Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Elac högtalarpaket - för dig som vill komponera eget!

AvPriceRunnerUppdaterad 26 mars 2018

Elac är kända för gediget byggda och välljudande högtalare. Här finner du ett grymt högtalarset med center, surround (eller frontar), surround till höjdkanalerna, golvare till frontar och subwoofer!

En hemmabio består av ljud och bild, där bilden kan komma från en TV eller projektor. Majoriteten tycker att en projektor ger bäst filmkänsla. Ljudet är tänkt att bilda en bubbla runt lyssnaren, vilket skapas med hjälp av fler högtalare som är strategiskt placerade runtomkring i rummet.

Det finns även soundbars som projicerar ljudet på så sätt att det studsar mot sidoväggarna för att ge känslan av att omringa lyssnaren. Högtalaren som sitter under bilden kallas center och är den ljudkälla som bidrar med mer än 80 % av allt ljud. Högtalarna som står på varsin sida om centern kallas fronthögtalare.

De högtalarna som står bakom eller vid sidan om soffan kallas surround. Det finns även högtalare för höjdkanaler som helst ska placeras i taket och dessa är för det senaste ljudformaten Dolby Atmos eller DTS:X. Det finns även Dolby högtalare som placeras på fronthögtalaren och har i syfte att (precis som en soundbar) få ljudet att studsa i taket för att sedan nå lyssnaren. Subwoofern är högtalaren som sköter den djupaste basen.

Logga in

Bli medlem gratis

Inte medlem? Bli medlem