute sedan 2014 finns det väldigt många spel att njuta av.

Under 2020 ser inte spelutgivningen ut att mattas av allt för mycket till PS4, även om det snabbt kommer att sjunka så snart PS5 är helt och hållet officiell (precis som det alltid gör vid en ny konsolgeneration). Men vill du ha ett stort och numera ganska billigt spelbibliotek utan att nödvändigtvis spela de senaste spelen har du fortfarande mycket att hämta från PS4.

Jämförelse av PS4-konsoler

Är du ändå nyfiken på en PS4 kan du börja med att läsa vårt stora guide om Playstation 4 för att få lite mer kött på benen.

Sony PlayStation 5

Playstation 5-priser

Här är några av de ställen där du kan förhandsboka PS5. Priset är ett 'platshållarpris' tills den officiella prislappen finns tillgänglig.

Kan jag förhandsboka Playstation 5?

Absolut. Men räkna med att det kan bli svårt att få tag i en maskin på lanseringsdagen, precis som det alltid är vid lanseringar av spelkonsoler.
Faktum är att det har gått att förhandsboka PS5 i flera månader, då vissa butiker körde med ett så kalalt platshållarpris innan den riktiga prislappen kom ut.
Idag kan du jämföra priser på Playstation 5 och samtidigt även se hur det ser ut med uppskattad tillgänglighet hos de olika återförsäljarna. Mest troligt är att konsolerna på lanseringsdagen redan är slutsålda, men att du kan sättas in i en kö och få köpa konsolen så snart den finns tillgänglig.

Playstation 5: Specifikationer

I oktober 2019 kom de första detaljerna kring Playstation 5 gällande hårdvaran. De presenterades av Playstation-divisionens chefsarkitekt Mark Cerny i en intervju med tidningen Wired.

Den 18e mars i år tillkännagavs fler detaljer om Playstation 5 och dess specifikationer av Mark Cerny under en direktsändning. Läs mer om dessa lite längre ner i artikeln.

Hur kommer Playstation 5 se ut?

Playstation 5 och Playstation 5 Digital edition

Sony Playstation 5 kommer till en början att släppas i vitt med svarta detaljer. Formen är böjd och snirklig och liknar egentligen inget vi tidigare har sett. Antagligen kan vi räkna med fler färger framöver, men vitt är grundfärgen denna generation.

Medan vi inte fått höra något om en Playstation 5 Pro kommer faktiskt PS5 att släppas i två versioner. De båda maskinerna är identiska, med den enda skillnaden att den ena saknar Blu-ray-spelare.

Playstation 5 Digital Edition, som den skivlösa versionen heter, kommer alltså inte att kunna spela spel du köpt på skiva eller några blu-ray eller DVD-filmer. I övrigt är de två maskinerna identiska. Givetvis kommer däremot båda versionerna av Playstation 5 att kunna spela spel du köpt digitalt och laddat ner via Playstation Store.

Ska vi se hur det sett ut historiskt, närmare bestämt med Xbox One All Digital Edition, kommer troligen prislappen på den skivlösa Playstation 5 att hamna ett par hundralappar under den vanliga versionen med skivspelare.

Processorn i Playstation 5

Den huvudsakliga processorn i Playstation 5 kommer levererad av AMD och bygger på deras Zen 2-arkitektur. Rent praktiskt betyder det att processorn tillverkas med en modern 7 nanometersteknik och består av åtta processorkärnor med totalt 16 trådar. Klockfrekvensen för processorn är upp till 3.5GHz.

