Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Modeikoner i bokformat

Profilbild

Uppdaterad 1 oktober 2018

Man kan frottera i mode på flera sätt. Coffee table-böcker är ett måste i mångas hem, och då är det främst de som handlar om stora modeikoner.

Chanel, Dior, Louis Vuitton. Inte bara populära på catwalken, utan även i bokformat. Hundratals glossiga sidor med mode. Och då är det inte bara snygga bilder och kläder, böckerna är en viktig inredningsdetalj.

Men de gör sig inte bara som inredningsdetalj, de har även väldigt intressant läsning. För den som har ett stort intresse i mode finns det många böcker att välja på.

Nu kan vi se att coffee table-böcker om Chanel trendar. Det har släppts ett flertal böcker om det ikoniska modemärket Chanel, och den populäraste är Chanel: Collections and Creations. I denna bok så öppnar Chanel upp sitt privata arkiv och man får se originalskisser från bland annat Karl Lagerfeld. Senaste boken, från 2017, heter Little Book of Chanel. En monografi om Coco Chanel, hennes liv och arv.

En annan tung bok som kom 2017 är The House of Dior: Seventy Years of Haute Couture. Boken innehåller över 100 bilder på huset Diors kreationer. Man får följa med på en resa och se vad sju nyckeldesigners gjorde för Dior och dess storhet.

Om man istället vill frottera bland skor, så finns det naturligtvis böcker om de stora namnen även där. Vad sägs om en bok om Manolo Blahnik, eller Christian Louboutin?

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Illustration - Inga frågor och svar
Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!