2 kg Brandsläckare

Filtrera
Specifikationer
Trådlöst

17 produkter

2 kg Brandsläckare Solstickan Brandsläckare 2kg

Solstickan Brandsläckare 2kg

Brandsläckare

795 kr

5,0

Tre tips när du ska köpa brandsläckare

Det finns olika sorters släckare, till exempel pulversläckare, skumsläckare och koldioxidsläckare. Msb rekommenderar att du har en pulversläckare på sex kilo hemma, eftersom det oftast räcker för att släcka en brand i hemmet. Att man rekommenderar just pulversläckare beror på att de är enkla att använda och fungerar effektivt mot alla sorters bränder, även sådana som startar i elektronik. Kom ihåg att ha en släckare på varje våningsplan, så att du alltid har en nära till hands.

Om du ska ha brandsläckaren i bilen eller båten räcker det oftast med en på två kilo. Där är det en god idé att välja en med slang, så att du kommer åt även där det är trångt, till exempel under huven.

Idag är brandsläckaren gärna en snygg inredningsdetalj och många väljer en stilren som lätt smälter in i hemmet. Men hur fin brandsläckaren än är så är ju det viktigaste att du hittar den så snabbt som möjligt när du väl behöver den. Därför rekommenderar vi att du väljer en färg som lätt syns, till exempel röd.

Brandsläckarna har olika märkningar som bland annat visar vilken sorts eld de är tänkta att släcka:

  • En bra brandsläckare för hemmet bör ha minst A- och B-klassning, vilket betyder att den släcker bränder i både trä, papper, textil, plast och vätska.

  • En godkänd brandsläckare enligt europeisk standard är märkt med SS EN 3.

  • Brandsläckaren bör också ha en effektivitetsklass på minst 43A 233BC.

Annons

Gillar du vår nya look?

Läs mer om alla nyheter och ge din feedback

här.