I rena siffror ser processorn i PS5 ut på följande vis:

 • Modell: AMD Ryzen 'Zen 2'
 • Processorkärnor: 8 kärnor, 16 trådar (2 per kärna)
 • Klockfrekvens: 3,5 GHz

Grafiken i Playstation 5

Grafikdelens arkitektur är från AMDs kommande Radeon DNA 2 (RDNA 2) med 36 beräkningsenheter som kör upp till 2,23 GHz och levererar 10,28 TFLOPS beräkningsprestanda (jämfört med 4,2 TFLOP för PS4 Pro).
Stöd för ray-tracing kommer i form av hårdvaruaccelererad sådan via sin ”Intersection Engine” vilket Cerny säger är ”baserad på samma strategi som AMDs kommande grafikkort för PC”. Ray-tracing (eller strålföljning/strålspårning) är en renderingsteknik för att få ljuseffekter som spegelblänk och skuggor att se bättre ut i spelen genom att beräkna hur ljusstrålar utbreds och reflekteras.

Godfall

Playstation 5 kommer med en 4K UHD Blu-ray-spelare och en videoutgång som klarar native 4K 120fps med 8K support. Däremot ska du nog inte förvänta dig att alla spel kommer att köras i den upplösningen, särskilt inte i början av konsolens livslängd. Dels för att det är enormt slitigt för hårdvaran att dra runt, dels för att spelen blir enormt stora då.

Rent praktiskt handlar det alltså om en konsol som kan spotta ur sig material i upp till 8K-upplösning. Själva Blu-ray-spelaren har dock bara stöd för 4K, men å andra sidan finns det varken en standard eller material med 8K-upplösning på Blu-ray i dagsläget. Ändras det över tid kan vi såklart få se en PS5 Pro eller liknande med en 8K Blu-ray framöver.

Istället är 8K-stödet något som kommer att synas i vissa spel och i streaming-sammanhang. Rimligen skalar konsolen upp lägre upplöst material till 8K också om den kopplas till en sådan TV, men själva poängen är just att den kan hantera spel och film som släpps i den upplösningen. I dagsläget är det dock närmast obefintligt med 8K-material (och fortfarande riktigt snålt med filmer och spel i 4K), så det får mest ses som en framtidssäkring.

Att det i dagsläget bara finns en handfull TV-apparater med stöd för den upplösningen bidrar såklart också. Istället ska det ses som lika delar skryt och byggande inför framtiden.

Sammanfattningsvis ser sifforna för grafiken i PS5 ut så här:

 • Modell: AMD Radeon, RDNA 2-baserad
 • **Klockfrekvens: ** 2,23 GHz (variabel hastighet)
 • Beräkningskraft: 10,3 teraflops
 • Övriga funktioner: Hårdvarustöd för Ray Tracing, video output upp till 8K-upplösning, 120hz

Hårddisken i Playstation 5

Faktiskt är det hårddisken som får mest uppmärksamhet av Sony, då den verkar bli ett riktigt monster.
Med en specialbyggd SSD på 825GB, som klarar att ladda 2GB data på en fjärdedels sekund så säger Cerny att ”som speltillverkare går vi från att försöka distrahera spelare från hur lång tid ”fast travel” (snabbresande) tar, likt tunnelbanesekvenserna i Spiderman, till att vara så pass snabba att vi kanske till och med måste sakta ner de övergångarna”.

Utöver detta så har SSD-enheten en kontrollerkrets med tolv kanaler som ansluts till NAND-minnet. Dataöverföringshastigheten kan då uppnå 8-9GB/s.
Samma kontrollerkrets kan även användas av utvecklare för att lättare instruera maskinen vilka delar av ett spel som ska ha prioritet vid laddning. Cerny liknar den snabba SSD-disken med extra RAM-minne.

Rent praktiskt betyder det att spel ska gå att starta omgående utan laddningstider, att laddningar mellan olika områden i spel ska vara eliminerade och att installation av speluppdateringar även de ska vara ögonblickliga (förutom den tid det tar att ladda ner dem då).

