Golvfläktar

Filtrera
Specifikationer
Mått

400+ produkter

Sortera efter popularitet
Golvfläktar Honeywell HSF600WE4
Populär

Honeywell HSF600WE4

Golvfläkt, Oscillerande, Fjärrstyrning, Timer, Tyst (30 dB)

742 kr

5,0

Golvfläktar Xiaomi Smartmi SmartFan 2S
Bäst i test

Xiaomi Smartmi SmartFan 2S

Golvfläkt

1 037 kr

Funktionsfylld fläkt med kort ben och riktig bris

GOLVFLÄKT

Vanliga frågor

Varför blir det svalt och skönt med en fläkt, egentligen? Det är lätt att ta den svalkande effekten för given, men vad är det golvfläkten faktiskt gör? En fläkt är i grund och botten en konstruktion avsedd för att flytta gas eller luft. Luften i sig blir egentligen inte svalare, men den avlägsnas från hudens yta, vilket gör att det blir mer behagligt vid höga temperaturer. Att använda fläkten när man inte befinner sig i rummet har till skillnad från luftkonditionering alltså ingen effekt på temperaturen.

Tillräckligt lite för att inte påverka din elräkning nämnvärt. En normalstor golvfläkt som används sparsamt kostar garanterat mindre än en krona om dagen att använda. Har du ett stort hus och använder väldigt många fläktar samtidigt, och dessutom låter dem vara på även när du inte befinner dig i rummen, så kan det handla om en kostnad på några få kronor om dagen.

Här finns en del att tänka på. Det viktiga är att fläkten står så att den effektivt kan fläkta bort den varma luften från din hud, det vill säga att den är riktad mot den plats där du befinner dig. Annars uteblir effekten helt. Är det svalare utomhus kan man med fördel placera en frånluftsfläkt nära fönstret, så att kallare luft kommer in i rummet.

Annons