Tips på uppskattade presenter till studenten

Katarina Stenskytt

Uppdaterad 27 maj 2021

Sjung om studentens lyckliga dar! Ska du fira en nybliven student, men har svårt att komma på vad du ska ge i present? Undvik dammsamlare - satsa på en fin och användbar gåva!

Som med alla sorters presenter så är det alltid ett gott råd att utgå ifrån personliga intressen. Men det finns också en del riktigt bra idéer som kanske inte känns så givna just när man funderar över vad man ska ge bort, men som garanterat kommer bli uppskattade i det långa loppet.

Att ta studenten innebär ofta en stor livsförändring. Speciellt för den som i samma veva lämnar hemmet. Då kan det vara smart att ge bort en studentpresent som längre fram kan komma till praktisk användning. Ni vet, de där prylarna man inte tänker på att man äger men som när de väl behövs är guld värda att ha hemma.

Mjuka paket med myskänsla

Oavsett om det gäller en egen lägenhet eller barndomsrummet så är det aldrig fel med nya textilier. Lämpliga studentpresenter kan vara påslakan i ett lyxig material. Nya handdukar, prydnadskuddar eller en mysig pläd är också mjuka paket som passar perfekt för den som ska ta studenten och behöver bygga ett eget lager av husgeråd.

Hårda paket för hushållet

Dags att flytta hemifrån, för studier, arbete eller bara för att frigöra sig lite från mamma och pappa? Det är ofta först när man sitter där med sin första frukost och en nyöppnad hushållsost som man inser hur livsviktigt en osthyvel är. Hjälp den nyutexaminerade studenten att undvika sådana fällor genom att ge bort något funktionellt i ett hårt paket. En rejäl skärbräda, ett knivset, en komplett uppsättning porslin eller varför inte gå ihop ett gäng och ge bort en hushållsassistent eller en riktigt bra kaffebryggare? Ska du bara köpa något litet? En termosmugg eller kaffepress är perfekt till den blivande högskolestundenten eller heltidsarbetaren!

Gåvor för globetrottern

För studenten som planerar att ta lite time off från både pluggande och jobbande är det ofta resorna som lockar. Många länder har på grund av coronapandemin fortfarande stängda gränser, eller kräver tester innan man åker dit, men när restriktionerna äntligen släpper helt och hållet är det många nyblivna studenter som kommer blicka mot fjärran länder. Oavsett om det handlar om några veckors fest på Ibiza, cykelsemester igenom södra Frankrike eller backpacking i Sydostasien så är resplaner perfekta att bygga presentidéer på. En snygg plånbok, smart resväska eller kanske en vandringsryggsäck?

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Illustration - Inga frågor och svar

Bli först med att kommentera!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Exklusiva erbjudanden och kampanjer varje vecka. Läs om produktnyheter och trender, guider och produkttester som hjälper dig till en bättre affär!

Jag accepterar att via e-post få erbjudanden från PriceRunner, information om produktlanseringar och tävlingar. Du kan avregistrera dig när som helst. Läs mer i vår Integritetspolicy.