Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Produktnyheter: Lenovo CES 2020 Product Showcase

Uppdaterad 30 januari 2020

Teamet svänger förbi Bologna för att kolla in årets Lenovo produktevent som presenterar spännande produktnyheter för 2020. Här är våra favoriter!

Lenovo Thinkpad x1 Fold

Superhajpade laptopen/tableten med böjbar skärm. Precis som med Samsungs Galaxy fold blir det ett litet utrymme i 'böjen' när den är ihopfälld.

Det löste Lenovo med att fixa ett tangentbord som passar precis i det utrymmet, laddas trådlöst när det ligger där och ger lite extra skydd. Supersmart!

X1 Fold kommer om cirka ett halvår och kostar 2 499 dollar... Så på en höft omkring 30 000 kr i Sverige. Något som ändå känns betydligt mer prisvärt än Galaxy Fold (23 000 kr) och Motorola Razr (18 000 kr) då det ändå är en businessdator.

Hej Thinkbook Plus!

Thinkbook Plus visades också upp. En vanlig laptop, men med en e-ink skärm på utsidan.

Den skärmen är tänkt att kunna ge dig notiser även i stängt läge, funka som anteckningsblock med den medföljande pennan och som e-bokläsare (oklart om den biten bara är via Amazon Kindle eller mer öppet).

Nya Chromebooks

Nya Chromebooks kommer också. Ideapad Duet Chromebook är i praktiken en surfplatta med två skal.

Ett för baksidan som har inbyggt stöd och ett tangentbord som klickas fast med magnetfäste.

Ducati-Ideapad

Gamingdatorerna i Legion-serien och de ’vanliga’ datorerna i Ideapad-serierna fick en baksätesplats med löften om att vi får se mer om ett halvår. Då får vi även se mer av Creator-serien, som ska ha lite åt Legion-datorernas kraft men mer fokus på skärmkalibrering och ljud. Eftersom Lenovo och Ducati har ett samarbete har det däremot fötts en Ducati-Ideapad. Oklart om den limiterade modellen kommer till Sverige i någon utsträckning.

Yoga 5G

Lite cool men inte speciellt aktuell för Sverige (eftersom vi verkar få 5G sist i världen typ) är Yoga 5G. Som namnet avslöjar har den inbyggt 5G-modem. Modemet kommer från Qualcomm, som även står för processorn. Qualcomm Snapdragon 8cx är utvecklad för Windowsdatorer, men är lite klenare än Intels och AMD:s motsvarigheter. I gengäld får du istället en batteritid på 24 timmar(!).

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!