1. Start
 2. Barn & Familj
 3. Barnsäkerhet
 4. Babylarm
 5. Babyvakter
 6. Babyvakter

Babyvakter

Filtrera
 • Barnsäkerhet
 • Babylarm
 • Babyvakter
 • Andningslarm
 • Smarta sensorer
Babyvakt
Mått

200+ produkter

Babyvakter Capidi Baby Alarm

Capidi Baby Alarm

5,0

Babyvakt, Temperatursensor, Räckvidd (utomhus): 800m, Svart, Vit

1 079 kr
Babyland
Apotea
i 13 butiker

Tre tips när du köper babyvakt

Den som siktar högst väljer wi-fi, men annars finns det väldigt bra enheter som ger en fullgod räckvidd utan att man behöver koppla upp sig mot nätet. Välj modell efter hur ni bor, tunga stenväggar blockerar signaler mer än öppna planlösningar med mycket rymd, så välj den enhet som passar hemmet bäst för bäst resultat.

Att kunna se bebisen och även ha en enhet där det går att prata med barnet kan vara skönt för den förälder som gärna ser till barnet ofta. Ska man köpa en babyvakt med kamera så finns det några saker att fundera över.

 • Babyvakt i mörkt rum. Tekniken går framåt, det går utmärkt att få bra bild trots nedsläckt rum.

 • Rörlig kamera till babyvakten. Flyttar barnet sig mycket? Med en rörlig kamera hamnar det inte ur bild.

 • Babyvakt med dubbel kamera. För den med tvillingar eller syskon finns det monitorer med två kameror.

Barn sover som skönast i lagom temperatur och förutom att det är obekvämt att vara för varm när man ska sova så är överhettning en riskfaktor vid plötslig spädbarnsdöd. Med en barnenhet med en inbyggd termometer är det lätt att ha koll så att barnet varken blir för varmt eller kallt när det har somnat i vagnen eller ligger nerbäddad i pulkan. Men vad är då en lagom temperatur då? MAM har skrivit en guide med flertal tips om hur små bebisar sover säkert.

BABYVAKT

Vanliga frågor

En babyvakt är en apparat som hjälper dig att hålla koll på ditt barn när det sover i ett annat rum än du befinner dig i. Den består vanligen av två enheter: en babyenhet och en föräldraenhet. Babyenheten har en ljudkänslig mikrofon som aktiveras vid ljud som att barnet gnyr, rör på sig eller liknande. Då skickar babyenheten vidare ljuden till föräldraenheten som i sin tur är utrustad med högtalare där du kan höra ditt barn. På detta vis kan du få reda på om ditt barn är vaket eller ledset trots att du befinner dig i ett annat rum.

Idag finns det även video-babyvakter, som utöver en mikrofon också är utrustade med kamera så att du kan se ditt barn.

Räckvidden varierar mellan olika babyvakter. Det är inte ovanligt att de bättre modellerna har en räckvidd på flera hundra meter utomhus och upp till 50 meter inomhus. Men räckvidden påverkas också av den miljö du befinner dig i. Faktorer som tjocka stenväggar eller signaler från andra hus runt omkring kan ha en negativ inverkan på räckvidden. Nästan alla babyvakter varnar dock om kontakten mellan barn- och föräldraenheten bryts.

Innan du köper en babymonitor är det viktigt att du tänker igenom dina behov. Räcker det med att höra om ditt barn vaknar med hjälp av en ljudbabyvakt, eller vill du kunna se hur barnet sover med hjälp av en videobabyvakt? Räckvidd, drifttid och hur batterierna laddas är andra faktorer som påverkar vilken modell som passar dig. Läs gärna vårt test av babyvakter som jämför olika modeller och deras egenskaper.

Annons
 • Rea
 • Guider
 • Om oss