Golvmoppar

Filtrera
Specifikationer
Storlek
Hållbarhetsinformation

500+ produkter

Golvmoppar Swiffer Sweeper Hanging Starter Kit

Swiffer Sweeper Hanging Starter Kit

Flatmopp, Teleskophandtag

119 kr

Tre tips när du ska köpa golvmopp

Det finns olika sorters golvmoppar, med olika användningsområden och finesser. En våt golvmopp är till exempel bra för att ta bort fläckar och smuts, medan en torr mopp med mikrofiberhuvud passar bättre för att samla upp damm.

Vissa moppmodeller vrider du ur i en hink, andra har en liten tank på skaftet som du fyller med rengöringsmedel och som du sedan trycker på en knapp för att spraya på golvet. En spraymopp ger dig fördelen att du slipper kånka runt på en skurhink, och dessutom är den lätt att reglera vattenmängden med så att du inte råkar fuktskada ett känsligt trägolv.

En platt mopp har fördelen att den snabbt sveper över större ytor. Däremot når den inte lika bra där det är trångt – där är det bättre med en vridmopp.

En ångmopp använder, som namnet avslöjar, ånga för att rengöra, och tack vare den höga temperaturen i ångan dör bakterier utan att du behöver använda kemiska rengöringsmedel. Dessutom kan du använda den för att rengöra mattor. Nackdelen är att du behöver ansluta den till en strömkälla.

  • **Ett teleskophandtagÄÄ gör att golvmoppen är enkel att förvara. När du vill använda den drar du ut handtaget till önskad längd, och när du är klar trycker du bara ihop det igen. Dessutom kan du förlänga moppen så att den enkelt når högt upp, till exempel om du behöver torka av taket.

  • Tvättbara mopphuvuden är en riktig räddare för både ekonomi och miljö, eftersom du kan slänga in dem i tvättmaskinen när du är klar. Dubbelkolla att de tål 60 grader, för det är då bakterierna dör.

  • En skurhink med pedal gör att moppen vrids ur när du trampar på pedalen, vilket är skonsammare för ryggen eftersom du slipper böja dig fram och ta i.

Hos Cleanipedia kan du läsa om hur du rengör olika golv.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss