Om oss

Kontakta oss

Vi på PriceRunner brinner för att ge dig tydliga och rättvisa produktjämförelser. Har du några frågor om vår tjänst så tveka inte att höra av dig!

Kom förbi oss på vårt Stockholmskontor som är beläget på Sveavägen 38 i Stockholm. Om du inte har tid för en kaffe så kan du köra old school med ett brev som du skickar till Tunnelgatan 5, 111 37 Stockholm.

PriceRunner org. nr. 556586-1415

Vad är PriceRunner?ProdukterPriser och fraktButikerFör företag

Vad är PriceRunner?

PriceRunner är en gratis prisjämförelsetjänst utformad efter konsumentens behov. Vårt mål är att ge dig den mest omfattande översikten av marknaden och hjälpa dig att jämföra produkter, priser och återförsäljare. Dessutom kan du läsa köpråd, se produktbilder, läsa expert- och användarrecensioner innan du bestämmer dig för vad du ska köpa. Notera att PriceRunner inte säljer några produkter.

Varje dag samlar vår avancerade mjukvara in miljontals priser från tusentals webbutiker. Vi listar så många återförsäljare som möjligt - inte bara dem som betalar oss för direktlänkar till sin webbplats.

Hur hittar jag det bästa priset?

Om du letar efter t.ex. en digitalkamera, kan du antingen skriva in "digitalkamera" i vår sökruta eller klicka dig fram genom huvudkategorierna på startsidan. När du hittar en intressant produkt klickar du på "Jämför priser" för att se en förteckning över vilka återförsäljare som säljer produkten. Genom att klicka på "Till butik" kommer du direkt till produkten på återförsäljarens webbplats.

Vad är PriceRunners köpskydd?

PriceRunners köpskydd skyddar dig som konsument när du handlar på internet. Om något mot förmodan skulle gå fel så ser PriceRunner till att du får pengarna tillbaka. Köpskyddet gäller alla återförsäljare på PriceRunner som har Köpsskydd och omfattar själva transaktionen och inte det som köpts, det är ingen produktgaranti. Köpskyddet blir aktivt i de fall en återförsäljare inte följer lagar och praxis. Den övre gränsen är 5 000 kr.

Om PriceRunner

Produkt- och prisjämförelse

PriceRunner erbjuder konsumenter tillgång till produktinformation och prisuppgifter för en rad olika produkter. Efter endast ett par minuter på vår webbplats kan du fatta ett köpbeslut grundat på information. Vad du än letar efter kan du snabbt och enkelt hitta vilka modeller som bäst motsvarar dina krav, var produkten säljs och till vilket pris. PriceRunner hjälper dig att hitta det bästa alternativet.

Historik

Kristofer Arwin, Martin Alexanderson och Magnus Wiberg tillsammans med Cell Ventures som finansiär startade PriceRunner i juli 1999. Den svenska sajten lanserades i december 1999. Under perioden 2004-2016 ingick bolaget i de internationella koncernerna ValueClick respektive IAC. I mars 2016 förvärvades PriceRunner av NS Intressenter.

Vår vision– att vara det självklara valet för alla som vill göra en bra affär PriceRunner är på god väg att förändra konsumenters köpbeteende. Numera är det möjligt att få en översikt av alla produkter som finns att välja bland från ett stort antal återförsäljare. PriceRunner ger konsumenter tillgång till omfattande prisjämförelser och detaljerad produktinformation, både från webbutiker och traditionella butiker. Konsumentens valmöjligheter ökar endast genom några få musklick!

Vi listar både återförsäljare som betalar för utökad listning (grafisk logotyp, direktlänk och mervärde) och återförsäljare som inte är våra kunder*. Genom att klicka på länken "info om återförsäljaren" kan du hitta viktig information som leveranssätt, returpolicy och webbadress. Det gäller både för kunder och icke-kunder. Vår ambition är att lista så många återförsäljare, produkter och priser som möjligt, men vi kan aldrig garantera att alla priser och produkter finns listade på PriceRunner, oavsett om det rör sig om betalade eller icke-betalande återförsäljare.

*PriceRunner motarbetar aktivt oseriösa företag men kan inte garantera att alla återförsäljare som finns listade är säkra. Vi tar tacksamt emot tips om du har haft dåliga erfarenheter av någon butik.

