Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

5 samlade inredningstrender från Formex 2020

Uppdaterad 30 januari 2020

Dags att inreda den nya lägenheten eller bara piffa till den befintliga bostaden? Nu när Formexmässan är fulländad efter fyra dagar av inspiration så guider vi dig igenom de bästa inredningstipsen 2020.

Vad är Formex?

Formex är nordens största mötesplats för inredningsdesign som hålls två gånger årligen, en gång i januari/februari och en gång i augusti. Under mässan presenteras produktnyheter, inspiration samt gamla klassiker. Det kommer utställare från hela världen som delar med sig av sina passioner. Missade du utställningen den 14:e till 17:e januari 2020 så har du chansen igen mellan den 18:e och 21:a augusti 2020.

1. Sprid ett lugn i hemmet med naturmaterial

Nu när vi har äntrat 2020 så tar vi med oss naturmaterial in i våra hem. Vi såg redan en hel del rotting under 2019, det är en trend som fortsätter in i det nya decenniet. Tänk ljusa naturfärger, mycket växter och pastellfärger. Vi ska även ha välmående i fokus när vi pryder vår boning. I slutet på dagen ska man komma hem till en rofull oas.

2. Vårens färgpalett domineras av ljusbeige, vitt och pastellfärger

Säg hej då till den svartvita världen vi levt i. Vill du måla om eller köpa nya inredningsdetaljer så är det ljusbruna och beigea nyanser som genomsyrar marknaden just nu. Tänk jordnära pastellfärger där även grönt och brunt funkar perfekt.

3. Inga fler vassa kanter, 2020 är det rundade former som gäller

Det nya decenniet lämnar raka vassa hörn bakom sig, nu är det mjuka rundade former som välkomnas. Hur ska man få in det i hemmet då? Behöver du en ny spegel så är det en perfekt produkt att köpa i rundad form, likaså soffbord. Vill du hellre investera i mindre detaljer så varför inte i en vas eller ljusstake med mjuka former. Ska bågformen dock vara höjdpunkten i rummet så finns det tapeter med härliga motiv att satsa på.

4. Blått är färgklicken i våra hem

Är du ute efter den där extra färgklicken i hemmet så är färgen blå den mest omtalade just nu. Det kan vara den där pläden som man slänger på den vita soffan, eller ett blått kuddfodral som åker på de befintliga soffkuddarna. Funkar även fint att sätta upp en tavla med lite blåa nyanser i sig.

5. Sätt den sista detaljen med skulpturer i keramik

Om vi i höstas höll utkik efter inredningsdetaljer med olika djurformer så ska vi i vår spärra upp ögonen för skulpturer. Material ligger även i stort fokus, mer specifikt; keramik. I butikerna syns redan nu krukor, vaser ljusstakar och skulpturer i keramik på hyllorna, finns med både slät samt med strävare yta att välja mellan.

Innan du rusar iväg till butiken

Om det är något som alla inredningsfantaster är ense om för 2020 så är det först och främst hållbarhet. Det ska handlas second hand, det ska lagas och det ska återanvändas. Kolla med mormor eller farfar om de har några gamla möbler de inte använder och ge dem nytt liv!

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!