Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Mer tid åt kvällsmyset: Låt tekniken sköta hemmet

Profilbild
Uppdaterad 31 mars 2020

Använd dig av teknik för att underlätta i den stressade vardagen. Här ger vi en inblick i vad du kan göra för att få mer tid över till de roliga sysslorna.

Det finns massor av saker du kan göra för att minska vardagsstressen och frigöra tid åt att bara umgås med familjen eller koppla av. Exempelvis att automatisera tidskrävande sysslor och ta hjälp av tekniken.

Robotgräsklippare är ett sådant exempel sommartid - men då har vi ju redan en hel del tid att koppla av. Så hur frigör man tid på våren när alla byggprojekt drar igång ute på tomten?

Robotdammsugare

Med en bra robotdammsugare som är driftsäker och tålig får du en bra hjälpreda hemma som håller vardagssmutsen borta från golvet utan att du behöver lyfta ett finger. Välj en robotdammsugare som är anpassad efter ditt hem. Hur många kvadratmeter är det som den ska hinna med att dammsuga? Hur ser planlösningen ut? Finns det pälsdjur eller andra faktorer som gör att det samlas mer smuts på golvet än annars? När du vet vilka behov du har är det lätt att välja rätt robot.

Exempel på produkt:

  • Xiaomi Roborock S5 – Prisvärd testvinnare fylld med funktioner.

Smarta högtalare

De smarta assistenterna är här och de utvecklas och förbättras i en rasande takt. Be dem sätta på musik, läsa upp recept, tända belysningen eller berätta vad det är för väder - allt med enkla röstinstruktioner. Du kan till och med be dem ringa och beställa mat eller boka frisörtid åt dig. I Sverige är funktionaliteten fortfarande lite begränsad, men det finns ändå en hel del de kan göra för att underlätta din vardag. Och det blir som sagt mer och mer för varje dag som går.

Exempel på produkt:

Robotgolvmopp

När din robotdammsugare har städat bort damm, hår och andra partiklar från golvet är det dags att skicka ut robotgolvmoppen för att ta bort eventuella kaffefläckar och annat. Med rätt modell spelar det ingen roll vad du har för golvtyp, den gör rent på ett skonsamt vis oavsett. Dessutom kan du programmera dem så att de arbetar bra i team med robotdammsugaren.

Exempel på produkt:

  • iRobot Braava Jet M6 – Moppar bort mikrodammet som robotdammsugaren inte fått med sig.

Hemautomatisering

Med allt från larmsystem som låser upp dörren för dig med hjälp av ansiktsigenkänning till värmepumpar som kan startas på distans blir livet lite enklare och vardagen lite roligare. Det finns idag mängder av sensorer och andra smarta prylar som kopplar upp ditt hem och gör det enkelt att övervaka och styra det från telefonen. Ska du åka till fjällstugan för att fira jul? Slå på värmen från mobilen redan när resan dit börjar så är det varmt och gott när du kommer fram. Sätt upp kameror hemma så slipper du be vänner åka förbi och titta till huset. Endast fantasin sätter gränser för vad du kan göra.

Exempel på produkter:

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!