Vill man utöka sin lagringsmängd går detta att göra men den nya enheten måste vara minst lika snabb som den befintliga och certifieras av Sony. Det tar effektivt bort det hobbypillande med hårddiskar och SSD-diskar som funnits med såväl Playstation 3 som Playstation 4. I de kunde du enkelt köpa en vanlig datorhårddisk (eller SSD) och själv uppgradera såväl utrymme som hastighet.
Valet av storlek på 825 GB kan även det kännas en smula underligt, men har troligen att göra med att hålla nere totalkostnaden för konsolen. Precis som både Playstation 3 och 4 kan vi räkna med att det under konsolens livstid kommer att släppas nyare versioner med större lagringsutrymme.
PS5 kommer även ha stöd för USB-hårddiskar. En sådan kommer däremot enbart användas för att lagra Playstation 4-spel.

I jämförelse med Playstation 4 Pro ser prestandan ut på följande vis:

 • Bandbredd: 50-100 MB/s (PS4 pro) - Minst 5 GB/s (PS5)
 • Söktid: 2-50 millisekunder (PS4 Pro) - Omgående (PS5)
 • Laddningstid: 1 GB på 20 sekunder (PS4 Pro) - 2 GB på 0,27 sekunder (PS5)

Vilket för oss till de rena specifikationerna för SSD-disken i PS5

 • Typ: Specialtillverkad SSD (Solid State Drive)
 • Storlek: 825 GB
 • Läshastighet 5,5 GB/s

Övriga specifikationer

Även om lagringen kommer att ta över en del jobb från arbetsminnet har Sony såklart inte glömt den biten. 16 gigabyte GDDR6-minne sitter inbyggt. Det är dubbla mängden mot Playstation 4 och nästan det dubbla mot PS4 Pro (som har 8 GB GDDR5 +1 GB DDR3-minne) och en hel del snabbare tack vare den modernare minnestekniken.

Ljudet på PS5 kommer via Sonys nya ljudmotor Tempest Audio. En av godisbitarna med det systemet är möjligheten att simulera surroundljud även via vanliga stereohögtalare. Sony själva kallar tekniken 3D audio och används faktiskt redan idag på vissa streamingtjänster för musik.
Helt enkelt handlar det om simulerat surroundljud. I första hand är tekniken gjord för hörlurar, vilket även hos PS5 kommer att vara 'the golden standard' för 3D Audio. Samtidigt säger Sony att tekniken även ska gå att använda på TV-apparater med stereohögtalare för att skapa ett virtuellt surround. Detta låter extra intressant för de som bara använder sig av TV:ns högtalare och ändå vill njuta av en bra ljudupplevelse.

Du kommer även, precis som tidigare, att kunna köpa spel på skiva. Dessa spel behöver däremot installeras på hårddisken innan de kan spelas, för att bland annat dra nytta av de förkortade laddtiderna.

Playstation 5 kommer även att ha HDMI 2.1 inbyggt, något som möjliggör den tidigare nämnda 8k-upplösningen. HDMI-standarden gör även att PS5 kommer kunna dra nytta av tekniker som variabel uppdateringshastighet för skärmen i de fall det behövs. I dagsläget finns det ett par TV-tillverkare som bygger TV-apparater med HDMI 2.1, men tyvärr är det långt ifrån alla än så länge.

Sammanfattningsvis ser resterande specifikationer ut på följande vis:

 • RAM-minne: 16 GB GDDR6
 • Ljud: Tempest Audio ljudmotor, stöd för 3D Audio
 • Optisk enhet: Blu-ray med 4K-stöd
 • Anslutningar: Ej avslöjat ännu. HDMI 2.1 är det enda som är officiellt

PS5: Spelen

Hur bra blir grafiken?

Med varje ny konsolgeneration förväntar vi oss såklart att grafiken tar ett skutt uppåt. Av de spel som Sony visat upp hittills är det en blandning av högt och lågt. Många spel satsar på udda och nytänkande spelmekanik istället för fotorealistisk grafik, medan monstertitlarna såklart maxar grafiken.

Nyligen meddelade Sony att titeln Astro's Playroom kommer att följa med alla konsoler. detta för att du dels ska ha ett spel att spela direkt, men också för att ge en bild av vad konsolen faktiskt klarar av.

