Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Black Friday 2019

Den 29 november är det Black Friday och som alltid så hittar du de mest populär kampanjerna hos oss - Black Friday 2019 kommer bli något utöver det vanliga! Nya deals varje timme.

Lästips inför Black Friday

Många vill göra riktiga klipp på Black Friday. Vi har samlat tips och artiklar för att du ska kunna hitta bästa rean för just dig. Läs om hur butikerna förbereder sig, vilka populära produkter som du har störst chans att få ett bra pris på och när du ska slå till.

Black Friday rea på kläder och skor

"Frågan är bara om det är rätt tidpunkt att investera i den där snygga jackan på Black Friday. Vår statistik visar att damkläder överlag sjunker sammanlagt 2,7 procent i pris, om man jämför med en månad före Black Friday."

Läs hela artikeln

Spara pengar på Playstation 4, Xbox One, Nintendo Switch och andra spelkonsoler under Black Friday

"Vi har jämfört priserna en månad innan Black Friday, och ser att du sparar i genomsnitt 5 procent på priset om du väljer att köpa en spelkonsol på den stora rea-dagen."

Läs hela artikeln

Billiga leksaker på Black Friday

"Är det då värt att sätta igång med inköpen så långt innan julafton? Om man jämför priserna på leksaker en månad innan Black Friday så sjunker de i genomsnitt med 6 procent."

Läs hela artikeln

När är en iPhone billigast?

"Den bästa tidpunkten att köpa den nya iPhone-modellen är helt klart på Black Friday-rean, som i år infaller fredagen den 29 november. De stora butikerna använder ofta telefonerna i specialerbjudanden på Black Friday, och utifrån vår data från föregående Black Fridays så sänks priset med upp till 20 procent."

Läs hela artikeln

Få tips och en och annan tjuvtitt inför Black Friday från några av våra butiker

Så förbereder CDON inför Black Friday

CDON är Nordens största varuhus och där du kan shoppa sport, gaming, inredning och mycket mer. Black Friday är stort hos CDON och vi har pratat med Philip Mossinger som är CMO om deras förberedelser.

Läs hela artikeln

Inför Black Friday hos Lekmer

Lekmer är bland de största när det kommer till leksaker, barnkläder och babyprodukter. Vi har pratat med Chloé Mårtensson, New Customer Acquisition Manager på Lekmer, om tips och förberedelser inför Black Friday.

Läs hela artikeln

Förberedelser och tips från Elon

Elon är Sveriges största vitvarukedja, och förbereder sig för fullt inför Black Friday. Vi har pratat med Jakob Dahlner som är E-commerce Manager på Elon om deras planer och tips inför Black Friday.

Läs hela artikeln

7 tips: Så lyckas du fynda på Black Friday

black-friday-shopping-tips

1. Lägg upp en budget

Det är lätt att bli ivrig när man ser alla fantastiska erbjudanden, särskilt när det finns ett begränsat antal produkter eller en tidsbegränsad deal. Därmed rekommenderar vi starkt att du först och främst tänker igenom hur mycket du kan och vill spendera under Black Friday.

2. Gör en lista

En lista hjälper dig att tänka igenom vilka produkter som du faktiskt vill ha. Det hjälper dig inte bara att ha koll och bocka av produkter under Black Friday - det minskar risken för eventuella impulsköp som kan spräcka budgeten! En annan effektiv lista som ser till att du inte glömmer något är den över de butiker som du vill kolla in under Black Friday-timmarna.

3. Läs på om produkterna

Läs recensioner och produktspecifikationer! Det är alltid bra att gå igenom ett par omdömen och få reda på hur produkten har fungerat för andra. Har du koll på produktens spec så vet du vilken modell som passar ditt behov, kanske behöver du exempelvis inte värstingversionen. Om det skulle finnas Black Friday erbjudande på flera modeller så vet du vilken du ska klicka hem.

4. Procentsatsen är inte hela sanningen - jämför!

När man ser flera bra Black Friday priser är det lätt att stirra sig blind på lockande procentsatser. Om du har hittat en bra deal eller ej beror främst på butikens ursprungliga pris. Det smartaste du kan göra för att veta är att jämföra. En butiks ordinarie pris kan exempelvis vara billigare än en annan butiks Black Friday deal. Så se till att jämföra på PriceRunner så att du får veta vad som faktiskt är en bra deal. Detta är smart att göra även om du handlar i en fysisk butik då du ofta kan hitta ett bättre onlinepris.