Värdeord

Enkelhet

PriceRunners motto är att göra svåra beslut enkla att fatta. Det skall vara enkelt att hitta rätt produkt, till rätt pris från rätt butik. PriceRunner presenterar information på ett lättförståeligt sätt.

Omtänksamhet

PriceRunners lojalitet ligger hos konsumenterna. Allt vi företar oss tar sitt ursprung i att vi skall hjälpa människor till en bra affär.

Pålitlighet

PriceRunners användare skall alltid kunna lita på att innehållet på tjänsten är korrekt, uppdaterad och oberoende. Konsumenter och oberoende organisationer kan skriva produktrecensioner på vår sajt. Våra kategorispecialister sammanställer köpråd och rekommendationer så att vi kan erbjuda konsumenten bästa möjliga hjälp inför ett köp. PriceRunner ägs inte av eller är beroende av någon tillverkare, återförsäljare eller annan organisation som skulle kunna ha intresse av att ge partisk information.

Produkter

Vilka produkter jämförs?

PriceRunner listar ett stort antal produkter och tjänster inom flera olika kategorier. Kategorierna består till stor del av kapitalvaror som t.ex. tv-apparater, frysar och mobiltelefoner. Vi listar även ett antal olika tjänster, såsom finansiella tjänster och nyttotjänster. Vi uppdaterar kontinuerligt vår databas med nya produkter och kategorier. För att se alla kategorier, gå till sitemap.

Hur hittar jag en produkt?

För att hitta en produkt på PriceRunner och börja jämföra priser, välj en länk bland kategorierna på startsidan. Det går även bra att skriva in produktens namn eller modellnummer, eller tillverkarens namn, i sökrutan överst på sidan.

En produkt som passar mig?

Produktlistan visar alla produkter i den kategori du har valt. För att se information om en viss produkt, klicka på "Detaljerad produktinformation".

På produktlistningssidan finns det "filter" på vänstersidan. Du kan använda filtren för att begränsa din sökning så att endast produkter som möter dina krav listas. Välj ett alternativ från listan på ett filter eller för alla filter. Produktlistan uppdateras automatiskt och visar endast de produkter som stämmer överens med den valda egenskapen.

Ett annat sätt att hitta produkter som passar dig är att använda rullisten Sortera på... ovanför produktlistan.

Få reda på mer om en produkt?

Du kan läsa produktrecensioner och se betyg som har satts på en produkt, både från professionella källor, såsom tidskrifter, och från vanliga konsumenter.

Våra köpråd ger generell information om de produkter vi listar och tar upp saker att tänka på inför ett köp. Våra produktinformationssidor är utformade för att ge relevanta upplysningar så att du snabbt kan bestämma vilken produkt du vill köpa.

Hur kan jag jämföra produkter?

Du kan se produktinformation sida vid sida. Klicka för rutan bredvid de produkter du vill jämföra och klicka på "Jämför". För att lägga till fler produkter, gå tillbaka och klicka för fler produkter och sedan "Jämför". Dessa produkter visas då bredvid de andra i jämförelsetabellen. Du kan alltså jämföra produkter från olika sidor i produktlistningen sida vid sida. För att börja om med jämförelsen från början, gå tillbaka till produktlistan och uppdatera sidan.

Kan jag tipsa om en produkt?

Vi jobbar hårt för att lista alla produkter som du kan tänkas vilja köpa. Hittar du inte en produkt på PriceRunner uppskattar vi om du hör av dig. Maila oss med produktens namn och tillverkare eller vilken typ av produkt du vill tipsa om.

Hur listar ni så många produkter?

Vissa delar av infomationsinsamlingen är automatiserad, medan andra delar kräver manuellt arbete. Vi har en stor personalstyrka som manuellt samlar in information och alltid finns tillgänglig för att du som konsument skall få bästa möjliga information om produkter, återförsäljare och priser.

Hur kan jag köpa en produkt?

För varje produkt som listas på PriceRunner finns ett stort antal återförsäljare. För att se mer information om en återförsäljare, klicka på "Jämför priser" bredvid produktens namn i produktlistan. Du får då upp en lista på återförsäljare och kan sedan klicka vidare till "Info om återförsäljaren". För vissa butiker finns det en "Direktlänk" som du kan klicka på för att komma direkt till den sida där återförsäljare säljer produkten. Vi strävar efter att lista så många butiker som möjligt, även dem med vilka vi inte har något slags avtal, för att du ska kunna få så komplett information som möjligt om vilka återförsäljare som finns att handla hos.

