Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Letar du efter en ny vinkel?

AvPriceRunnerUppdaterad 20 maj 2019

I detta avsnitt av Podcasten Entusiasterna möter vi Sveriges främste Drone racing pilot Noa Koch och hans team

Drönarsurr har snabbt blivit ett vanligt förekommande fenomen i parker och natur runtom i landet. Oavsett om det är för känslan av att flyga eller om det är för att ta vackra semesterbilder på familj och vänner så finns det en uppsjö av produkter att förhålla sig till numera.

Beroende på vad du vill ha ut av ditt flygande så är det naturligtvis olika saker som är viktiga. Vill du konstflyga är hastighet, lagg och vikt att prioritera medans du som ska fotografera sannolikt är intresserad av stabilitet, bildkvalitet och hur smidig maskinen är att ta med sig.

Oavsett är säkerhet en viktig aspekt att tänka på. Vi har träffat Noa Koch, en av Sveriges främsta drone racing piloter för att fråga vilka tips han har när man ska köpa sin första drönare. Vill du hör samtalet med Noa och hans team så kan du göra det här.

  • Först och främst ska du tänka på hur du kommer att använda din drönare och hur mycket det är rimligt att du kommer flyga den för att kunna sätta en budget och där med kolla i rätt prisklass.

  • Sen är det viktigt att tänka på säkerheten när du börjar flyga. Var alltid försiktig med de roterande propellrarna, de kan göra ganska stor skada om man har otur eller är oförsiktig.

  • Sist men inte minst, se till att du har verktyg med dig när du är ute och flyger. Man vet aldrig när olyckan är framme och det är tråkigt att missa en hel dags flygande för att man glömt en ta med skruvmejsel.

Klart att lyfta? Ta en sista koll med Luftfartsverket så vet du vart det är fritt att fara och flyga.

Logga in

Bli medlem gratis

Inte medlem? Bli medlem