Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Topp 10 mest populära luftkonditioneringar just nu (2020)

Profilbild

Uppdaterad 1 juni 2020

Tidigare års sommarhetta. Varma, obekväma, svettiga nätter. Vi som tänkte att att "Äh, jag behöver ingen AC - hur länge kan detta vara egentligen?" - låt oss inte göra samma misstag ännu en gång. Se till att införskaffa en air conditioner INNAN sommarhettan slår till! Vi listar de 10 mest populära luftkonditioneringar 2020! Så att du kan sova gott i sommarhettan.

Bordsfläkt i all ära, men när högsommarvärmen slår till så behövs det rejäl nedkylning. Lösningen kan helt klart vara luftkonditionering eller en luftkylare.

Att ha luftkonditionering hemma har länge setts som något lyxigt, eller något som man använder när man bor på hotell i ett varmt land. Sanningen är den att fler och fler vill ha en AC hemma, framförallt under sommarmånaderna.

Det finns en del saker som man bör tänka på när man ska investera i ett svalare klimat, vare sig du ska ha den i hemmet eller på jobbet.

  • Ljudnivån: Om du vill ha en tystare bör du välja en på 50dB eller mindre.
  • Kyleffekt: Räkna på cirka 80 watt per kvadratmeter. För ett rum på 40 kvadratmeter så borde en luftkonditionerare klara av 3500 watt.
  • Yta: Välj maskin efter hur stort utrymmet är som ska kylas ned.

Portabel eller fast luftkonditionering

Beroende på vad man har för förutsättningar hemma, och hur mycket utrymme som finns, så bör man anpassa inköpet därefter. Portabla lösningar har hjul, och är billigare, och behöver ingen godkänd installation. De fungerar bäst i utrymmen mellan 30-40 kvadratmeter. Dock så har de oftast en lägre effekt, och ljudnivån kan vara relativt hög.

Om man har möjlighet att installera en fast enhet, så är det enligt många den bästa lösningen, med mest effekt. Dock kostar de mer, och kräver en certifierad installatör. Man kan dessutom behöva göra hål för rören/slangarna som transporterar in luft utifrån, och skjuter ut varmluften.

Split-lösningar är de mest populära. Det innebär en utedel och en innedel, vilket gör att ljudnivån tas ned markant. Med singellösningar behöver du oftast leda ut varmluften via ett öppet fönster (t.ex. hänga ut en slang).

Nedan hittar du topp 10 mest populära luftkonditioneringar just nu!

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!