Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy
Sponsrat innehåll

Google Nest Mini - Liten högtalare som blivit smartare

Uppdaterad 17 april 2020

Google har uppdaterat sin minsta smarta högtalare med bättre ljud och nya smarta lösningar. Lever den upp till hypen?

Google Nest Mini är uppföljaren till den omåttligt populära Google Home Mini. Namnbytet kommer av att Google numera vill samla alla sina smarta hem-prylar under samma varumärke, där Nest redan gör kameror, termostater och annat (som för övrigt kan kopplas riktigt smidigt mot de smarta högtalarna). Samtidigt blir systemet hela tiden smartare, men vi återkommer till det.

Nytt i samma format

Till en början kan det vara svårt att se skillnad på den nya och gamla högtalaren. Det är fortfarande en liten rund tingest i ungefär samma storlek som en hockeypuck. Skillnaderna blir däremot uppenbara så snart du börjar använda den. Till att börja med finns numera ett hål för väggfäste inbyggt, vilket underlättar en snygg montering där du vill ha den. Samtidigt vill du nog ha den lättillgängligt, eftersom framsidan numera har osynliga touchkontroller för att bland annat justera volymen.

När det gäller just ljud sätter såklart fysikens lagar en del gränser. Men trots det och högtalarens lilla format har ljudkvaliteten förbättrats en hel del mot föregångaren. Bland annat har Google Nest Mini dubbelt så mycket bas som föregångaren, vilket ger en både större och bättre ljudupplevelse. Nu är det inga större problem att ha den som radio på lite lägre volymer. En annan sak som har stor betydelse är ett inbyggt AI-chip, som ger både snabbare och bättre svar än föregångaren.

Med det bästa från Google

Tekniken som gör det möjligt att röststyra högtalaren kallas Google Assistant och är ryggraden i Google Nest Mini. Du kan använda högtalaren för att få svar på frågor från Google, precis som du brukar. Skillnaden är att du använder din röst. Du kan dubbelkolla ett recept medan du står i köket, fråga om morgondagens väder , vilken som är världens längsta flod, vad som helt.

I köket kan du också be din Nest Mini att ställa en eller flera timers för att hålla koll på matlagningen, eller be den skriva upp saker som behöver handlas på din inköpslista. Inköpslistan kan vara Googles egen, eller exempelvis Icas om det är där du brukar handla. Det är heller inga problem att spela upp musik eller poddar från de flesta streamingtjänsterna, exempelvis Spotify.

Du kan utan problem ställa in högtalaren att förstå svenska. Mikrofonerna är riktigt bra på att fånga upp startfrasen ”Hey Google”, även i lite större rum. Därefter är det bara fantasin som sätter gränser för vad du kan göra med din Google Nest Mini.

Som en del av det smarta hemmet kan du få reda på vem som ringer på dörren, med ringklockan Nest Hello, eller pausa uppspelningen på din TV. Samtidigt finns hundratals andra tjänster som kan anslutas, så att du med rösten kan styra belysningen i ett rum, starta robotdammsugaren och mycket mer.

Google Nest Mini är smart och även en av de mest populära produkterna på PriceRunner.