Två bra exempel på hur det kan komma att se ut är Gran Turismo 7 och Horizon Forbidden West, sen langar vi med en trailer på Astro's Playroom också.

Vilka spel släpps samtidigt som Playstation 5?

Följande spel, utvecklade av Sony eller deras helägda studios, kommer finnas tillgängliga på releasedagen. Utöver dem kommer såklart ett gäng tredjepersonsspel oockså att finnas på plats.

 • Astro’s Playroom - Kommer förinstallerat på konsolen vid köp
 • Demon’s Souls - Remake på spelet som lade grunden till Dark Souls-serien
 • Destruction All Stars - Lite klassiskt fordonsröj
 • Marvel’s Spider-Man: Miles Morales - Uppföljaren till det tokhyllade spindelmannenspelet till PS4
 • Marvel’s Spider-Man: Mile Morales Ultimate Edition - Specialutgåva av ovanstående
 • Sackboy A Big Adventure - Sonys inofficiella maskot på nya äventyr

Sackboy, Spider-man och kommande Horizon Forbidden West kommer även att släppas till PS4. Köper du dem på skiva till den konsolen ingår en gratisuppdatering till PS5-versionen när du väl skaffar den konsolen.

Vilka spel släpps exklusivt till Playstation 5?

Vid sidan av Cyberpunk 2077, Assassins Creed Valhalla och alla andra stortitlar under hösten som släpps till flera format har Playstation 5 såklart ett gäng exklusiva titlar. Nedan hittar du de som hittills bekräftats, antingen till lanseringen eller under 2021.

 • Horizon Forbidden West - Uppföljaren till ett av de bästa äventyrsspelen till PS4.
 • Spider-man: Miles Morales - Insomniacs tokhyllade Spider-man-äventyr, denna gång med Miles Morales i spindeltightsen.
 • Gran Turismo 7 - Lika delar grafikdemo som bilspel, som vanligt med Gran Turismo alltså.
 • Stray - Du spelar som en supersöt katt i människovärden, say no more.
 • Ratchet & Clank: Rift Apart - Insomniac ligger inte på latsidan. Är det något spel som belyser de snabba laddningstiderna hos PS5 så är det denna titel, med sitt ständiga hoppande mellan spelvärldar.
 • Destruction All Stars - Det släpps alldeles för få spel där vi ska krascha allt med bilar, men här har vi ett.
 • Ghostwire (tidsexklusiv) - En av skaparna till Resident Evil gör ett nytt skräckspel, bara det är ju lovande.
 • Deathloop - Måndag hela veckan... fast som game show... på en ö där alla ska ha ihjäl varandra
 • Project Athia - Skaparna av Final Fantasy XV ger sig ut på ett helt nytt äventyr.
 • Astro's Playroom - Söta plattformsspel med livfulla karaktärer hör liksom till. Ingår vid köp av konsolen.
 • Little Devil Inside - Känns lite som att korsa Zelda med Wallace & Gromit och Limbo
 • Returnal - Tredjepersonsskjutare där du är en astronaut på en okänd planet
 • Kena: Bridge of spirits - Supersnyggt äverntyrsspel för de som kanske är lite för unga för Horizon
 • Goodbye Volcano High (tidsexklusiv) - High School, med underliga varelser och ser ut att utspela sig helt i en tecknad film.
 • Sackboy: A big adventure - Trasdockan från spelskaparspelet Little Big Planet får äntligen sitt eget plattformsspel.
 • Resident Evil 8: The village - Skräckserien får ett nytt, lite mer lantligt kapitel
 • Bugsnax (tidsexklusiv) - Ta något som liknar Animal Crossing och addera all form av psykadelika du kan tänka dig... samt en australiensisk valross-grej som guide.
 • Demon’s Souls - Remake av det som skulle komma att bli föregångaren till hela Dark Souls-serien.
 • Oddworld: Soulstorm (tidsexklusiv) - Stackars Abe måste rädda sin hemvärld ytterligare en gång.
 • Final Fantasy XVI - Final Fantasys huvudserie hör hemma på Playstation, det är sen gammalt.
 • Hogwarts Legacy (tidsexklusiv) - Harry Potter-världen under 1800-talet i en enda stor sandlåda.
 • God of War: Ragnarök - Trodde ni verkligen att vi skulle bli utan ett God of War till PS5?

