Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy
Sponsrat innehåll

Sladdlösa dammsugare gör livet enklare – Vi listar alla fördelar

Uppdaterad 4 mars 2020

Inte bytt till en sladdlös dammsugare ännu? I så fall är det väl på tiden. Upptäck fördelarna till varför du också bör införskaffa en sladdlös dammsugare!

Skaffa en sladdlös dammsugare och gör vardagen enklare

Sedan dammsugaren introducerades för gemene man i Sverige tidigt på 1900-talet har det hänt mycket – från att ha varit stora och klumpiga med sladd, finns idag både robotdammsugare och smidiga sladdlösa dammsugare. Här nedan listar vi alla fördelar med en sladdlös dammsugare jämfört med en vanlig och varför du också bör införskaffa en sådan!

1. Batteridrivna dammsugare

Eftersom den sladdlösa dammsugaren drivs med hjälp av batterier slipper du givetvis alla problem med vad sladdar heter - såsom att längden på sladden ska räcka till eller att det måste finnas tillgång på eluttag där det ska dammsugas. Vidare är den sladdlösa dammsugaren lättare att manövrera och mer behändig när du exempelvis ska rengöra i trappor eller uppe på hyllor och väggar. Kontentan är att du med en batteridriven dammsugare slipper alla irritationsmoment som en vanlig dammsugare medför och bekymmersfritt kan rengöra en hel yta snabbt.

2. 2-i-1 dammsugare

Sladdlösa dammsugare är också flexibla av den anledningen att många av dem fungerar som 2 i 1 lösning. Det vill säga att de dels kan användas med skaft för dammsugning av golv och mattor, men också har en löstagbar enhet som gör att de vid behov smidigt kan förvandlas till en handdammsugare för att lättare t.ex. rengöra i bilen, soffan eller på köksbordet. Faktum är att alla Dysons sladdlösa dammsugare är av den sorten.

3. En sladdlös dammsugare har många användningsområden

I och med att en sladdlös dammsugare går att flytta runt på ett helt annat sätt jämfört med en vanlig dammsugare, där ingen tillgång på eluttag är nödvändig, kan du använda den till mycket annat än att bara städa inomhus. Med hjälp av Dysons tillbehör med olika munstycken, och att alla modellerna kan användas som handdammsugare, möjliggör det för rengöring även på altanen och balkongen. Om du ska åka på semester är det även enkelt att ta med din sladdlösa dammsugare till exempelvis sommar- eller fjällstugan.

4. Kraftigare eller samma sugkraft

En vanlig uppfattning är att sladdlösa dammsugare har sämre sugkraft än sina föregångare med sladd - men den myten slår Dyson hål på med sin senaste modell Dyson V11. Tro det eller ej, men Dysons digitala V11 motor skapar faktiskt kraftigare sugkraft än de flesta dammsugare med sladd, och snurrar fenomenala 125 00 varv per minut. Även Dysons tidigare modeller har oerhört kraftfulla digitala motorer som skapar sugkraft likvärdig en vanlig dammsugare med sladd.

5. Sladdlösa dammsugare är alltid redo att användas

En av de största fördelarna med sladdlösa dammsugare är att de alltid kan stå framme och vara redo att användas. Det är praktiskt om du exempelvis snabbt vill dammsuga upp brödsmulor vid matbordet eller behöver dammsuga upp skärvorna från ett krossat glas. Vidare gör det städningen lättare att komma igång med och det känns inte som ett lika stort projekt att börja dammsuga. Smart nog levereras Dysons sladdlösa dammsugare praktiskt med ett kombinerat väggfäste och laddningsstation för att ta upp minimal plats och alltid vara tillgänglig för användning.

6. Påslösa dammsugare

Trött på att din vanliga dammsugare efter ett tag börjar ge sämre sugkraft för att snart inse att det är dags att byta dammsugarpåse? Det problemet slipper du med Dysons sladdlösa dammsugare där allt smuts och damm praktiskt samlas i en genomskinlig behållare som du hygieniskt och enkelt tömmer direkt i din vanliga papperskorg. Det är smidigt och du behöver aldrig mer tänka på dammsugarpåsar igen.

Har vi lyckats övertyga dig om att byta till en sladdlös dammsugare? I så fall har Dyson ett gediget utbud av sladdlösa dammsugarmodeller i olika prisklasser och avancerad prestanda att välja mellan.

Kika och se vilken som passar just dig!

Se video av Dysons trådlösa dammsugare V8 som används här

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!