Ryobi Häcksaxar

Filtrera
Specifikationer
Strömkälla
Mått

31 produkter

Ryobi Häcksaxar Ryobi OPT1845 Solo
50+ bevakar

Ryobi OPT1845 Solo

Häcksax, 18V, Sele, Teleskopskaft

1 499 kr

3,7

Ryobi Häcksaxar Ryobi RHT36B61R Solo
Bäst i test

Ryobi RHT36B61R Solo

Häcksax, 36V

1 771 kr

Genomtänkt med smarta funktioner för en bred målgrupp

HÄCKSAX

Vanliga frågor

Det finns många olika sätt och tekniker och det beror även på vilken sorts häcksax du har, samt hur du vill forma häcken. Om du vill att häcken ska ha en rektangulär och kantig form kan du hålla bladet vågrätt och försöka skapa en jämn och platt yta både vågrätt och lodrätt. Det finns häcksaxar med ställbart svärd vilket gör att du får en mer ergonomisk arbetsställning. Är du ute efter en rund häck är det lite svårare, men lättast görs det genom att använda bladets mitt för att navigera runt och forma häcken. Tänk på att arbeta långsamt för bästa resultat.

Om din häcksax drivs med bensin är det vanligtvis en så kallad tvåtaktsmaskin. Det innebär att den drivs på oljeblandat bränsle. Vanligtvis väljer man då akylatbensin eftersom den har bäst miljövärden och även är mest skonsam för dig som användare. Läs gärna manualen för just din häcksax för att se vad som rekommenderas.

Det beror på flera faktorer, bland annat: hur hög, stor och djup häck du har, hur tjocka grenarna är samt vilken budget du har. Det finns batteridrivna häcksaxar med hög prestanda och lång batteritid, men då får du vara beredd att betala mer än om du väljer en jämförbar bensindriven. Allra billigast är ofta modeller som drivs med sladd, men då får du även begränsad räckvidd och en sladd att ta hänsyn till. Jämför därför gärna olika modeller för att hitta ett bra alternativ för dig.

Annons
  • Bäst i test
  • Rea
  • Guider
  • Om oss