Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

High End Mässan 2020

Profilbild
Uppdaterad 7 februari 2020

Då var det dags att uppdatera kalendern och rensa öronen. Jag pratar naturligtvis om high end mässan i Stockholm!

Inte är det något för mig...

Det som visas på mässan brukar vara Hi-Fi produkter i high end sortimentet. Men det finns vanligtvis också några uppstickare samt produkter som de flesta av oss kan fundera på att faktiskt ha i vardagsrummet.

Jag har under årens lopp släpat (nåja, de gick frivilligt) med mig vänner, släktingar och kollegor till denna mässa som inte hade något större intresse av Hi-Fi – men som alla (vad de sa till mig i alla fall) tyckte det var givande och framförallt roligt. Flera av dem hade aldrig reflekterat över skillnaden på ljudet som olika signalkällor kan ge och även hur olika förstärkare och högtalare kan låta.

Vad kommer att visas

Det som är spännande att se är var tillverkare och butiker lägger sitt fokus. Om man har gått på dessa mässor lika länge som jag har, så har man sett CD-skivan försvinna, vinylens återkomst och hur många apparater som idag har någon form av streaming-funktion inbyggt. För att inte prata om uppsvinget som hörlurar och aktiva högtalare har fått. Det brukar även hållas olika föredrag och så även i år.

Själv ska jag lyssna på de aktiva högtalarna Kii Three i kombination med basarna BXT från Kii Audio, samt elektrostat hörlurarna från STAX. Jag ska även lyssna på det svenska märket XTZ som ska visa upp nya högtalare samt på tillverkaren Audio Note som demoar produkter från hela kedjan, allt från vinylspelare till högtalare.

Glöm inte musiken

För även om mässan fokuserar på saker och prylar och att de allra flesta av oss som besöker den är en prylnörd i någon form (du kan gilla prylar utan att för den del äga så många) så ska man inte glömma bort det viktigaste: Det är musiken och känslan som den ger, som ligger i fokus.

Efter mässan så smakar en kall, gyllenbrun, skummande maltdryck magiskt.

Plats:

Mässlokal 1: Kapitel 8 ( Tidigare Lundqvist & Lindqvist ) Klarabergsviadukten 90
Mässlokal 2: Hotel Sheraton Tegelbacken 6

Tid:

8-9 Februari

Pris:

Lördag: 200 kr (Inträde lör + sön)
Söndag 150 kr

I priset ingår alla mässaktiviteter (för respektive dag). Barn under 15 år i målsmans sällskap går in gratis. Kassorna tar emot kort, kontanter eller Swish.

Läs mer på: http://highendmassan.se/

Kommentera

Håll dig till ämnet, håll en god ton och visa respekt för andra. Vi tar bort inlägg som vi bedömer olämpliga.

Det finns ännu inga kommentarer. Bli först med att kommentera!