Säljer ni några produkter?

Nej. PriceRunner tillhandahåller endast information. Vi hjälper dig att hitta de bästa produkterna till det bästa priset. Det är återförsäljarna som säljer produkterna, inte PriceRunner. Du hittar information om varje återförsäljare genom att klicka på "Info om återförsäljaren" på prislistningssidan.

Om produktinformationen är fel?

PriceRunner strävar efter att visa aktuell och korrekt information. Vår databas uppdateras konstant och vi gör vårt yttersta för att förse dig med användbar information. Om du skulle hitta någon information som du tror är felaktig ser vi gärna att du hör av dig till oss så fixar vi det!

Priser och frakt

Hur uppdateras priserna?

PriceRunner har utvecklat en unik teknisk lösning som matchar tillgängliga produkter, återförsäljare och priser. Till största delen sker uppdateringar av priser automatiskt varje natt tack vare vår "prisagentteknologi" (metodisk datainsamling) medan andra delar kräver manuellt arbete vilket kan göra att en uppdatering försenas, dock står alltid vilken dag ett pris har uppdaterats vid prisangivelsen.

Hur ser jag priset?

Klicka på "Visa priser" i produktlistan för att få upp en lista över alla butiker som säljer just den produkten. Det lägsta priset visas högst upp och inkluderar moms.

Ingår moms i alla priser?

Ja, alla priser visas inklusive moms. Om ett pris som hämtas in från en webbutik är exklusive moms, lägger vår mjukvara automatisk moms till priset. Om du skulle hitta ett pris som du tror är exklusive moms ser vi gärna att du mejlar oss och anger vilken produkt och återförsäljare det gäller så att vi kan kontrollera priset.

Vad gör jag om jag tror att ett pris inte stämmer?

Vi är noga med att visa korrekt och uppdaterad prisinformation, men misstag kan förekomma i undantagsfall. Om du är osäker på om ett pris verkligen stämmer kan du kontakta återförsäljaren direkt (se kontaktinformation i "Info om återförsäljaren" på prissidan) eller vända dig till oss. Vi uppskattar om du tar dig tid att göra oss uppmärksamma på ett felaktigt pris. Skicka ett mejl med uppgifter om namn, modell, tillverkare och återförsäljare eller skicka med en länk till sidan.

Hur sorteras priserna på prissidorna?

 • Butikerna sorteras vanligtvis på pris inklusive frakt i listorna.

 • Vissa butiker kan av tekniska eller resursmässiga skäl sakna uppgift om fraktkostnad. De listas då längst ned i listan med texten "Uppgift saknas".

 • Du kan alltid sortera om listorna så att de presenteras med pris utan frakt och kontakta återförsäljaren direkt för att erhålla saknade fraktuppgifter.

 • PriceRunner listar det billigaste priset inklusive frakt högst upp på listan i de Prisjämförelsekategorierna (t.ex. hemelektronik och vitvaror) och för prisjämförelseprodukterna i Hybridkategorierna (t.ex. grillar och musikinstrument).

 • Vissa kategorier är s.k. Shoppingkategorier och Hybridkategorier. Shoppingkategorier bör mer användas för produktjämförelser än prisjämförelser, då produkterna ofta inte är identiska och det blir därmed svårt att jämföra priset på ett bra sätt. Exempel på denna kategorityp är Heminredning, Kontorsmaterial, Hudvård och Smycken. Informationen om priser och produkter kommer direkt från återförsäljarnas prisfiler eller sajter. Listningen vid grundsortering Popularitet bestäms av produktens popularitet (antal klick) och på hur mycket återförsäljaren betalar i respektive kategori. Hybridkategorier fungerar i stort sett likadant som Shoppingkategorier, med skillnaden att här skapas de populäraste produkterna i vår databas för att vi ska kunna erbjuda en prisjämförelse för dessa produkter på samma sätt som i Prisjämförelsekategorier. Informationen om priser och produkter kommer alltså både från återförsäljarna själva och från oss. Exempel på denna kategorityp är Gräsklippare, Grillar, Musikinstrument och Matkokare. Listningen vid grundsortering Popularitet bestäms av produktens popularitet (antal klick) och det CPC (Cost-Per-Click) återförsäljaren betalar i respektive kategori. De butikerna som betalar mer i Hybridkategorier kan även synas under sponsrade länkar på prisjämförelseprodukterna. Använd filterfunktionen för att förfina din sökning och sorteringsfunktionen (som finns ovanför prislistningen) om du vill ändra sorteringen, t.ex. sortera på pris eller pris inklusive frakt.

