Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Oväntade solglasögonnyheter - de 7 hetaste sommartrenderna 2019!

AvPriceRunnerUppdaterad 27 juni 2019

Känns dina solglasögon hopplöst daterade i stil och form? Kanske hittar du inte ens förra årets shades? Eller så har du redan en helg hög billiga solglasögon från H&M i en låda i hallen, men är redo för att investera i ett par märkesbågar?

Visst, det blir kanske aldrig fel att välja ett säkert kort i form av ett par Ray-Ban Aviators. Samtidigt räcker det med att besöka vilken uteservering som helst en lördagseftermiddag i maj för att inse att man knappast är unik med det valet. Så för den som vill hänga med lite mer i the world of fashion så är det följande 7 trender som kommer vara hetast i sommar.

Så ska dina solglasögon se ut sommaren 2019

Den här säsongen finns det något för alla. Både den som vill sticka ut och den som vill smälta in kan hitta solglasögon som känns helt rätt i år.

Röda bågar

Vi nordbor är kanske inte världens mest färgglada folk. Visst, svart är ett klassiskt val, även på solglasögonen. Men 2019 får man gärna sticka ut lite grann. Vågar man röda bågar i sommar så prickar man dessutom in rådande mode perfekt!

Shield

Tänk skidglasögon eller svetshjälm, så kommer du nära shield-modet för solglasögonen. Ur ett ögonhälsoperspektiv är dessa såklart en fullträff. Shield-solglasögon täcker nämligen över och skyddar hela ögonen. Glaset utgörs av ett helt stycke, som även löper över halva näsan.

Oversize

Ju större desto bättre! Solglasögon som är oversize ska täcka större delen av ansiktet, och det är inte alls fel att de rentutav sticker ut utanför ansiktet. Utgå ifrån storleken på ditt eget ansikte när du väljer modell. För även om ”bigger is better” så ska proportionerna se rätt ut!

Bling

Glittra rejält i sommarsolen genom att falla för vårens kaxigaste solglasögonmodeller – extreme bling är vad som gäller i år. Kristaller, gulddetaljer och andra utsmyckningar – det kan inte bli för mycket.

Runda glas

Kanalisera din inre Harry Potter och välj ett par solglasögon med helt runda glas! Och låt just glasen vara framträdande, bågen får gärna vara den mer diskreta sorten.

Gult glas

Kanske inte ögonläkarnas favoritnyans, men tänker vi mer mode än strålningsskydd så är gult glas i solglasögonen helt rätt i sommar. Och det oavsett vilken form glasögonen har i övrigt.

Sportigt

Sport och mode har inte alltid gått hand i hand men sommaren 2019 ska dina solglasögon gärna se riktigt snabba ut.

Logga in

Bli medlem gratis