Gardena Konstbevattning

Bevattningskit
Filtrera
Specifikationer
Mått

Deals

Gardena Konstbevattning på rea
Gardena Reducing T Joint

Gardena Reducing T Joint

65 kr96 kr

Liljekvists

96 produkter

Konstbevattning Gardena Solar-powered Irrigation AquaBloom Set 13300-20

Gardena Solar-powered Irrigation AquaBloom Set 13300-20

1 094 kr

5,0

Tre tips när du ska köpa konstbevattning

Se till att vara på det klara med vilken typ av bevattning du vill ha i ditt system. Med utgångspunkt från det blir det enklare att välja produkter. Kanske behöver du båda varianterna här nedanför?

  • Spraybevattning: Med spraybevattning täcker du in stora ytor, och den här typen av bevattning passar bra för stora odlingsytor med små plantor. Här kan du använda dig av till exempel cirkelspridare eller sprayknappar.

  • Droppbevattning: Vid droppbevattning används till exempel droppspjut eller droppknappar. Droppbevattningen är långsam och sparar vatten. Bevattningen sker dessutom djupt. Den här typen av bevattning fungerar bland annat bra med tomater, paprika, jordgubbar och för krukor med större plantor.

När du är på det klara med vilka typer av bevattningslösningar du kommer att använda så bör du räkna på om vattentrycket är tillräckligt för att klara belastningen. Om din vattenutkastare har ett tryck på 2000 liter i timmen så räcker det till exempel för att driva runt 20 cirkelspridare eller 1 000 droppspjut.

Det ska förstås vara smidigt att styra och justera bevattningssystemet också. En vattenkontrollenhet är en enkel lösning, och dessa finns med stöd för både en eller flera bevattningsslingor. Vissa medger även styrning på distans via en smartphone-app.

Att somrarna tenderar att bli varmare och torrare, med svår vattenbrist till följd kan knappast ha undgått någon. Att ha ett smart bevattningssystem är en sak, men det är också en bra ide att anpassa sin trädgård, och vattna smartare. Läs mer om det här.

Annons