 • Till skillnad från många andra jämförelsetjänster listar PriceRunner både betalande och icke betalande butiker, vilket är mycket resurskrävande, men ger dig som konsument en bättre överblick av marknaden.

Fraktkostnad och lagerstatus

Fraktkostnad

Den fraktkostnad som PriceRunner listar för en återförsäljare skall vara den lägsta möjliga med följande begränsningar:

 1. Fraktkostnaden skall gälla vid leverans av produkten till köparen, det går alltså inte att listas med 0 kr i frakt om det gäller hämtning i butik.
 2. Fraktkostnaden skall gälla vid något av följande betalningsalternativ:
 • Postförskott
 • Förskottsbetalning
 • Kortbetalning
 • Faktura
 • Direktbetalning via Internetbank. För detta alternativ måste minst de fyra största svenska bankerna finnas med (Handelsbanken, Swedbank, Nordea och SEB) Om fraktkostnaden blir lägre om köparen använder sig av ett betalningsalternativ som inte finns ovan, t ex avbetalning, kan detta anges i mervärdet.

Lagerstatus

Lagerstatusen som visas på PriceRunner kan visas som "I lager", "Inte i lager" eller antal i lager. Om mer utförlig information finns tillgänglig, t ex "Beställd hos leverantör" eller datum när produkten finns i lager kan detta även visas. I dessa fall måste texten godkännas av PriceRunner. Lagerstatusen kan gälla både eget lager och lager hos leverantör/distributör.

Butiker

Vilka återförsäljare finns på PriceRunner?

PriceRunner listar priser från återförsäljare som säljer via nätet för att du snabbt ska kunna jämföra alla priser på marknaden. Vi listar både återförsäljare som betalar för utökad listning (grafisk logotyp, direktlänk och mervärde) och återförsäljare som inte är våra kunder*. Genom att klicka på länken "info om återförsäljaren" kan du hitta viktig information som leveranssätt, returpolicy och webbadress. Det gäller både för kunder och icke-kunder. Vår ambition är att lista så många återförsäljare, produkter och priser som möjligt, men vi kan aldrig garantera att alla återförsäljare, priser och produkter finns listade på PriceRunner.

*PriceRunner motarbetar aktivt oseriösa företag men kan inte garantera att alla återförsäljare som finns listade är säkra. Vi tar tacksamt emot tips om du har haft dåliga erfarenheter av någon butik.

Hur kan jag se information om en återförsäljare?

Välj först en kategori på startsidan och gå sedan vidare till en underkategori. Alla produkter i den underkategorin visas i en lista. För att se priser på en viss produkter, klicka på "Visa priser" bredvid produkten och en lista över återförsäljare visas. Klicka på "Info om återförsäljaren" under kolumnen "Återförsäljare".

Hur väljer jag återförsäljare?

Precis som när du ska handla från en fysisk butik är det viktigt att ta olika faktorer i beräkning. Vi listar olika webbutiker så att du kan välja varifrån du vill handla. Det lägsta priset visas högst upp. Vi prioriterar inte återförsäljare som annonserar på PriceRunner. Kolumnen "Mervärde" kan ge dig mer information om en återförsäljare och hjälpa dig att fatta ett beslut.

Betalar återförsäljare för att listas på PriceRunner?

I vanliga kategorier listas återförsäljare oavsett om de betalar eller inte, vilket gör att du alltid har tillgång till omfattande information om marknaden. En återförsäljare kan välja att annonsera genom t.ex. logotype och direktlänk. Detta påverkar inte var i prislistningen de placeras. I shoppingkategorier fungerar listningen lite annorlunda. Läs mer om det här.

Kan jag tipsa om en återförsäljare?

