Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Påskrecept: Nytolkad klassiker - så blir ägghalvorna påskbordets höjdare!

AvPriceRunnerUppdaterad 15 april 2019

En god och enkel rätt till påskbordet är ägghalvor med olika topping. Här är tre goda varianter som vi hoppas blir en ny klassiker!

Ägg


Klassikern som inget påskbord kan vara utan.

Antal

  • 15 st (30 halvor)

Så gör du

  1. Hårdkoka 15 st ägg, låt svalna i kallt vatten och skala dem. Hårdkokt: 8 minuter när vattnet börjat koka om äggen läggs i kallt vatten, 10 minuter om äggen läggs i kokande vatten.
  2. Dela äggen på längden, skär bort en liten bit vita på undersidan av varje ägghalva så att ägget står plant.
  3. Placera ägghalvorna på ett serveringsfat och skeda upp de olika rörorna.
  4. Garnera enligt nedan.

Tips! Så skalar du äggen snabbt och enkelt

  1. Spola äggen under iskallt vatten så fort de kokat färdigt, det stoppar kokningsprocessen och gör dem lättare att skala.
  2. Knacka toppen på varje ägg försiktigt mot en skärbräda så att skalet spricker och låt dem att svalna helt i kallt vatten. (Det går lättare att skala när vatten kommer under skalet).
  3. Skala dem genom att försiktigt men bestämt pressa de kalla äggen med handen mot ett hårt underlag och rulla dem fram och tillbaks. Skalet lossnar när det krossas.

Rörorna kan göras dagen innan och förvaras inplastade i kylen

Ägghalvor med topping

Bacon & ost


Kan det någonsin bli fel med lite bacon & cheese?

Antal

  • 10 halvor (5 ägg)

Ingredienser

  • 3 st baconskivor
  • 1½ dl naturell färskost
  • ½ dl creme fraiche
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 10 st färska persiljekvistar

Så gör du

  1. Stek bacon knaprigt och lägg på hushållspapper att rinna av.
  2. Finhacka baconet, blanda med färskost, creme fraiche och svartpeppar i en skål.
  3. Skeda upp röran på ägghalvorna, garnera med persilja.

Äpple & curry


En fräsch och annorlunda smak till påskbordet.

Antal

10 halvor (5 ägg)

Ingredienser

  • 1 st grönt äpple
  • ½-1 tsk curry
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl creme fraiche
  • ½ tsk salt
  • 10 st färska dillkvistar

Så gör du

  1. Tvätta äpplet och kärna ur det. Finhacka med skalet kvar.
  2. Blanda majonnäs, creme fraiche, curry och salt i en skål, rör ner äppelbitarna.
  3. Skeda upp röran på ägghalvorna, garnera med dill.

Ärtor & ansjovis


Du läste rätt.

Antal

10 halvor (5 ägg)

Ingredienser

  • 1½ dl gröna ärtor (frysta)
  • 1 dl majonnäs
  • ½ dl creme fraiche
  • 1 tsk salt
  • 10 st ansjovisfiléer
  • 2 krm färskmalen svartpeppar

Så gör du

  1. Tina ärtorna och mosa dem grovt med en gaffel. Lägg hushållspapper mellan ärtorna och gaffeln för att ta bort lite av vätskan.
  2. Rör ihop majonnäs, creme fraiche och salt i en skål, tillsätt ärtmoset.
  3. Skeda upp röran på ägghalvorna. Rulla ihop ansjovisfiléerna och lägg en i mitten av varje ägg.
  4. Toppa med svartpeppar.
Logga in

Bli medlem i PriceRunner Plus

Inte medlem? Bli medlem