Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Cyber Monday

AvPriceRunner.dealsUppdaterad 15 mars 2019

Cyber Monday infaller alltid måndagen efter Black Friday och har även den sitt ursprung i USA. Från början särskilde sig de olika dagar från varandra genom att reorna under Black Friday skedde i fysiska butiker, medan Cyber Monday blev namnet på de kampanjer som genomfördes med nedsatta priser inom näthandeln.

Medan Black Friday går mer än sextio år tillbaka i tiden så är Cyber Monday ett relativt nytillkommet fenomen. Första gången begreppet uttalades var år 2005 när e-handlare i Nordamerika gick samman för att sätta namn på det faktum att webshopparna såg en peak i försäljning just den dagen.

Här hittar du de bästa Cyber Monday-kampanjerna

I Skandinavien har vi inte samma historia av att reahandla i varuhus och butiker på Black Friday, istället är det mellandagsrean som har haft en liknande status här. Det innebär också att Cyber Monday här i Norden blev ett känt fenomen nästan samtidigt som Black Friday och att näthandeln redan var etablerad då. Under Black Friday är kampanjerna lika aktiva i webshoppar som i fysisk butik.

Den skillnad man istället kan se under Cyber Monday är ett ökat fokus på tekniksegmentet och mer rabatter på elektronikprylar såsom mobiltelefon, tv-spel, hörlurar, bärbara datorer och liknande.

Här listar vi produkter som ofta brukar finnas med på Cyber Monday-rean!

Logga in

Bli medlem gratis

Inte medlem? Bli medlem