Induktionsspisar

Filtrera
Specifikationer
Strömförsörjning
Mått

300+ produkter

Sortera efter popularitet
Induktionsspisar Siemens HL9R4T020U Vit

Siemens HL9R4T020U Vit

Induktionsspis med elugn, Energiklass: A, Bredd: 60cm

9 564 kr

4,3

Induktionsspisar Electrolux EKI7553BTW Vit

Electrolux EKI7553BTW Vit

Induktionsspis med elugn, Energiklass: A, Bredd: 70cm

11 259 kr

4,7

INDUKTIONSHÄLL

Vanliga frågor

En induktionshäll är en spishäll som värmer upp kokkärlen med hjälp av magnetism, som skapar värme i kokkärlen via vibrationer. Det är alltså själva stekpannan eller grytan som värms upp, inte hällen som grytan står på.

En induktionsspis är den klassiska köksmöbeln som kombinerar ugn och en induktionshäll. En fristående induktionshäll är precis vad det låter som, en häll utan ugn som placeras i bänkskivan i köket.

  • En induktionshäll värmer upp maten snabbare och med mindre energi, jämfört med en klassisk spis med gjutjärnsplattor eller en glaskeramikhäll. Jämfört med en spis med gjutjärnsplattor är en induktionsvariant ungefär 40% snabbare på at koka upp en liter vatten. Kokkärlen kan värmas upp väldigt snabbt och mindre energi går till spillo.
  • Det går väldigt snabbt att reglera temperaturen med induktion. Risken att du av misstag kokar över eller bränner något minskar.
  • En induktionshäll blir heller inte lika varm som andra typer av spisar, vilken minskar risken för att man bränner sig, vilket är särskilt bra om det finns barn i familjen.
  • Induktionshällar är även väldigt lätta att hålla rena. Den släta och blanka glasytan gör att de är enkla att torka av. Eftersom hällens yta inte heller är lika varm som en klassisk spis är det mycket enklare att torka av sådant som kokat över utan att det bränner fast.

Hur många kokzoner du behöver. Det vanliga är fyra men det finns också modeller med fler zoner, samt modeller med helt flexibla zoner. • Hur många värmesteg det går att välja mellan. Det är en fördel att kunna justera värmen i små steg, för att hitta den ideala temperaturen. • Designen. Hällar finns både med och utan kantskydd. Utan kantskydd blir designen mer minimalistisk och något enklare att torka av, men kanten är känslig och kan ganska lätt spricka eller chippas om du tappar något på den. • Övriga funktioner. Det finns en mängd andra funktioner hos induktionshällar/spisar. Automatisk avstängning vid överhettning, timer, barnlås, ledbelysning som visar vilka zoner som är igång och hur varma de ä, med mera. Fundera på vad som är viktigt för just dig, så at du inte betalar extra för funktioner som du inte kommer använda.

Annons