Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Regn på midsommar? Så överlever du väder och vind

Profilbild

Uppdaterad 15 april 2019

Svensk midsommar är något som de flesta förknippar med strålande sol och dans kring stången. Men om vi ska vara ärliga så blir det alltför ofta regn och kalla vindar. Så förbered dig på att klara även en regning midsommar.

Sill, färskpotatis, små grodorna och strålande vackert väder. Visst är det så en midsommar ”ska vara”? Sedan kommer de mörka molnen, och dropparna börjar falla. Då är det bra att ha de rätta prylarna för att klara av en blöt midsommar. Så slipp bli alltför besviken på regnet, det finns ju trots allt inget dåligt väder...

Börja med kläderna. En skön regnjacka, ett par rejäla stövlar, och du är redo för att dansa runt midsommarstången även i ösregn. Traditioner är ju till för att hållas! Få med dig allt du behöver i en vattentät ryggsäck och fyll på termosen med värmande dryck. Allt ska ju dessutom fångas på bild eller film, för dina vänner måste ju få se att du kan ha kul utan sol. Skydda dina tekniska prylar, eller köp en vattentät kamera.

Om du inte orkar ta dig till dansen så får dansen ske där du är. Slå upp paviljongen med skyddande väggar, spela något roligt sällskapspel och dra igång bästa låtlistan på din vattentåliga högtalare.

Här är våra favoritsajter för väderprognoser, och ett tips; kolla alltid flera :)

https://www.smhi.se

https://www.yr.no/?spr=eng

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Illustration - Inga frågor och svar
Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!