Kan Playstation 5 spela äldre spel?

Sony själva har sagt att det kommer att vara en väldigt mjuk övergång mellan PS4 och PS5. Med det menas att väldigt många av spelen till PS4, inklusive VR-spelen, kommer att gå att spela på PS5.

Bakåtkompatibilitet kommer finnas för PS4-spelen. Sonys Mark Cerny säger att "nästan alla" topp 100 spelen för PS4 kommer att vara spelbara vid släppet av PS5 och de jobbar på att få fler kompatibla framöver. Här handlar det på många sätt om att testspela spelen på den nya hårdvaran för att försäkra sig om att de fungerar som de ska. Samtidigt har Playstation 4 och 5 samma grundläggande arkitektur, så att 'få igång' äldre spel på en PS5 ska inte vara lika problematiskt som det var i hoppet mellan PS3 och PS4, som skiljde sig radikalt åt i arkitektur.

Om det sedan innebär att Sony går samma väg som Microsoft och utannonserar nya buntar med kompatibla spel allt eftersom, eller bara släpper på när de testats återstår att se. Det bådar i alla fall gott.

Värt att nämna är även att vi lär få se spelstreaming i form av Playstation Now även på PS5. Det gör att äldre spel kan köras i molnet och i stort sett bara 'spelas upp' på en PS5, vilket underlättar kompatibilitet.

Sony Playstation 5: Kontroller, VR, tjänster och tillbehör

Hur kommer kontrollen till Playstation 5 att se ut?

Nyligen presenterade Sony den nya kontrollen för Playstation 5. Sony överger det klassiska namnet DualShock och kallar istället den nya kontrollen DualSense, vilket det faktiskt finns en anledning till. Sony Playstation Dual Sense

Till att börja med kan vi titta på hur den faktiskt ser ut. Det finns ett visst DNA-arv från DualShock. Men designen ser lite ut som om någon försökt sätta en rustning på en DualShock-kontroll. På utsidan kan vi se att laddkontakten ersatts av en modernare USB-C-kontakt till skillnad från micro USB som tidigare kontroller. Givetvis är batteriet även denna gång inbyggt och uppladdningsbart. Eftersom batteritiden varit ett problem med tidigare Playstation-kontroller lovar Sony att mycket ska vara förbättrat där (utan att ge några handfasta detaljer). En annan förbättring är att den närmast gigantiska lysdioden på baksidan av PS4-kontrollen numera blivit betydligt mindre och därmed mindre störande, eftersom DualShock 4 kunde extraknäcka som ficklampa på högsta inställningen. Sony Dual Sense

Sett till knappar ser det till en början ut som att allt är som vanligt, men där ligger också de största förändringarna. Mest märkbart kommer axelknapparna (L2 och R2) att vara. De är numera adaptiva, vilket innebär att de känner av hur hårt du trycker på dem. Det kan skapa mer inlevelse i olika spel beroende på hur det används. Ett exempel kan vara om din karaktär ska spänna en båge och du, med de nya axelknapparna, kan kontrollera hur hårt du spänner bågen. Den andra stora skillnaden är att det inte längre finns en share-knapp. Den finns fortfarande där, men kallas numera Create istället. Funktionen kommer att vara densamma som till Playstation 4, men namnbytet ska bättre reflektera att du kan spela in material och redigera det innan du delar det med vänner.

Vilka tillbehör har utannonserats?

I dagsläget finns det fyra tillbehör som visats upp från Sony: En Kamera, en laddstation för kontrollerna, ett headset och en fjärrkontroll.

