Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

8 tips på roliga vårlekar utomhus

Profilbild

Uppdaterad 22 maj 2020

Dags att släppa tag om surfplattor och fjärrkontroller (i alla fall för en liten stund) - våren är här och med den utomhuslekar!

Solen är åter (i alla fall vissa dagar), kvällarna är ljusa och energin spritter i kroppen på ungarna. Dags att gömma surfplattorna en liten stund och ta med sig kidsen ut för en lekstund.

8 tips på lekar utomhus i vårsolen!

1. Gatukritor

Gatukritor är roliga för att rita upp en hage att hoppa i eller för att dekorera uppfarten till huset. Skriv peppande meddelanden till isolerade 70-plusgrannar, rita asfaltsblommor och släpp loss konstnären inom både barnen och dig själv!

2. Hopprep

Med ett hopprep kan man öva upp både kondition och lära sig roliga tricks - och det är inte bara barn som kan hoppa. Gör dem sällskap för en pulshöjande stund i vårsolen - kaffet kommer smaka extra gott efteråt. För alla små Pippi-fans finns det hopprep med den stora idolen på handtaget, och det finns inget bättre sätt att bli stark som Pippi än att hoppa hopprep

3. Såpbubblor

Utbudet av såpbubblor är stort! Allt från ekologiska bubblor från Sonett Bio Bubbles, till mer avancerade bubbelmaskiner - perfekt för de minsta som ännu inte riktigt bemästrar det där med att blåsa riktigt. Varför inte göra egna såpbubble-experiment? Inspireras av YouTube för att blåsa riktigt stora såpbubblor.

4. Vattenpistoler

Så snart det är varmt nog, är det dags att plocka fram vattenpistolerna. Bjud in grannbarnen på vattenkrig - ett lätt sätt att leka samtidigt som man håller 2 meters avstånd!

5. Sandlek

Klassisk sandlek innehåller gärna - förutom hink och spade - roliga silar, bilar att bygga tunnlar för, och skojiga kakformar. Saknas sandlåda så är det enkelt att köpa en färdig för installation i trädgården.

6. Sparkcyklar, rullskridskor och skateboard

Sätt hjul på barnen. Tackla skateparken med en sparkcykel, rullskridskor eller skateboard. Är man osäker på hur man kommer igång, finns det många videos med tutorials på nätet. Och glöm inte skydden - hjälm, knäskydd, armbågsskydd och handledsskydd ska vara på!

7. Hoppstyltor

En klassiker som fortfarande håller - tävla med kompisarna om vem som kan hoppa längst!

8. Vattenlek

AquaPlay har blivit allt mer populärt och erbjuder flera olika vattenlekset med ett antal roliga tillhörande delar.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!