Vi lagrar data om din användning i cookies. Genom fortsatt användning godkänner du detta

Cookiepolicy

Lista: 10 bästa kameramobilerna under 6 500 kr (2019)

AvPriceRunnerUppdaterad 7 augusti 2019

Nästan alla bilder vi tar idag innefattar våra mobiler. Därför är det absolut en av de viktigaste funktionerna du kan titta på vid köp av ny mobil. Samtidigt behöver det inte kosta skjortan att få en bra mobilkamera.

Äldre måste inte betyda dåligt

Mobilen har ersatt väldigt många prylar för oss. Navigator, musikspelare, kalendrar, räknare, videospelare (om du minns de portabla varianterna) och såklart kameran. Eftersom vi alltid har telefonen med oss blir den ett naturligt verktyg för att ta bilder med och då vill du såklart att bilderna, och minnena de bär med sig, ska bli så bra som möjligt.

Samtidigt har priserna för de absolut bästa telefonerna snabbt skenat iväg uppåt under de senaste åren. Behöver du inte bekymra dig nämnvärt om budgeten är det såklart de nyaste och hetaste modellerna som generellt sett tar bäst bilder. Men samtidigt behöver du inte lägga ut fantasisummor för att få något riktigt bra.

Två tips när du ska köpa en kameramobil

1. Kolla in fjolårets modeller

Utvecklingen går fortfarande framåt, men inte i samma takt som tidigare år, vilket gör att du absolut inte behöver skämmas för en telefon med något år på nacken. Istället kan du på så sätt fynda fjolårets toppmodeller, de flesta med riktigt bra kamera.

2. Titta på Kina

Gigantiska tillverkare (i Kina, inte här än) som Xiaomi har börjat slå sig in på den svenska marknaden med riktigt kompetenta telefoner till riktigt attraktiva priser.

10 mobiler med riktigt bra kamera

Här är tio tips på mobiler med riktigt bra kamera… och som är riktigt bra i allmänhet också!

1. Huawei P20 Pro

2018 års i särklass bästa mobilkamera imponerar fortfarande. Huawei må ha lite bekymmer på den internationella marknaden, men det är inget som påverkar den här telefonen. Enormt bra bilder och smart AI som förbättrar dem ytterligare.

2. Xiaomi Mi9

Vårens toppmodell från kinesiska Xiaomi har det mesta du kan begära av en mobil idag. Även kameran går inte av för hackor, utan levererar riktigt bra bilder och placerar sig högt på kameratestaren DXOmarks listor över mobilkameror.

3. Huawei P20

Lillebror P20 har en kamera mindre än Pro-utgåvan, men skäms absolut inte över sina fotokunskaper. Modellen var billigare redan när den släpptes och nu har den hunnit sjunka riktigt mycket i pris och känns otroligt prisvärd.

4. Samsung Galaxy S9+

Fjolårets flaggskepp från Samsung är precis allt det du kan vänta dig och det snålas inte på något. Samsung har länge varit bland de bästa på mobilkameror och trots sitt dryga år på nacken imponerar Galaxy S9+, som nu också hunnit sjunka en hel del i pris.

5. Pocophone F1

Ett dottermärke till Xiaomi som tar det här med prisvärde ytterligare ett steg. Trots ett misstänkt lågt pris bjuds vi på riktigt bra specifikationer och… faktiskt en riktigt bra kamera. Särskilt sett till det enormt låga priset.

6. Xiaomi Mi mix 3

Ytterligare en toppmodell från Xiaomi med lågt pris. Rejält skärm och en skoj skjutmekanism som blottar selfiekameran. Den bakre kameran är däremot inte bortglömd, utan presterar riktigt bra även den.

7. HTC U12+

Ja, HTC gör faktiskt telefoner fortfarande, även om de inte gör speciellt mycket väsen av sig. U12+ fortsätter företagets tradition med högkvalitativa telefoner, samtidigt som vi får en riktigt bra kamera på köpet.

8. LG G7 Thinq

Även LG har fört en något undanskymd tillvaro här i norden under de senaste åren, men det betyder inte att de gör dåliga telefoner för den sakens skull. G7 är lika mycket toppmodell från förra året som någon annan, men en riktigt bra kamera därtill.

9. Oneplus 6T

Även Oneplus kommer med billiga telefoner från Kina. Även här handlar det om ett av förra årets monster, tillsammans med Oneplus levande och dedikerade användarforum (som är en stor del av charmen med Oneplus). Även kameran sköter sig riktigt bra och uppdateras hela tiden till det bättre.

10. Sony Xperia XZ3

Sony har heller inte haft det helt lätt under åren, men det betyder inte att de gör några direkta fel. XZ3 må ha ett jobbigt namn, men levererar en riktigt bra kameraupplevelse i en telefon som absolut inte skäms för sig.

Logga in

Bli medlem gratis

Inte medlem? Bli medlem