Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Släpp utemöblerna loss – det är vår!

AvPriceRunnerUppdaterad 2019-03-07

Solen har äntligen börjat titta fram. Nu väcks tanken på att ta sig ut i trädgården eller på balkongen till liv igen efter vinterns dvala. Och med den vaknar också en vilja att göra fint på uteplatsen. Vi har frågat proffsen på Homeroom vad som gäller inför våren 2019!

Finns det någon extra populär utemöbel, som är bästsäljare år efter år?

Konstrottingmöbeln håller i sig i popularitet. Det är en möbel som många investerar i nu, något som kan bero på flera olika saker. Dels är konstorringmöbeln lättskött, den behöver inte oljas in eller behandlas på annat sätt. Den är också enkel att flytta runt i trädgården. Och så är den snygg också.

Vad gäller just sommaren 2019 – finns det någon särskild trend för utemöbler i år?

I år är det väldigt mycket rostfritt stål, trä och rotting som gäller. Teak kombinerat med stål är något som vi tror att man kommer kunna se mycket av i år.

Vilka utemöbler ska man välja om man vill ha en klassisk stil som håller länge?

Trämöbeln är ett säkert kort rent stilmässigt. Det är också en typ av utemöbel som alltid kommer hålla - om man sköter möbeln som den förtjänar. En trämöbel ska rengöras och man behöver dra åt skruvar och muttrar. För att en trämöbel ska kunna leva länge så bör man olja in den minst två gånger om året.

Konstrottingmöbeln är också en favorit hos många. Väljer man konstrotting så ska man tänka på att välja en av god kvalitet. Detta då bättre plast bland annat är mer tåligt och bättre står emot solljus. Möbeln kommer att se snyggare ut och det blir billigare i längden jämfört med att behöva köpa en ny utemöbel efter ett par år.

Hur tar man hand om och vårdar sina utemöbler på bästa sätt?

Det beror helt och håller på vilken typ av utemöbel du har! Aluminium och konstrotting är väldigt lättskötta. Man rengör dem med mild tvål och vatten. Aluminiumet kan behöva borstas om rost skulle uppstå, men mer skötsel än så är det egentligen inte.

Trämöbeln behöver desto mer kärlek, då det är ett levande material. Träet behöver därför rengöras och oljas in betydligt oftare. Minst två gånger per år är att rekommendera, men mer frekent inoljning kan krävas vid behov. En trämöbel kan gå i arv år efter år om man bara sköter den på rätt sätt. Skulle mögel uppstå på trämöbeln så är tvätt med ättika räddaren i nöden.

Vilka är de bästa tipsen till den som vill inreda en balkong för att maxa vårkänslan?

Utgå ifrån en skön sittmöbel. Addera sedan filtar och kuddar för att höja mysfaktorn. En ljusslinga och växter i mängder är ett bra sätt att skapa vårkänsla. En färgglad eller mönstrad utomhusmatta på golvet ramar sedan in hela balkonginredningen. Var inte rädd för att använda färger som dov rosa, grön och gul. Med en sådan färgpalett är man helt rätt ute!

Vad får man inte missa att inreda sin trädgård med år 2019?

En vår och sommare då det är varmt och soligt så blir uteplatsen kanske sommarens mest använda rum i hemmet. Se därför till att sätta din egen prägel på uterummet. Textiler, utematta växter och och annan dekoration är ett bra komplement till utemöbelsgrupp, för att man ska trivas extra bra. Homeroom kommer löpande publicera nya tips för hur man ska uppnå sommarens finaste och mest bekväma uteplats!

?
Logga in

Bli medlem i PriceRunner Plus

Inte medlem? Bli medlem