Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Stringhyllan – den folkkära klassikern

AvHanna-HultmanUppdaterad 2019-03-08

Många anser att Stringhyllan lade grunden till det som idag kallas för “skandinavisk design”. Med sina stilrena linjer och minimalistiska design så är den ett hett byte, och något som fortfarande trendar inredningsmässigt.

Den svenska klassikern, Stringhyllan, som skapades 1949 av Nisse och Kajsa Strinning håller än idag trendmässigt. Efterfrågan har varit stor på andrahandsmarknaden, men 2005 så började hyllan nyproduceras igen. Idag går det att hitta String-hyllan i sina många kombinationer hos flera möbel- och inredningsbutiker.

Din egna unika Stringhylla

Stringhyllan är praktisk på det sättet att den går att kombinera i nästintill oändliga möjligheter. Tack vare gavlarna kan man bygga ut åt vilket håll man vill. När det kommer till gavlar finns de i två olika modeller – de som fästs i väggen, och de som har ett litet ben så den går att ställa på golvet. Hyllplanen är tillverkade i trä och finns i många olika färger.

String Pocket

Stringhyllan kan oftast köpas i två utföranden. Antingen köper du ett String hyllsystem och kombinerar själv hur du vill ha det. Med String Pocket är det ett färdigt paket med två gavlar och tre hyllplan. Om du köper två paket kan du istället bygga upp till tre sektioner.

För- och nackdelar

En stor fördel är att du kan kombinera och bygga en stringhylla så som du vill ha den. Hyllorna går dessutom att kombinera med olika tillbehör så de passar i olika sorters rum.

En annan fördel är helt klart den stilrena och rena designen, som passar i många olika hem.

Om man ser till nackdelar så är det att de inte klarar av så mycket tyngd på hyllplanen. Man rekommenderar endast en tyngd på 25 kilogram på de stora hyllplanen, och 15 kilogram på de mindre. Då måste tyngden dessutom vara jämt fördelad.

?
Logga in

Bli medlem i PriceRunner Plus

Inte medlem? Bli medlem