Kameran till Playstation 5 är utrustad med dubbla 1080p-kameror och kommer troligen att användas för att styra olika spel, precis som tidigare generationer. Däremot har Sony i dagsläget inte visat några spel som har stöd för kameran, eller vilka andra funktioner som den kommer att stödja. Den är nog i allra högsta grad inblandad i såväl gamla Playstation VR. Playstation Camera

Sonys officiella headset till Playstation 5 är även det lite speciellt. Alla detaljer kring produkten är inte avslöjade ännu, men det handlar i alla fall om ett trådlöst headset för såväl ljud från spelen som chatt med dina medspelare. Huvudpoängen här är dock Sonys stora satsning på 3D-ljud, som finns inbyggt i Playstation 5. Den funktionen ska funka bra för högtalare, men ännu bättre för hörlurar. Därför är det bra att Sony släpper ett eget headset för att visa hur tekniken ska användas. Playstation Headset

De två sista tillbehören är av lite mer standardtyp. Laddstationen för kontroller laddar dina kontroller helt enkelt. Playstation Laddstation för kontrollert Medan fjärrkontrollen är en fjärrkontroll helt enkelt. Den används mest för att styra uppspelning av filmer och är en sån typ av tillbehör som brukar släppas med varje konsolgeneration, men snabbt glömmas bort. Detta eftersom du lika gärna kan styra allt sånt via den vanliga spelkontrollen. Playstation Remote

Kommer Playstation VR till Playstation 5?

Playstation VR

Virtual reality har försvunnit en aning från allmänheten ögon, men lever ett någorlunda friskt liv lite vid sidan av. Sonys eget VR-headset, Playstation VR (eller PSVR) har exempelvis passerat tre miljoner sålda enheter.

Enligt Bloomberg har Sony ett nytt VR-headset på gång till Playstation 5, med uppdaterade specifikationer (PSVR släpptes 2016, så det kan behövas). Det ska däremot släppas ett tag efter själva konsolen.

Vissa rykten hävdar även att Sonys befintliga VR-headset kommer att vara kompatibelt med PS5.

Kan jag använda mus och tangentbord till Playstation 5?

PC-spelare brukar ofta hävda att det är kombinationen mus och tangentbord som är avgörande för bland annat FPS-spel. Även om det till viss del funnits stöd för mus och tangentbord till PS4 och tidigare modeller av Playstation har det knappast gått att använda som huvudsaklig kontroll för alla spel.

Gissningsvis blir historien densamma med PS5, då Sony antagligen vill fokusera på sina egna kontroller (och ge alla spelare samma förutsättningar). Men inget har officiellt utannonserats ännu.

Kommer Playstation Plus till Playstation 5?

Playstation Plus

Sonys premiumtjänst för att spela mot andra online, och även få en del gratisspel, har varit en del av Playstation ända sedan Playstation 3-tiden. Även om inget officiellt har utannonserats ännu förutsätter vi att detsamma gäller även för PS5.

Om upplägget kommer att se ut på exakt samma sätt är däremot oklart. Eventuellt slås det ihop med Playstation Now på ungefär samma sätt som Microsoft gjort med sina båda tjänster till Xbox.

Kommer Playstation Now till Playstation 5?

Playstation Now

Sonys prenumerationstjänst för spel har haft en ganska skakig start till PS4 och har fortfarande lite problem med såväl streaming av spel som utbudet som sådant. Samtidigt är upplägget riktigt lovande och att det skulle försvinna till PS5 är knappast troligt.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Illustration - Inga frågor och svar

Bli först med att kommentera!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusiva erbjudanden och kampanjer varje vecka. Läs om produktnyheter och trender, guider och produkttester som hjälper dig till en bättre affär!

Jag accepterar att via e-post få erbjudanden från PriceRunner, information om produktlanseringar och tävlingar.

Du kan avregistrera dig när som helst. Läs mer i vår Integritetspolicy.