5. Ha koll på öppet köp, prisgaranti och tullkostnader

Kolla upp butikens villkor för öppet köp innan du slår till på en Black Friday deal. Detta är bra att ha koll på om du skulle behöva lite betänketid för att vara säker på att du blir nöjd med produkten, eller om du skulle vilja lämna tillbaka den. Om butiken erbjuder en prisgaranti kan du eventuellt spara mer pengar om du skulle hitta den till ett billigare pris på Cyber Monday. Kanske hittar du en grym deal i en butik utanför EU - kom då ihåg att det tillkommer tullkostnader. Beroende på vad tullkostnaden ligger på så kanske dealen inte är så bra till slut.

6. Bocka av julklappslistan

Black Friday är ett gyllene tillfälle för att fixa julklapparna! Du lär hitta alla möjliga deals inom flera olika kategorier, därmed kan du säkerligen fixa större delen av julklappslistan. Det som du inte hittar under Black Friday kan du kanske istället hitta på en Cyber Monday-kampanj.

7. Inloggad och redo!

På en del sidor krävs det att man är medlem för att göra ett köp. Gå igenom din lista över de butiker som du ska kolla upp på Black Friday och se efter om några kräver ett användarkonto. Om du redan har ett konto på sidan är du good to go, om inte är det bara att skapa ett med en gång så är du redo att klicka hem dina deals på Black Friday.

Vilka produkter lönar det sig att försöka fynda under Black Friday?

black-friday-great-products

Ofta gör man bäst fynd på de grejer som befinner sig i premiumprisklasserna eller på de märken som väldigt sällan omfattas av reor och rabattkoder. Mobiltelefoner är en populär produktkategori, likaså spelkonsoler och TV. Det vill säga lite större inköp, där det finns mer pengar att spara in.

Men också Outdoor- och Mode-kategorierna berörs av Black Friday. Att fynda smycken är mycket populärt, eller att försöka hitta en bra cykel till nedsatt pris.

Enskilda tillverkare kan vara måna om att hålla uppe värdet på deras produkter, men det händer att de slinker med vid de omfattande Black Friday-kampanjerna. Ett bra exempel på ett populärt märke är Apple. Både iPhones, Airpods och iMacs kan hittas till nedsatt pris och bli ett riktigt skrällfynd.

Black Friday på PriceRunner

Black Friday är alltid dagen efter Thanksgiving, vilket infaller den fjärde torsdagen i november, och i USA är detta den stora högtiden för shopping. Allt fler svenska butiker anammar det amerikanska konceptet och rear ut produkter till stora rabatter. Och för svenskarnas del blir det alltmer populärt att spana produkter och vänta med större inköp fram till Black Friday.

Butikerna kan ha lite olika upplägg under Black Friday, men alltfler har en kampanj och släpper därtill särskilda deals varje timme. Det kan bli en del att hålla reda på, men det är lugnt - har du koll på PriceRunners Black Friday-sida så har du koll på det senaste.

Fler och fler av årets eftertraktade Black Friday-butiker kommer att läggas till här på sidan, håll utkik!

Pengar rullar in, det går bra nu

Black Friday är den största shoppingdagen i USA och genererar rekordomsättningar i butik. Uppskattningsvis plingar kassaapparaterna in mer än 60 miljarder dollar enbart under denna dag! Vissa butiker öppnar redan kvällen innan Black Friday, bara för att den som är snabbast ska få tag på de billigaste produkterna och bästa erbjudandena. Namnet Black Friday har förklarats på flera olika sätt. Bland annat för att beskriva det trafikkaos som uppstår i de största städerna dagen efter Thanksgiving. En annan version är att många butiker blöder röda siffror i de finansiella rapporterna från januari till november, men strax efter Thanksgiving och Black Friday börjar siffrorna att bli svarta igen.

Black Friday i Sverige

Här hemma är det främst e-handlarna som de senaste åren har dragit igång den svenska versionen av Black Friday (som uttalas "black frai day" på svenska och betyder svarta fredagen). Men det finns flera fysiska butiker som hakar på trenden också. Under de 24 timmar som erbjudandena kommer in, så stiger sökningarna och trafiken till nätbutikerna på nästan 100 procent gentemot en vanlig dag. Black Friday-kampanjerna är alltså väldigt populära!

Här på PriceRunner kan du naturligtvis hålla ett öga på kampanjer och erbjudanden, spara pengar, och hitta rena give away-priser, för alla typer av varor. Allt från elektronik till leksaker reas ut denna fredag.

Cyber Monday 2019

Cyber Monday infaller måndagen efter Thanksgiving, och om Black Friday är dagen då man fyndar i fysiska butiker så är Cyber Monday dagen då man fyndar online. I alla fall i USA.

Cyber Monday växer likt Black Friday även i Sverige. Och självklart listar vi även de bästa Cyber Monday-kampanjerna.

Logga in

Bli medlem i PriceRunner Plus

Inte medlem? Bli medlem