MP3-spelare

Filtrera
Specifikationer
Ljudegenskaper
Funktioner
Anslutningar
Skärm
Minne
Filformat
Trådlöst
Strömkälla
Mått

95 produkter

MP3-spelare Sony NW-E394 8GB
Populär

Sony NW-E394 8GB

8 GB MP3-spelare

1 088 kr

3,9

MP3-SPELARE

Vanliga frågor

En MP3-spelare är egentligen en mediespelare och inte specifikt en enhet som spelar upp MP3-filer. Det är MP3-formatets forna popularitet som har gjort att man fortfarande använder termen när det gäller mediespelare. Idag används många olika ljudformat, och moderna MP3-spelare kan ofta spela upp mängder av olika format. Ibland har de dessutom en funktion för videouppspelning.

En smartphone är en telefon. En MP3-spelare används enbart för att lagra och spela upp mediafiler av olika slag. Vissa MP3-spelare har dock stöd för mobila datanät och kan användas med streamingtjänster och diverse andra appar. Men en smartphone har oftast minst lika fina specifikationer när det gäller filstöd och lagring som en genomsnittlig MP3-spelare, och har man en smartphone är det knappast nödvändigt att köpa en MP3-spelare.

Det är olika från spelare till spelare. Många MP3-spelare ansluts via USB till en dator. Därefter sker överföringen av musiken antingen genom en specifik mjukvara som installeras på datorn, eller genom att man bara drar och släpper filer som när man hanterar mappar i största allmänhet. Vissa MP3-spelare medger även överföring av filer över trådlösa protokoll som Wi-Fi eller Bluetooth.

Annons

Gillar du vår nya look?

Läs mer om alla nyheter och ge din feedback

här.