Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy
Sponsrat innehåll

Google Nest Wifi

Uppdaterad 15 maj 2020

Googles har uppgraderat sin wifi-lösning med nya Nest Wifi. Nu får du perfekt wifi-täckning i hela hemmet, tillsammans med unika smarta funktioner.

Den lilla Google Wifi-routern (föregångaren till Nest Wifi) har sedan den anlände i butikerna varit bland de mest populära wifi-lösningarna på marknaden. Mycket tack vare den snygga designen och, framför allt, den enormt enkla installationen och hanteringen av nätverket i hemmet.

Det är grunden Google bygger på nu när de introducerar Google Nest Wifi, samtidigt som allt blir mycket smartare. Mest tydligt är den nya og snygga designen av systemet. Google Nest Wifi smälter lätt in i inredningen och kan med lätthet få en synlig plats i vardagsrummet. Det är också hela tanken, men mer om det strax.

Enkel installation

Nya Nest Wifi bygger på två delar, en router och en eller flera Point som kan förbättra täckningen. Båda delarna liknar varandra, men har ändå ett par avgörande skillnader. Routern är såklart huvudenheten för din internetuppkoppling, där det även finns ett extra uttag för trådbundet nätverk.

Här börjar installationen som hanteras supersmidigt med hjälp av Google Home-appen på din smartphone, och snart kan du använda ditt nya wifi-nätverk. Samtidigt sköts säkerhetsuppdateringar och liknande automatiskt, så att du alltid kan känna dig säker.

Efter att routern är igång är det dags att lägga till Point. Du kan lägga till en, två eller helt enkelt så många som behövs för att uppnå den krävda täckningen till ditt behov.

Routern och wifi-punkterna i Google Nest Wifi bildar tillsammans ett mesh-nätverk. Det innebär helt enkelt att de hela tiden pratar med varandra trådlöst och bildar ett gemensamt wifi-nätverk, som tillsammans ger en internetuppkoppling och täckning som eliminerar områden med dålig uppkoppling då du själv avgör vart dina Point placeras. Ur din synvinkel ser du bara ett nätverksnamn, men bakom kulisserna hoppar din uppkoppling automatiskt mellan enheterna för att alltid ge dig en så snabb uppkoppling som möjligt.

Google Nest Wifi är samtidigt både snabbare och mer kraftfull än sin föregångare, med fler antenner och topphastigheter på upp till 1 733 megabit per sekund (1200 i föregångaren). Enkelt uttryckt: Bättre mottagning och mycket snabbare!

Se priset på Nest Wifi här

Wifi och assistent i ett

Men wifi-punkterna som är ännu enklare att installera än själva routern, är så mycket mer än bara en wifi-puck i ett mesh-system. Punkterna har även den smarta röstassistenten Google Assistant inbyggd. På ovansidan kan du se mikrofonerna som plockar upp dina röstkommandon och längs undersidan sitter högtalaren.

Det är smart av två anledningar.

Som vi nämnde tidigare är wifi-åtkomstpunkten genom sin minimalistiska och enkla design snygg nog att stå framme, vilket den också bör göra för att du ska kunna utnyttja röstassistenten fullt ut. Det gör dessutom att wifi-signalen blir bättre, eftersom enheten inte stoppas in i ett skåp eller liknande som kan blockera signalerna.

Med en eller flera wifi-punkter som bygger ut ditt nätverk får du alltså inte bara perfekt wifi-täckning i hela hemmet. Du får också en högtalare med inbyggd Google Assistant i samma paket, som kan svara på de flesta frågor du kan komma på, styra ditt smarta hem och helt enkelt hjälpa dig i vardagen.

Att få perfekt wifi hemma har helt enkelt aldrig varit lättare, smartare eller snyggare.