Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Kompakta kaffemaskiner för miniköket

AvPriceRunner Uppdaterad 21 november 2019

Ibland kan det kännas som att den hederliga kaffebryggaren har gått från en enkel konstruktion till att nära på räknas som en mindre möbel, fullproppad med egenskaper du inte visste att du behövde.

Ett sökande utan kompromisser

Om du bor i en lägenhet där kök, vardagsrum och badrum i princip samexisterar på samma yta så kan det vara svårt att avvara en värdefull kvadratmeter till en kaffemaskin. Sökandet efter en mindre modell behöver dock inte innebära att en måste kompromissa med smaken! Här är 10 modeller av kaffebryggare, kaffepress och kaffemaskin - som alla låter dig spara in på värdefull bänkyta.

DeLonghi Dedica Style EC 685 – Espressomaskin

Espressomaskinen Dedica Style EC 685 kommer med all säkerhet få dig att känna dig som ett riktigt kaffeproffs hemma i köksvrån. Lyxa till det med mjölk? Inga problem, bara använd skummaren vid sidan om och du har utan ansträngning slängt ihop din egen cappuccino. Trots den kompakta storleken levererar den såväl gott kaffe som drar blickar till sig med sin snygga design.

Nescafé Dolce Gusto Mini Me – Kapselmaskin

Om du funderat på att slänga ut micron på grund av bristande utrymme för kaffemaskin kan du lättat andas ut igen och njuta av både micromat och gott kaffe. Dolce Gusto Mini tar nämligen minimalt med bänkyta och har med största sannolikhet en kapsel som faller varenda gäst du bjuder hem i smaken. Rymmer 0,8 liter och serverar kaffe både varmt och kallt utan större ansträngning från din sida.

Bialetti Moka Induction 6 Cup – Mokabryggare

Det kan krävas viss träning i hur man får till kaffet i en mokabryggare på bästa sätt, men när du väl lyckas kommer du förstå storheten. Snygg att se på men lätt att gömma undan om man är på det humöret. Moka Induction finns i två storlekar och just denna modell fungerar (som namnet kanske antyder) super på induktionsspisen. Koka en kopp och njut av din lediga lördagsmorgon.

Bodum Champbord 8 Cup – Kaffepress

Är du egentligen tedrickare och inte alls vill offra din begränsade matlagningsyta till en kaffemaskin, kör på en kaffepress! Plocka fram den när gästerna kommer och hävda att du tycker aromerna utvecklas så mycket bättre i en kaffepress. Champbord är en riktig favorit och serverar hela åtta koppar, drick dem själv eller bjud in sju vänner. Sen är det bara att stuva in den i valfritt skåp igen.

Moccamaster Cup-One-W – Kaffebryggare

Moccamasters Cup One är en mindre variant än sina syskon och brygger, precis som namnet antyder, en kopp kaffe i taget och har en vattenbehållare som rymmer 330 ml. Precis vad en perfekt kopp bör innehålla. Kommer du på att du faktiskt måste hålla dig extra allert dagen till ära är väntetiden på nästa kopp endast fyra minuter och bryggaren stänger automatisk av sig själv när koppen är serverad.

Chemex Classic 6 Cup – Pour Over

Pour-over-tekniken i denna typ av bryggare gör att vattnet rinner genom långsammare och skapar ett aromrikt och fylligt kaffe. Chemex classic är lätt att ställa undan när den inte används men med tanke på att den går att beskåda på Museum of Modern Art i New York som en av tidernas topp 100 designprodukter kan den gärna få stå framme för allmän beskådan.

Nespresso Essenza Mini C30 – Kapselmaskin

Essenza Mini C30 är en lättrengjord kaffemaskin, ett ljuvligt ord för någon vars kök inte ens är i närheten av att rymma en diskmaskin. Att den dessutom sägs vara ”ultralätt” och ”ultrakompakt” säger väl det mesta? Förutom att den efter ett knapptryck och 25 sekunders uppvärmning även ger dig en av de två valen av storlekar kaffe såklart.

Aerobie AeroPress – Kaffepress

Får du inte allt för ofta storbesök behövs ingen maskin med kapacitet att brygga tio koppar utan införskaffa istället AeroPress som fixar en enkel kopp åt gången! Snabb, smidig, tar ingen plats och du väljer själv om du vill starta dagen med bryggkaffe eller espresso. Fungerar även utmärkt att ta med på resan om du vill spara respengarna till något annat.

Bodum Pebo 1208 – Sifonbryggare

Vill du ha något att vila ögonen på medan du väntar på morgonens första kaffekopp är en sifonbryggare helt rätt. Den fascinerande vakuummetoden är gammal och än idag en klassiker som bringar fram kaffets bästa egenskaper. Visst att Pebo lämnar efter sig några delar att diska, men det är det värt. Just denna modell ska du inte använda på induktionshällen.

Nespresso Citiz D112 – Kapselmaskin

Har du händelsevis just en långsmal yta över att fylla kan den stilrena kapselmaskinen Citiz D112 vara en idé. Kanske något klumpig men endast 13 cm bred levererar den kaffe i toppklass samtidigt som den kräver minimalt med skötsel och har ett eget rengöringsprogram. Kanske ändå värt att avvara lite yta för bekvämlighetens skull?

Kommentera artikeln

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra skribenter. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!

Logga in

Bli medlem gratis