Hårtorkar

PriceRunner hjäper dig hitta rätt produkt

En joniserande hårfön motverkar statiskt hår. Är det en viktig funktion för dig?
Filtrera
Specifikationer
Hållbarhetsinformation

500+ produkter

Hårtorkar Remington PROluxe AC9140
4,0/5

Remington PROluxe AC9140

2400W, Diffuser, Joniseringsfunktion, Kalluftsfunktion, Löstagbart luftfilter, Upphängningsögla, Fönmunstycke, 3 Värmelägen, 2 Hastighetslägen, Sladdlängd: 3m

399 kr

4,7

Hårtorkar Babyliss Pro Digital BA6000E
Bäst i test

Babyliss Pro Digital BA6000E

2200W, Joniseringsfunktion, Kalluftsfunktion, Löstagbart luftfilter, Upphängningsögla, Fönmunstycke, Diffuser, 4 Värmelägen, Sladdlängd: 2.7m

990 kr

Kraftfull och tystgående hårfön för den som vill ha enkla knappar och snabb torkning

Tre tips när du ska köpa hårtork

Att kunna variera värmen är både skonsamt för håret och bra om du vill variera ditt blås. Förutom vilken värme fönen bjuder på finns det även andra funktioner som kan ge ett plus i kanten vid köp.

  • Keramisk teknik. En jämnare värme i luftflödet är snällare mot håret.

  • Joniseringsteknik. Slipp frissigt och elektriskt hår med en hårfön med jonisering.

  • Starkt blås. För dig som vill spara tid.

Damernas Värld kan du läsa en tydlig guide om hur du fönar ditt hår på bästa sätt.

Att lyckas få håret torrt tar en del tid om du har ett långt eller tjockt hår, och då kan det även bli tröttsamt i både armar och händer om vikten är för hög och ligger fel, eller om handtaget är för tjockt att hålla i på ett bekvämt sätt.

I vissa badrum är det bara att plugga in sin hårtork i ett smidigt uttag bredvid badrumsspegeln, men ibland krävs lite mer engagemang än så. Hittar du en hårtork med tre meters sladd så har du betydligt lättare att hitta en bra plats att stå på än om den endast är hälften så lång.

HÅRTORK

Vanliga frågor

Det finns allt från små trådlösa, batteridrivna hårtorkar som går att vika ihop och ta med i handväskan till dyrare och mer avancerade varianter med joniseringsfunktion. Det finns också särskilda hårtorkar för hundar och katter.

Välj en hårtork som ligger bra i handen och inte är för tung. Det är bra om den har ett kalluftsläge – om du avslutar med att blåsa håret kallt fixerar du frisyren. Om du ska föna skägg är det särskilt bra att kunna reglera temperaturen, eftersom skäggstrån är känsliga och behöver fönas på låg temperatur.

Du som har lockigt hår bör välja en hårtork med en diffuser, alltså en tratt med små piggar på som framhäver lockarna utan att göra dem frissiga. Om du har texturerat hår eller afrohår är det bra med en hårtork som kommer med en bredtandad kam som munstycke. Med en rundborste kan du snabbt och enkelt föna ett Hollywood-svall.

Annons

Gillar du vår nya look?

Läs mer om alla nyheter och ge din feedback

här.