1. Start
  2. Ljud & Bild
  3. TV
  4. OLED TV

OLED TV

Filtrera
Specifikationer
Bild
Funktioner
Anslutningar
Skärm
Design
Trådlöst
Tuner
Elkonsumtion
Ljud
Mått

100+ produkter

OLED TV LG OLED65B36LA

LG OLED65B36LA

5,0

65 " OLED, 3840x2160 (4K Ultra HD), Smart TV

20 695 kr
NetOnNet
Elon
i 15 butiker
TV

Vanliga frågor

Det är främst en smaksak och beror på hur stor TV du känner att du har behov av. Men det finns faktiskt ett rekommenderat tittaravstånd som kan vara bra att följa för att välja en lagom TV anpassat till rummet där den ska stå. Du multiplicerar då TV:ns skärmstorlek med 1,2, så om du exempelvis vill köpa en TV som är 60 tum, då är det ideala avståndet att du ska sitta 1,8 meter ifrån TV:n.

1 tum= 2,54 cm

Uträkningen för en 60 tums TV blir (60x1,2) x 2,54 cm= 182 cm.

Mät din TV på diagonalen från hörn till hörn.

Ett bra riktmärke är att TV-skärmen ska vara i ögonhöjd när du sitter ner i en soffa. Det är dock lite av en smaksak, men se till att det blir bekvämt för dig och att du inte sätter den för högt upp så att du får ont i nacken.

Tre tips när du ska köpa TV

Vi räknar kallt med att du köper en TV för att få lite maffig biokänsla hemma. Ska du bara titta på nyheterna spelar det liksom mindre roll.

  • Viktigast är såklart vad du får plats med rent fysiskt på TV-bänken eller där din nya TV ska placeras.

  • Det finns dussintals andra mer eller mindre vetenskapliga svar på hur stor TV du ska ha i förhållande till hur långt ifrån du sitter. En enkel höftning är att ta en halvmeters avstånd per tio tum, så exempelvis 65 tum om soffan är tre meter bort på ett ungefär.

  • Slutligen: Det skadar sällan att gå upp en storlek om du har plats och råd.

Oavsett om du spelar PS5, PC eller Xbox är spelande det nya heta på TV-marknaden. Kör du PC mot en TV ska du såklart hålla utkik efter stöd för Freesync eller G-Sync beroende på ditt grafikkort. Såväl PC- som konsolspelare ska såklart titta lite extra efter uppdateringsfrekvenser på 120 hertz och möjligheten att anpassa den automatisk med VRR, variable refresh rate.

Vi hatar att säga det, men ljudet till din nya TV suger… faktiskt. En TV-högtalare ger dig ljud, men sällan speciellt stort eller bra sådant.

Lägg till en vettig soundbar i din TV-budget om du hade tänkt göra mer med den än att titta på nyheterna, för vi skojar inte när vi säger att halva upplevelsen sitter i ljudet.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss