Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Så mycket kan du spara i bygghandeln

Profilbild
Uppdaterad 1 juli 2019

Ett besök hos bygghandeln kan snabbt bli mycket dyrare än nödvändigt. Detta visar PriceRunners omfattande analys av de stora svenska bygghandlarna – där en lista med populära produkterna har prisjämförts.

Hobbyprojektet kan snabbt bli en dyr affär

Analysen visar att konsumenter riskerar att i snitt få betala 83 % mer än vad som behövs vid ett besök hos en bygghandel – antingen i en vanlig butik eller nätbutik. Detta är baserat på en genomsnittsberäkning av de besparingar konsumenten kan göra genom att jämföra priser.

"Vi älskar att fixa själva under sommarsemestern. Men hobbyprojektet kan snabbt bli ett dyrt nöje. I snitt kan du spara 45 % genom att handla från den billigaste butiken jämfört med den dyraste. Inför ett större byggprojekt kan det handla om 10.000-tals kronor”, kommenterar Nicklas Storåkers, VD PriceRunner.

Ett exempel på de stora prisskillnaderna är på den populära Falu Rödfärg. Här kostar 10 liter färg 679 kr i den dyraste butiken – men endast 499 kr i den billigaste. Du kan därför spara 27 % genom att välja att handla i den billigaste butiken. Nedan i produktlistan kan du se samtliga produkter som var med i vår analys.

Så - jämför priser på byggvaror och se hur mycket du kan spara på ditt byggprojekt!

Läs mer

Ta del av vår analys och få även reda på vilken Sveriges billigaste bygghandel 2019 är.

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!