Vi jobbar hårt för att lista alla återförsäljare som kan vara av intresse för konsumenter. Om du saknar en återförsäljare är vi tacksamma om du hör av dig till oss, mejla då namn och information om återförsäljaren. Om du är återförsäljare och vill bli listad se Återförsäljarportalen.

Hur kan PriceRunner lista så många återförsäljare?

PriceRunner har utvecklat en unik teknisk lösning som matchar tillgängliga produkter, återförsäljare och priser oavsett om det gäller webbutiker eller fysiska butiker. Vissa delar av datahanteringen sker automatiskt tack vare vår "prisagentteknologi" (metodisk datainsamling) medan andra delar kräver manuellt arbete. Vi har ett stort antal "PriceRunners" som varje dag samlar in priser manuellt så att du kan få heltäckande information om alla produkter, återförsäljare och priser.

Vad gäller vid köp inom och utanför EU?

Här kan du läsa mer om vad som gäller vid köp inom och utanför EU. Du hittar även nyttiga länkar till konsumentinformation. Inom EU Utanför EU

För företag

För E-handlare

PriceRunner är en kostnadsfri konsumenttjänst som erbjuder prisjämförelser och produktinformation från både webbutiker och fysiska butiker. Med hjälp av PriceRunner hittar konsumenter rätt produkt till rätt pris.

Vårt mål är att konstant förse konsumenter med korrekt och uppdaterad information för att de ska kunna fatta ett köpbeslut. PriceRunner samlar in priser och produktinformation på flera sätt (se nedan). Ett nära samarbete med alla återförsäljare som listas på PriceRunner ger bästa resultat för alla parter.

Informationen på PriceRunner samlas in på följande sätt:

 • Med hjälp av en unik teknologi samlar vi via Internet kontinuerligt in priser och produktinformation från återförsäljare och tillverkare. Informationen lagras tillfälligt i vår databas.

 • Vissa återförsäljare skickar regelbundet filer med sina priser till oss. Filerna lagras automatiskt i vår databas.

 • Vi har även "PriceRunners" som regelbundet kontrollerar priserna i fysiska butiker och uppdaterar informationen i vår databas.

Kontakt

Om ni är återförsäljare och vill marknadsföra era produkter på PriceRunner, vänligen fyll i kontaktformuläret på denna sida: Till återförsäljarportalen

Om du är intresserad av att annonsera på PriceRunner, kontakta Erik Lundin eller ring +46 (0)70 774 58 86.

För annonsörer

PriceRunner är en kostnadsfri konsumenttjänst som erbjuder prisjämförelser och produktinformation från både webbutiker. Med hjälp av PriceRunner hittar konsumenter rätt produkt till rätt pris.

Besökare på PriceRunner är en intressant målgrupp. Många besökare planerar att köpa men har ännu inte bestämt sig för vad. Förutom prisjämförelser erbjuder PriceRunner även recensioner och köpråd. Dessa tjänster ger konsumenten mervärde och skapar en positiv attityd till PriceRunner. Att annonsera i en sådan miljö ger positiva associationer.

Annonsformat och tekniska specifikationer

För tillverkare

PriceRunner är en kostnadsfri konsumenttjänst som erbjuder prisjämförelser och produktinformation från både webbutiker och fysiska butiker. Med hjälp av PriceRunner hittar konsumenter rätt produkt till rätt pris.

Vårt mål är att konstant förse konsumenter med korrekt och uppdaterad information för att de ska kunna fatta ett köpbeslut. PriceRunner samlar in priser och produktinformation på flera sätt.

Med hjälp av en unik teknologi samlar vi via Internet kontinuerligt in priser och produktinformation från återförsäljare och tillverkare. Informationen lagras tillfälligt i vår databas. Vissa återförsäljare skickar regelbundet filer med sina priser till oss. Filerna lagras automatiskt i vår databas. Vi är måna om att den produktinformation som finns på PriceRunner visas på ett enkelt och tillgängligt sätt. Hör gärna av dig till oss om du har några kommentarer.

Om du är tillverkare och har produkter som inte finns på PriceRunner, var vänlig kontakta William Heap eller ring +46 (0)8-562 103 50.

Vad är PriceRunner?
Produkter
Priser och frakt
Butiker
För företag