1. Start
 2. Trädgård & Utemiljö
 3. Trädgård & Utemiljö
 4. Bevattning
 5. Vattenspridare
 6. Vattenspridare

Vattenspridare

Filtrera
Specifikationer
Mått

200+ produkter

Vattenspridare Gardena Turbine Pop-Up Sprinkler T 380 380m²

Gardena Turbine Pop-Up Sprinkler T 380 380m²

Vattenspridare

329 kr
Proffsmagasinet
Bygghemma
i 14 butiker

Tre tips när du ska köpa vattenspridare

 • Oscillerande: Den här typen av vattenspridare är den vanligaste typen och kallas ibland också för rektangulärspridare. De är ofta ganska billiga och bygger på en teknik med ett rör som pendlar. Passar framför allt bra för bevattning av gräsmattor. Det är just den här typen av spridare som barn brukar gilla att hoppa över.

 • Sektorspridare: Även känt som cirkelspridare. Det här är också en relativt billig typ av vattenspridare, och det är även den näst vanligaste typen i svenska trädgårdar. En trevlig egenskap är att sektorspridare kan låsas för bevattning i olika vinklar.

 • Roterande: Roterande vattenspridare är kompakta och lätthanterad och fungerar även med lite lägre vattentryck. En enklare typ av vattenspridare som kostar betydligt mindre än övriga typer av vattenspridare.

 • Sprinklerslang: Den som primärt vill bevattna rabatter och odlingsland kan överväga en sprinklerslang som vattenspridare. Det handlar om en slang med små perforerade hål som läggs intill de rabatter som ska bevattnas och ger en mycket exakt bevattning. Nackdelen är att det kan vara krångligt att bygga ut ett system med sprinklerslangar.

Kontrollera alltid vattenspridarens maximala bevattningsområde. Det anges i regel i kvadratmeter eller med måttet meter x meter. En vanlig vattenspridare av oscillerande typ erbjuder i regel mellan 300 och 400 kvadratmeters bevattningsområde, medan en lite enklare kan ligga på runt 220 kvadratmeter.

I vårt ombytliga och tuffa klimat krävs vattenspridare som tål både sol och kyla. Se till att vattenspridaren är frost- och UV-tålig.

Bonustips: De senaste somrarna har vattenbristen lett till stora bekymmer i Sverige. Här kan du lära dig mer om hur du vattnar smart.

Annons
 • Bäst i test
 • Rea
 • Guider
 • Om oss