Liewood Babynests

Filtrera
Produkt
Hållbarhetsinformation
Mått

39 produkter

Liewood Babynests Liewood Gro Babynest Space Sandy Mix

Liewood Gro Babynest Space Sandy Mix

Babynest, Beige, Material: Bomull, Polyester

995 kr
BABYNEST

Vanliga frågor

Ett babynest är en specialdesignad babybädd där bebisen kan känna sig omstoppad, samtidigt som det minimerar risken för att bebisen ska kunna rulla runt. Det finns många varianter av babynest, men de flesta är ganska små och har höga, mjuka kanter som minskar risken för att ditt barn rullar över på mage i sömnen.

Babynest kan användas i spjälsängen och i vagnen, men även på soffan eller på golvet. Många använder babynestet som en “säng i sängen” där barnet har sin givna plats, avskilt från förälderns kuddar och täcke.

Ett babynest kan användas redan från att barnet är nyfött och kan i många fall justeras i takt med att barnet växer. En del BB-mottagningar har även babynest på rummen där bebisen kan få ligga i.

Det rekommenderas att ha barn i en separat säng vid sidan om förälderns på natten under de första tre månaderna. Vill du väldigt gärna sova nära din bebis är ett alternativ att ha ett babynest i mitten av sängen och i höjd med din kudde. Tack vare kanterna blir det svårare för bebisen att rulla ut ur sängen, men också för dig att råka rulla på bebisen i sömnen.

Ett babynests kanter hindrar ditt barn från att rulla runt och skyddar det från att hamna med ansiktet ned i madrassen. Det finns även babynest utrustade med magband som håller barnet kvar på rygg medan det sover.

Några saker att tänka på när du ska använda ett babynest:

  • Kanterna och sängbotten ska inte vara för mjuka och fluffiga – det kan utgöra en kvävningsrisk om barnet hamnar med ansiktet mot kanten.
  • Det ska inte finnas band eller snören som bebisen kan trassla in sig i.
  • Använd inte täcken eller kuddar i nestet.
Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss