Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Allt du behöver veta om AirPods Pro (2020)

Profilbild

Uppdaterad 28 juli 2020

Det var inte länge sedan vi fick senaste generationens Airpods presenterade för oss och nu är det dags igen - Apple har släppt Airpods Pro. De utlovar bland annat brusreducering och kraftigt förbättrad ljudkvalitet.

Apple - som är kända för att slå på stortrumman inför och under i princip alla sina produktsläpp - lanserade nyss ett par Airpods Pro via något så simpelt som ett pressmeddelande. Ungefär som att det vore en axelryckning att deras enda trådlösa hörlurar har fått stöd för brusreducering och rejält förbättrad ljudkvalitet (i alla fall om vi vågar tro på det som står på deras hemsida).

Apples Airpods har knappast varit kända för sin fenomenala ljudkvalitet i ljudkretsar. Deras målgrupp är en annan. Men alla vill förstås få ut bästa möjliga ljud ur sina ljudprodukter, så detta lär komma som en glad överraskning oavsett. Exempelvis trycker Apple på att de har adaptiv eq, vilket ska göra att ljudet anpassar sig efter örats form.

Stänger ute omgivningen

Förutom förbättrad ljudkvalitet är den aktiva brusreduceringen det som står ut. Den uppges fungera som hos de flesta andra modeller; Externa mikrofoner känner av ljud från omgivningen och hörlurarna stänger då ute detta med ljudvågor i motfas. Hur bra tekniken fungerar beror dock mycket på hur tillverkaren tar tillvara på informationen, och därför kan brusreduceringen skilja sig åt rejält beroende på vilka hörlurar du köper. Hur bra dessa är återstår att se.

AirPodsPro

Apple uppger att hörlurarna även har ett omgivningsläge som du kan slå på om du vill släppa igenom mer miljöljud, exempelvis om du är ute och springer i trafikerad miljö och vill kunna höra om något händer runt dig.

Hörlurarna är vattentåliga (IPX4), har koniska silikontoppar som ska forma sig efter ditt öra för bästa möjliga passform samt ett nätskydd för mikrofonen som ska hålla vind och brus borta. De laddas som vanligt upp trådlöst i det medföljande etuiet.

Batteritiden anges till 4,5 timme vilket förmodligen stämmer då den angivna tiden i specifikationen på tidigare modeller varit relativt exakt i förhållande till våra mätningar. Etuiets inbyggda powerbank ger ytterligare totalt 24 timmar speltid.

Vi ser mycket fram emot att testa Airpods Pro och se om de verkligen är som magi i våra öron såsom utlovas. Priset på Apples hemsida visar att de går loss på hela 3 200 kronor så de har en del att leva upp till. Men detta är helt klart en välkommen uppdatering. Släppet är satt till 30 oktober.

Läs mer

Vi har testat första generationens Airpods. Hur de presterade i testet ser du här: "Långtidstest: Apple Airpods - Så bra är Apples trådlösa hörlurar."

Du kan även läsa mer om hur du kopplar dina Airpods till datorn samt hur du kopplar dem till din Iphone.

Apple AirPods Pro

Köp Airpods Pro

Här uppdaterar vi löpande med de bästa priserna på Airpods Pro.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Illustration - Inga frågor och svar
Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!